Nintendo esittelee entistä ehompaa Zeldaa – The Legend of Zelda: Skyward Sword HD sai viisiminuuttisen trailerin / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo esittelee entistä ehompaa Zeldaa – The Legend of Zelda: Skyward Sword HD sai viisiminuuttisen trailerin

23.06.2021 // Kirjoittanut: Tarja Porkka-Kontturi
7
The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

Nintendo julkaisi viiden minuutin yleiskatsauksen tulevaan The Legend of Zelda: Skyward Sword HD -seikkailuun.

Skyward Sword on Legend of Zelda -sarjan varhaisin tarina, josta päästään nauttimaan teräväpiirtokäsittelyn läpikäyneenä heinäkuun 16. päivänä tapahtuvan parannellun version julkaisun myötä. Link on taas pelastamassa lapsuudenystäväänsä Zeldaa, mutta tällä kertaa miekkana ja kilpenä toimivat Joy-Con-ohjaimet. Liikeohjauksen lisäksi mukaan on saatu myös vaihtoehtoinen näppäimiin perustuva ohjausjärjestelmä, johon esimerkiksi Switch Lite -pelaajat voivat turvautua.

Nintendo lupailee pelin miekkailu- ja muiden liikkeiden tuntuvan sujuvammilta ja välittömämmiltä Switchin lisääntyneen prosessointitehon ja HD-grafiikan ansiosta. Tuoreen The Legend of Zelda: Skyward Sword HD -esittelyn voi katsastaa alta.

Lähde: Nintendo (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän undead10000 kuva
undead10000

Olisin ostannut tämän Zelda pelin jossain vaiheessa mutta kun sain tietää että fast travel käyttö milloin vain ominaisuus on lukittu amiibo maksuseinän taakse, niin jätän kokonaan väliin, kuten tein myös Metroid: Samus Returns 3DS pelin kanssa jossa oli taas pelin vaikein vaikeusaste lukittu amiibo maksuseinän taakse.

Joo ymmärrän että amiibojen idea on antaa pientä avustusta tai bonusta peliin mutta kun kyseessä on ominaisuus joka on lukittu amiibon taakse, niin siinä vaiheessa niitten pelien kohtaa on iso ei mulle ja ne jää kokokaan ostamatta.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty
Lainaus undead10000

Olisin ostannut tämän Zelda pelin jossain vaiheessa mutta kun sain tietää että fast travel käyttö milloin vain ominaisuus on lukittu amiibo maksuseinän taakse, niin jätän kokonaan väliin...

Samaa mieltä, kuvitellampa vaikka että Wind Waker HD olisi lukinnut sen quality of life-lisäykset samalla tapaa maksuseinän sisään. Kärsisit nyt hitaasta purjehduksesta ja joudut koko ajan käyttämään Wind Wakeria suunnan muuttamiseen. Lisäksi saat etsiä kaikki seitsemän Triforce-karttaa ja maksamaan enemmän niiden kääntämisestä. Ei kiitos! Faneille oli jo tuon pelin kanssa (pienimuotoinen) ongelma kun Fast Travel-purjeen saa vain huutokaupasta, tarkoittaen että saatat vahingossa missata sen kokonaan.

Wind Waker HD kuitenkin oli selkeä graaffinen harppaus GC-alkuperäiseen verrattuna, Twilight Princess HD myös, sitä piti ehkä tihruustella tarkemmin, mutta siellä se oli. Nyt tämän kanssa Nintendo ei voinut vaivautua edes sitäkään, resolution bump and thats it! Jos Switch Lite ei olisi olemassa, uutta tattimiekkailua ei olisi edes tullut, pakottaisivat vain käyttämään Joy-Coneja.

