Nintendo ei halua fanien kuluttavan liikaa mobiilipeleihinsä – estää kumppaneita käyttämästä tuottoisiksi koettuja ansaintamalleja / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo ei halua fanien kuluttavan liikaa mobiilipeleihinsä – estää kumppaneita käyttämästä tuottoisiksi koettuja ansaintamalleja

7.03.2019 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
10

Nintendo ei halua yhteistyökumppaneidensa käyttävän liian aggressiivisesti tiettyjä mikromaksumalleja studion mobiilipeleissä, jotta pelaajat eivät joutuisi maksamaan peleistä liikaa.

Tuoreen raportin mukaan yhtiön huolenaiheena on Nintendo-brändin perheystävällisen imagon mahdollinen turmeltuminen, jos se keskittyisi vain rahantekoon mobiilipeleissä. Siksi se on estänyt kumppaneitaan käyttämästä muun muassa keinoja, joilla maksimoitaisiin tuotot.

Dragalia Lost -pelin kehittäneen CyberAgent Inc. -studion emoyhtiö CyGames kertoi tuoreessa raportissa yhtiön aikeista.

– Nintendo ei ole kiinnostunut suuriin tuottoihin yhdestä ainoasta mobiilipelistä. Jos kehittäisimme peliä yksin, tekisimme paljon enemmän rahaa, CyberAgentin edustaja kertoi Wall Street Journalille.

Edustaja mainitsi, että Nintendo pyysi yhtiötä muokkaamaan muun muassa pelin sisäistä lottoa siten, että pelaajat saisivat avattua kaikkein harvinaisimpia hahmoja aiempaa helpommin.

Nintendo on aiemmin todennut, etteivät yhtiön mobiilipelit suoriudu tavoitteistaan odotetusti. Tuoreen raportin mukaan yhtiö näyttäisi olevan kuitenkin päättäväinen etsimään toisenlaisia ratkaisuja asialle kuin alalla yleisesti hyväksi havaitut rahastuskeinot.

Yhtiön seuraava mobiilipeli, Mario Kart Tour, myöhästyi hiljattain kesälle.

Lähde: Game Informer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Pötkö kuva
Pötkö

Respect!

Käyttäjän Anazooni kuva
Anazooni

Goodguy Nintendo

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

Nintendo - lastesi parhaaksi :P
P.S. Virtual console -pelejä halpaan euron pari hintaan Appstoreen ja Google Playhin niin eiköhän rahaa virtaa ilman mikromaksuhärdellejäkin.

Käyttäjän Heppulinen kuva
Heppulinen

Niin no, sitten heillä on fire emblem heroes...

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Hyvä periaate, pisteet siitä. Mobiilipelejä kuitenkin jos tekevät, niin kannattaa muistaa että ihmiset on siellä tottuneet "ilmaiseen", joten vaikkapa kymmenenkin euroa tuntuu siinä maailmassa paljolta.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid
Lainaus zappah

Hyvä periaate, pisteet siitä. Mobiilipelejä kuitenkin jos tekevät, niin kannattaa muistaa että ihmiset on siellä tottuneet "ilmaiseen", joten vaikkapa kymmenenkin euroa tuntuu siinä maailmassa paljolta.

Itselle oli suurin kynnys tarttua Super Mario Runiin juuri hintansa puolesta. Mutta jos miettii, että maksoin pelistä kympin - ja Super Mario 3D Landistä 40 euroa - niin pelasin kyllä Runia paljon kauemmin.

Käyttäjän Bonzei kuva
Bonzei
Lainaus Heppulinen

Niin no, sitten heillä on fire emblem heroes...

Myyntipuhettahan tämä taas on, näitä ei kannata ottaa muuta kuin suolan kanssa.

Käyttäjän Jester kuva
Jester
Lainaus Heppulinen

Niin no, sitten heillä on fire emblem heroes...

Fire emblem heroes on todella ilmais ystävällinen peli. Olen pelannut julkaisusta lähtien ja en ole käyttänyt yhtään rahaa. Se ei ole pelin vika jos tyhmät ihmiset käyttää rahaa peliin.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Hahah, niin aina.

Käyttäjän jutetsu kuva
jutetsu

Propsit tästä Nintendolle.