Nintendo haastoi Switch-hakkeri Bowserin oikeuteen / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo haastoi Switch-hakkeri Bowserin oikeuteen

18.04.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
2
Nintendo, Gary Bowser, Team Xecuter, Switch, hakkeri

Nintendo on haastanut Switch-hakkeri Gary Bowserin oikeuteen.

Oikeuskanteen mukaan 51-vuotias Bowser on toiminut piraattityökaluja kehittäneen ja myyneen Team Xecuter -organisaation johtajana. Bowserin kerrotaan esimerkiksi organisoineen Switch-konsolin suojauksen ohittamiseen tarkoitetun SX OS -työkalun kehitystä ja jakelua useilla organisaatioon liittyvillä verkkosivuilla. Switchin suojauksen murtamisen ohella hänen kerrotaan lisäksi olleen osallisena myös Nintendo DS:n, Wiin ja 3DS:n piraattityökalujen kehittämisessä.

Bowser ja toinen Team Xecuterin jäsen, Max Louarn, pidätettiin viime syksynä. Yhdysvaltain oikeusministeriön mukaan heidän epäillään toimineen kansainvälisen rikollisryhmän johtajina ja pyrkineen rikkomaan tekijänoikeuslainsäädäntöä taloudellisen edun tavoittelemiseksi. Bowserin ja Louarnin ohella Yhdysvaltain oikeusministeriö syyttää myös kiinalaista Yuanning Cheniä osallisuudesta ryhmän toimintaan. Chen on vielä toistaiseksi vapaalla jalalla.

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Vai että taas yksi Bowser? Mitenköhän läheistä sukua tämä Gary Bowser on sitten sille Doug Bowserille eli Nintendon USA-haaran pääjehulle 🤔? Toivottavasti ei kovin läheistä, voi muuten olla aika nolot fiilikset seuraavassa sukujuhlassa...

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Nintendon tosielämän Bowser pirulainen.

Nostoja