Ja tästä syystä itse en osta, laiska rahastus. Pelaan mielummin alkuperäistä Wii U:lla ja saan saman resolution bumpin, Dolphin-emulaattorilla varmaan voisin saada vielä control-hackin joka antaisi saman tattiohjauksen.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Skyward Sword on ehkä toiseksi mieluisin Zelda-peli Wind Wakerin jälkeen. Nyt kun sitä muistelen, niin pelissä kierrätettiin samoja alueita kyllästymiseen asti ja kestoa lisättiin raivostuttavilla unikohtauksilla, joissa kerättiin kyyneleitä. Itselleni matkustamista helpottava Amiibo olisi kyllä pakkohankinta, mutta taidan tyytyä vain hyviin muistoihin.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Twilight Princess HD oli heti nähtävissä iso parannus tekstuurien laadussa, mutta tuo näyttää aika pitkälti samalta mitä Wii peli Dolphinilla. Pitäisi edelleen olla parannus emuloinnista, koska joyconinen pitäisi olla tarkempia mitä wii motion plus, mutta silti hyvin pieni pettymys.

Toinen jännä huomio on että linkitetyssä amerikan trailerissa on sama puhe, mutta täysin eri henkilö mitä eurotrailerissa:
https://www.youtube.com/watch?v=tdXrPERWJY4

Käyttäjän zetger kuva
zetger
Lainaus undead10000

Olisin ostannut tämän Zelda pelin jossain vaiheessa mutta kun sain tietää että fast travel käyttö milloin vain ominaisuus on lukittu amiibo maksuseinän taakse, niin jätän kokonaan väliin

Noh muistaakseni semmoisia tallennus tolppia on miltein joka kulman takana jotka ajavat samaa asiaa kun tuo amiibo.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Jää myös minulta hankkimatta. Amiibo juttu on käsittämätön pyllistys kuluttajalle. Lähtökohtaisesti portti on jo laiskasti tehty ja täysihintainen. Jossain varastossa löytyy vielä vanha WII ja pelin saa sille 20e, varmaan halvemmallakin.

Joku Nintendosta keksii hienon idean käänetään kaikki WII/WII U peli Switch:lle pistetään 60e hinnaksi ja vielä amiibo keräämään loputkin rahat kulttajalta. Kyllä kuluttaja kiittää! Hauskinta on että todennäköisesti, joku hamstraa vielä amiibot, että ne jotka niitä haluavat, saavat maksaa monin kertaisen hinnan. Lähtökohtaisesti uudistus olisi voinut kuulua peliin, kun kehtaavat siitä vaatia 60e. Mario collectionissa sai 3 peliä samaan hintaan ja siltikin se käännös tuntui laiskalta.

En oikein ymmärrä mitä Nintendolle tapahtui? Aina se on ollut omalaatuinen lafka, mutta usein kuitenkin pelaajien mieleen monessa suhteessa. Tykkään edelleen kovasti Nintendosta, mutta kokoajan siitä tulee vaikeampaa, kun jälki on näin puolivillaista. Laiskoja portteja, rahastusta, kierrätystä, mikromaksuja amiiboilla yms. NES/SNES pelit lukittu kuukausimaksun taakse. Ei taaksepäin tukemista vanhemmilla peleillä.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Skyward Swordia ei ole tullutkaan pelattua toista kertaa tai edes kertaakaan palattua sen pariin ekan läpäisyn jälkeen. Peli oli selvästi se heikoin pääsarjan 3D-Zelda, jossa oli paljon kauneusvirheitä ja Breath of the Wildin jälkeen se tuntuukin tekniikkademolta siitä mitä tulevaisuudessa Eiji Aonuma halusi Zeldassa tehdä.

Mutta terävämpi ulkoasu silkin pehmeällä nopeudella ja kenties paljon paremmin toimiva miekkailu voi tehdä tästä selkeästi paremman pelin. Se täytyy kyllä sanoa, että Skyward Swordissa on lämmin tunnelma ja pelin tyyli muistuttaa kuin Disney-seikkailuelokuvaa hyvässä mielessä.

Mielelläni palaan tämän pariin, sillä paljon olen ehtinyt unohtamaan. Ehkä peli maistuu paremmin nyt. Toivottavasti pelissä olisi nyt mahdollisuus skipata ne tekstit, kun Link löytää ötökän, jonka jo omistaa, mutta alkuperäisessä ne tekstit tuli aina uudestaan ilman skippausmahdollisuutta.

Nostoja