Nintendo haastettiin oikeuteen Saksassa ennakkotilauskäytäntöjen vuoksi / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo haastettiin oikeuteen Saksassa ennakkotilauskäytäntöjen vuoksi

19.12.2018 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
5

Saksalainen kuluttajansuojaorganisaatio VZBV on haastamassa Nintendon oikeuteen.

Oikeuskanteen taustalla ovat Nintendon eShop-verkkokaupan ennakkotilauskäytännöt, joiden mukaan maksettujen ennakkotilausten peruminen ei ole mahdollista edes normaalin 14 vuorokauden peruutusikkunan aikana. Käytännön uskotaan rikkovan EU-lainsäädäntöä. Prosessi käynnistyi jo aikaisemmin norjalaisen kuluttajansuojaneuvoston toimesta, mutta oikeusjuttu nostetaan Saksassa, jossa Nintendo of Europen päämaja sijaitsee.

Nintendo on kiistänyt syytteet jo aikaisemmin. Yhtiö on viitannnut esimerkiksi esilatauskäytäntöihin, jotka mahdollistavat pelien lataamisen jo ennen varsinaista julkaisua.

Oikeusprosessin odotetaan käynnistyvän muutaman viikon sisällä. Jutun ratkeamisessa voi kuitenkin kestää pitkälle ensi vuoteen tai sen ylikin.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Nipa, nipa, nipa. Free pass tästäkin? Ainakin pelaajilta, katsotaan miten tuo oikeusistuin näkee asian.

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

Onneksi sentään digitaalinen tuote ei lopu hyllystä, joten ei ole niin suurta syytä ennakkotilata digitaalista peliä. Toivottavasti käytäntö kuitenkin korjaantuu pian.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

En tiedä miten kilpailijoilla menee (koska ennakkotilaan vähän ja diginä en mitään) maksettujen ennakkotilausten peruminen mutta todellakin pitää olla mahdollista perua.

Olisi jees jos tämän kautta tulisi mahdolliseksi myös palauttaa peli jos sitä on pelattu vain tietty tuntimäärä, kuten Steamissä käsittääkseni on.

Lainaus snaketus

Nipa, nipa, nipa. Free pass tästäkin? Ainakin pelaajilta, katsotaan miten tuo oikeusistuin näkee asian.

Keltä pelaajilta? Ei minulta ainakaan. Tuskin sinultakaan.

Olen minäkin ihmetellyt miten paljon Nintendo-porukka antaa asioita anteeksi mutta ei se tarkoita että "pelaajat" (eli kaikki tai enemmistö edes) olisivat asian suhteen ok. Enemmistö taitaa tässäkin olla kuitenkin "ei mielipidettä"-porukkaa. Mikä on sekin outoa, sillä tällaiseen ei oikeastaan ole kuin yksi oikea mielipide.

Lainaus mantelirapu

Onneksi sentään digitaalinen tuote ei lopu hyllystä, joten ei ole niin suurta syytä ennakkotilata digitaalista peliä.

Totta. Tietenkin jos laittaa arvoa niille ennakkotilaushärpäkkeille niin sitten mutta eipä muuten. Ja Sony ainakin tuntuu aika usein myyvän ennakkotilauksia pienellä alennuksella normihintaan nähden, eli on siellä nyt kuitenkin jotain hyödyllisempääkin joskus.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Joitain asioita ei voi puolustaa, tämä on yksi niistä. Pidän Nintendon peleistä, mutta anti-kuluttaja käytäntöjä en sulata, heidän olisi pitänyt vaan suostua näihin käytäntöihin, nyt se pitää tehdä vaikeamman kautta.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

No jo on selitykset nintentolla. Voiko ne pelit muka ladata kokonaisuudessaan 14 päivää ennen julkkaria? Vaikka näin olisikin, niin ei sillä ennakkolattauksella pelata vituakaan ennen kuin julkaisupäivä on koittanut. Kyllä taitaa nipa hävitä keissin.