Nintendo ennustaa tappiollista tulosta konsolimyyntien jäädessä odotuksista / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo ennustaa tappiollista tulosta konsolimyyntien jäädessä odotuksista

17.01.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
18

Konsolivalmistaja Nintendo on laskenut kuluvan tilikautensa tulosennustetta. Maaliskuun loppuun mennessä yhtiö odottaa nyt tekevänsä liiketappiota yhteensä 35 miljardia jeniä (247 milj. euroa) ja nettotappiota 25 miljardia jeniä (176 milj. euroa). Tätä päivää ennen ennusteena oli, että liikevoittoa tehtäisiin tilikaudella 100 miljardia jeniä (705 milj. euroa) ja nettovoittoa 55 miljardia jeniä (388 milj. euroa).

Vaikutuksen tulokseen on tehnyt varsinkin yhtiön konsolimyynti. Alkujaan Nintendo odotti myyvänsä kuluvan tilikautensa aikana yhdeksän miljoonaa Wii U -konsolia. Nyt odotuksissa on, että määrä jääkin vain 2,8 miljoonaan.

Myös pelitarjonnan kannalta laadukkaan viime vuoden nähnyt 3DS on jäämässä aiemmista myyntitavoitteista. Nintendon mukaan se odottaa konsolin myyntien jäävän tilikaudella 13,5 miljoonaan odotetun 18 miljoonan sijaan.

Myyntiennusteiden laskemiseen on erityisesti vaikuttanut kummankin Nintendo-konsolien menekki länsimaissa. 3DS:n kohdalla tämä on osin yllättävääkin, sillä Yhdysvalloissa laite myi markkinatutkimusyhtiö NPD Groupin mukaan enemmän kuin yksikään muu pelikonsoli maassa. Euroopassa lähinnä vain Ranskassa konsoli saavutti Nintendon mukaan vahvoja kokonaismyyntilukuja.

Nintendo-johtaja Satoru Iwata on kertonut kokevansa olevansa vastuussa odotuksia heikommasta viime vuodesta. Mies ei kuitenkaan ole aikeissa erota, eikä tulos muutenkaan ole johtamassa ainakaan välittömiin muutoksiin yhtiön johtoportaassa.

Lähde: Nintendo, Reuters

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Nintendoomed!! (kerkesin ekana)

Käyttäjän Kingsta kuva
Kingsta

Myös Suomen iltapäivälehdet kerkisivät Nintendoomedia tänään jo huutelemaan.

Käyttäjän finngamer kuva
finngamer

Melkoisen PR-kuopan Nintendo itselleen kaivoi tuolla 9 miljoonan ennustuksella, varsinkin kun eivät tiputtaneet sitä edes silloin kun mahdollisuus oli. Tosin vaikka se oli kaikkien tiedossa, on asiasta saatu taas mukavasti netissä juttua. ;)

Tosin enemmän tuo tappiollinen tulos huolestuttaa. Wii U:n kehityskustannukset kuitenkin on jo maksettu, joten nyt pitäisi tulla voittoa niistä harvoista peleistä mitä julkaistaan.

No, melkoisesti vuoden (henk.koht.) odotetuimpia pelejä edelleen tulossa Wii U:lle 2014, joten itse en vaan osaa stressata. Rennosti ottaa myös Iwata, luulisi että japanilainen ammattiylpeys tai ryhmäpaine olisi ollut jo liikaa, mutta kuulemma suunnitelmia edelleen piisaa. Väkisinkin kyllä isoja muutoksia tulossa, joten ehkä kunnon herätys on vain hyvästä.

Käyttäjän Barrakuda kuva
Barrakuda

Olisiko nyt aika niille isoille nimikkeille?!

Käyttäjän Provenmental kuva
Provenmental

Kieltämättä oli aika yliopitimistinen tuo ennustus kun jo aikasemmin katsoin. Kai se oli kaikille selvää että tavoitteista jäätäisiin ja reilusti. Nintendon pitänee itse panostaa voimakkaasti peleihin, jotta Wii U:ta myytäisiin enemmän, en usko että muut yritykset ryhtyisivät pahemmin tekemään yksinoikeuksia kyseiselle laitteelle ennen kuin myynnit nousevat ja reilusti. Tosin 2014 näyttää aika lupaavalta laitteen kannalta mitä peleihin tulee, voi jopa olla että se tarttuu minullekin matkaan jos saavat Bayonetta 2:n ulos tänä vuonna :P

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Nintendolla on ollut nykyaikana kyllä tosi paljon outoja ratkaisuja ja niistä suurin osa ollut todella kuluttajan vastaisia. Tuossa oli hetki sitten nintendoaiheisella foorumilla asiasta: http://gbatemp.net/threads/nintendo-and-the-current-online-infrastructure.360424/

Käyttäjän Baron kuva
Baron

WiiU myynti 66% alle arvioidun.
3DS myynti 33% alle arvioidun.
Toinen tappiovuosi putkeen, vaikka jenin kurssi on suosiva.
PS4 ja XOne menevät ohi oikealta ja vasemmalta.
Osake sukelsi 20% Tokion pörssissä.
Jotain tarttis tehdä?

Jos aikovat jatkaa entisellään a) myyden konsoleita b) myyden pelejä c) kehittäen tulevia konsoleita d) tehden voittoa ilman muutoksia nykyiseen toimintatapaansa, niin hattua on pakko nostaa. Tosin Iwata on kertonut Nintendon tutkivan uusia liiketoimintamalleja (näistä lisää viimeistään maaliskuussa?), joten puhelinta/tablettia odotellessa?

Rahaa on, ja paljon, mutta niin oli Nokiallakin.

Käyttäjän Eerie kuva
Eerie

Jokohan Nintendon olisi aika tulla 2010-luvulle?

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman
Lainaus käyttäjältä Baron

Jos aikovat jatkaa entisellään b) myyden pelejä c) kehittäen tulevia konsoleita d) tehden voittoa ilman muutoksia nykyiseen toimintatapaansa, niin hattua on pakko nostaa.

Niinhän he tekivät Gamecubenkin jälkeen ja kuinkas kävi? Puhelin ja tabletti olisi paskin idea koskaan ja varma naula arkun kanteen.

Mistäs lähtien se Sony on tehnyt tappiota? Heillä on myös markkinoilla yksi epäonnistunut alusta ja rahavaratkin alkavat olemaan loppu, toisin kuin Nintendolla. Sonyn suhteen tämä vain ei ole enää mikään uutinen.

Käyttäjän korpinsiipi kuva
korpinsiipi

Taloustilanne on huono monissakin maissa. Luulen että ihmiset odottaa vieläkin hinnan laskua eikä siksi osta konsolia. WiiU:sta on tullut lempikonsolini ja DS/3DS on myös lemppareitani :3.