Nintendo esitteli virallisesti uuden konsolinsa – tällainen on Nintendo Switch / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo esitteli virallisesti uuden konsolinsa – tällainen on Nintendo Switch

20.10.2016 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
40
Nintendo esitteli virallisesti uuden konsolinsa – tällainen on Nintendo Switch

Nintendo on vihdoin esittellyt NX-koodinimellä kulkeneen konsolinsa. Lyhyt kiusoitteluvideo paljastaa, että laitteen virallinen nimi on Nintendo Switch ja että se huhujen mukaisesti yhdistää koti- ja käsikonsolin samaan pakettiin. Noin kolme minuuttia pitkän videon voi katsoa ohesta.

Nintendo Switchin voi napata mukaan liikkeelle tai sujauttaa mukana tulevaan Switch-telakkaan, joka kytkee konsolin televisioon. Tien päällä ollessa konsolin sivuille voidaan asettaa irrotettavat Joy-Con-ohjainpalikat, joilla voi pelata myös irrallisina niin yksin kuin esimerkiksi moninpelejä. Laitteelle julkaistaan myös Nintendo Switch Pro -ohjain, joka toimii perinteisemmän peliohjaimen tavoin.

Pelit julkaistaan 3DS:n tavoin pelikorteilla. Video näyttääkin vilauksia tulevista Switch-peleistä, joihin näyttäisi lukeutuvan muun muassa uusi kolmiulotteinen Super Mario -peli. Myös runsas määrä kolmannen osapuolen stuidoita ja julkaisijoita on ilmoittanut tukevansa Nintendo Switchiä, kuten 505 Games, Activision, Atlus, Bandai Namco, Bethesda, Capcom, Codemasters, EA, Epic Games, Frozenbyte, Koei Tecmo, Konami, Level-5, Havok, PlatinumGames, Square Enix, Sega, Take-Two, Telltale Games, Warner Bros. ja Ubisoft vain muutamia mainitaksemme.

Nintendo Switch julkaistaan maaliskuussa 2017.

Lähde: Nintendo

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän realOG kuva
realOG

Yeaahh!

Käyttäjän PukkiHD kuva
PukkiHD

Ei paha, Skyrim sekä urheilupelejä on nähtävästi tulossa Switchille. Erittäin mielenkiintoinen julkaisu ja samalla nosti hieman hypeä. Vaikuttaa jo ensimmäisen videon perusteella paremmalta kuin Wii U. Saa nähdä miten Switch suoriutuu konsolirintamalla.

Käyttäjän Hellridah kuva
Hellridah

Jos hinta, tehot ja kolmannen osapuolen tuki osuu kohdalleen tästä voi tulla aivan massiivinen menestys. Huhujen mukaan taidetaan kyllä jäädä tehoissa jopa perus ps4 ja Xbox onea jälkeen aika reippaasti joten saa nyt nähdä mitä käy. Ajattelin kyllä itse ostaa heti kun vaan mahdollista

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

Okei. Eli uusi Nintendon konsoli on siis tabletti, jossa on pelikahvat. Sen voi liittää kiinni televisioon ja siihen saa erillisen ohjaimen? Ei vissii hirveesti taida olla vielä mitään exclu-näytettävää, kun pitää puolet videosta esitellä vuoden 2011 multiplattaria, eli Skyrimiä. Hirveästi ei taideta tehoilla juhlia, jos koko konsolin rauta on mahdutettu tuohon lasilevyyn.

Käyttäjän BCRich kuva
BCRich

RIP D-Pad. Tai no on se vielä tavallaan läsnä, mutta se on vain korvattu neljällä erillisellä napilla. Löytyyhän se näköjään vielä Pro-ohjaimesta, jos sitä tulee jollekin ikävä.

Mutta katsotaan mitä tästä konsolista tulee. Ihan mielenkiintoisen oloinen kapistus.

Käyttäjän Napsuh kuva
Napsuh
Lainaus käyttäjältä Napsuh

Pahinta mitä sieltä vois tulla, olis se "Tää on käsikonsoli, jolla voit pelata myös töllöstä pöytäkonsolina!" roska.

Näillä eväillä eteenpäin...

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Ihan näppärä idea, ja hianoa että Nintendo on edelleen oman tien kulkija...

Kuitenkin jos huhut tehoista pitävät paikkansa, on jälleen olemassa se riski, että 3rd-party support tulee jäämään todella laihaksi. Lisäksi herää kysymys kuinka pitkä akun kesto laitteessa on ja kolmanneksi (ja puhun nyt vain omasta puolestani) Skyrimin kaltaisten pelien tihrustaminen pieneltä screeniltä ei itseäni ainakaan kiinnostaisi.

Anyhow, kuten jo tuli sanottua, hienoa, että Nintendo vetää rohkeasti omaa linjaansa, ja varmasti näppärä hybridi niille, jotka nyt sattuvat matkustelemaan paljon. Itselleni tuosta ominaisuudesta nyt tuskin olisi paljon iloa/hyötyä, vaan konsoli tulisi ostettua lähinnä Nintendon yksinoikeuksien takia sitten joskus.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Nimi on hanurista, mutta se nyt ei ole Nintendolta mitään uutta. NX olisi ollut paljon parempi nimi. Muuten yllätti ihan positiivisesti (mitä nyt vasen analogitatti väärässä paikassa, mutta se on pieni murhe), jos laite saa asiallisen tuen kolmannen osapuolen kehittäjiltä niin ostan laitteen varmasti. Plussaa myös hyvän näköisistä naisista trailerissa.

Onneksi myös siitä Wii-brändistä vihdoin päästiin eteenpäin. Tehot (tai siis niiden puute) vain vähän huolettaa ja sitä myötä se kolmansien osapuolien tuki ja kuinka laihaksi se taas lopulta voi jäädä.

Onneksi palautin sen Xbox One S:n minkä ostin tuossa vähän aika sitten, voi vaikka törsätä nekin rahat tähän maaliskuussa.

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Konsepti on kaikkea mitä toivottiin, eli hybridi. Nimi ei ainakaan vielä tehnyt vaikutusta.

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Ihan kivan oloinen konsoli, mutta enemmän ne pelit sitten ratkaisee ostamisen suhteen. Tällä hetkellä ei kyllä kiinnosta hankkia, koska Wii U ja sen pelitarjonta jätti todella huonon fiiliksen. Bayonetta 2 ainoastaan todellinen helmi valikoimassa.

Nostoja