Nintendo ei aio nostaa Switchin hintaa kustannusten kasvusta huolimatta / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo ei aio nostaa Switchin hintaa kustannusten kasvusta huolimatta

14.08.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
9

Nintendo ei suunnittele korotuksia Switch-konsolimallien hintoihin.

Yhtiön toimitusjohtaja Shuntaro Furukawa on kertonut talousjulkaisu Nikkein haastattelussa, ettei Nintendo suunnittele konsolien hintojen korottamista. Furukawan mukaan konsolien materiaali- ja toimituskustannukset ovat kasvaneet, mutta yhtiö ei halua hinnoitella asiakkaita ulos Switchin hankkimisesta.

– Haluamme välttää asiakkaiden hinnoittelemista ulos voidaksemme tarjota uniikkia viihdettä laajalle asiakasjoukolle , Furukawa kommentoi.

– Kilpailemme koko maailman viihdekirjon kanssa ja ajattelemme hinnoittelua aina suhteessa tarjoamamme viihteen arvoon.

Furukawan mukaan kustannusten kasvu on näkynyt etenkin Switchin OLED-mallin kannattavuuden heikkenemisenä. Yhtiön liikevoiton arvioidaankin laskevan kuluvana tilivuonna 29 prosenttia, vaikka Nintendo uskookin saavansa myynteihin lisäpotkua loppuvuonna ilmestyvistä Splatoon 3:sta sekä Pokémon Scarletista ja Violetista.

Lähde: Nikkei

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Aromit kuva
Aromit

Varmaan saavat enemmän kuin tarpeeksi voittoa myymällä vuosia vanhoja pelejä 70€lla

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami
Lainaus Aromit

Varmaan saavat enemmän kuin tarpeeksi voittoa myymällä vuosia vanhoja pelejä 70€lla

En ole nähnyt kai koskaan yhtäkään tuon hintaista Switch-peliä, lukuun ottamatta ehkä Zeldan Henkäystä eShopissa. Sekin on vähän väliä 30 % alennuksessa tms.

Kunnioitettava päätös Nintendolta.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Kuinks usein eshopissa on pelejä alessa? 60e esim pokemonista on aika nihkeä hinta. Tuli viime viikolla hankittua 2kk vanha käytetty oled mallli 200e mario kartilla. Tällä hetkellä esim torissa suosituimpia pelejä liikkuu aika vähän.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Nintendon pelit pysyvät yleensä aina hyvissä hinnoissa. Jo 90-luvulla harvemmin Nintsikkaa sai alennuksella. Jos vertaa vaikka Ubisoftin peleihin, jotka halpenevat parin kuukauden jälkeen julkaisusta jo kymmenillä euroilla.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob
Lainaus Aromit

Varmaan saavat enemmän kuin tarpeeksi voittoa myymällä vuosia vanhoja pelejä 70€lla

Switchin osat maksavat tässä vaiheessa varmaan tuon 70€, ettei Nintendolla tosiaankaan ole tarvetta nostaa hintoja, ihan riippumatta pelien hinnoista.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

70-80 euron pelit on enemmän Sony juttu, Nintendon 50-60 euron pelit ovat taas harvemmin alennuksessa ja pelien arvo ei tunnu laskevan vaan vuosiakin vanhasta pelistä on pulitettava täysi hinta.

Jos expansion- tai season passit tai vastaavat lasketaan niin Switch pelien hinnankin saa lähelle satasta, mutta kaikilla alustoilla nämä passit ovat ja nämä ei myöskään juuri koskaan ole alennuksessa alustasta riippumatta. Selvästi halvimmalla pääsee jos odottaa jotain complete editionia, tämä on yleensä halvempaa kuin jopa käytetty, tosin tässäkin on yleistymässä kiskurihinnat kuten 70 euron Disgaea 6 Complete Edition joka oli jo vanha peli.

Digipelit ovat kalleimpia, mikä on itsestäni absurdia sillä näitä ei osteta omaksi vaan tietyn alustan palvelun olemassaolon ajaksi. Toki on helpompaa kun sitä lättyä ei tarvitse etsiä joka kerta kun peliä aikoo pelata ja niin monessa pelissä on nykyään day one patch jota ilman peli olisi lähes pelikelvoton.

Switch on kyllä niin vanha laite että sen tehokkaammasta versiosta voisi maksaa jo ylihintaa, aivan järjettömän rampauttava alusta ehkä konsolien parhaimmille peleille.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Konsolinhan voi myydä vaikka tappiolla, kun peleistä saa kiskoa aivan sellaista hintaa kuin haluaa. Konsoliostoksilla kuluttajalla on varaa valita. Pelejä ostaessa ei enää ole, kun on suljetussa ekosysteemissä ja valmistajalla monopoli. Ei siis mikään ihme että laite on halpa ja pelit ryöstöhintaisia.

PC-pelaaja pääsee halvemmalla, kun nuo hinnat on toisinpäin.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Bloob

Switchin osat maksavat tässä vaiheessa varmaan tuon 70€, ettei Nintendolla tosiaankaan ole tarvetta nostaa hintoja, ihan riippumatta pelien hinnoista.

Osat voi olla hyvinkin 70 euroa, mutta ei ne osat osaa itse kasautua toimivaksi konsoliksi ja kävellä kaupan hyllylle myytäväksi kuin joku Transformeri.

Vuosi pari sitten arvioitiin, että perus-Switchin tuotanto maksoi 257 dollaria ja kaupassa sen dollarihinta on noin $300. OLED-mallin oletettiin nostaneen tuotantokustannuksia n. 10 dollaria ja dollarihinta $350. Ilmeisesti Nintendo siis paranteli OLED:illa katteitaan tietoisena siitä, ettei tuotantokustannusten alenemiseen pysty tulevina vuosina luottamaan.

Käyttäjän Wapazi kuva
Wapazi
Lainaus Angel of Death

Selvästi halvimmalla pääsee jos odottaa jotain complete editionia, tämä on yleensä halvempaa kuin jopa käytetty, tosin tässäkin on yleistymässä kiskurihinnat kuten 70 euron Disgaea 6 Complete Edition joka oli jo vanha peli.

Onkohan Nintendo kertaakaan julkaissut (saman konsolisukupolven aikana) ainuttakaan Completed tai Definitive Editionia... Konsolin elinkaaren loppupuolella on tullut Players Choice/Nintendo Selects julkaisuja, mutta muuten hinnat ovat pysyneet samana muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.