Nintendo haluaa parantaa elämänlaatuasi untasi tutkimalla / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo haluaa parantaa elämänlaatuasi untasi tutkimalla

30.10.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

Nintendo on paljastanut lisätietoja suunnitelmistaan tuoda markkinoille ihmisten elämänlaatua parantavaa teknologiaa. Kuluvalla viikolla sijoittajakokouksessaan yhtiö julkisti ensimmäisen tätä tarkoitusta varten suunnitellun tuotteen, jonka tarkoituksena on valvoa nukkumista ja näin ollen myös uupumusta.

Monista jo olemassaolevista unimittareista poiketen Nintendon laite ei ole millään tavalla käyttäjän ylle puettava kapistus. Sen sijaan laite asetetaan sängyn viereen, jossa se sitten analysoi muun muassa nukkujan kehon liikkeitä, hengitystä ja sykettä radiotaajuussensorin avulla. Unesta kerätty data lähetetään sitten pilvipalvelimelle, jossa se analysoidaan ja jonka perusteella käyttäjälle voidaan sitten suositella erilaisia toimintakeinoja, kuten dieettejä ja kuntoiluehdotuksia, joilla unta voidaan parantaa.

Laitteen ydinideana on erityisesti helppokäyttöisyys. Kun Nintendo alkujaan viime tammikuussa kertoi aikeistaan kehittää elämänlaatua parantavaa teknologiaa, korosti se jo tuolloin haluavansa luoda nimenomaan kokonaisen hyvinvoinnin edistämiseen keskittyvän alustan, jonka käyttö olisi mukavaa ja parhaimmassa tapauksessa jopa viihteellistä.

Nintendo on kehittämässä unilaitettaan yhteistyössä kansainvälisen ResMed-yrityksen kanssa. ResMed tunnetaan jo varsinkin monista unihäiriöiden hoitoon liittyvistä laitteistaan.

Nintendon elämänlaatua parantavaa alustaa voitannee odottaa markkinoille vuoden 2016 tienoilla. Terveys on selvästi nyt kuuma puheenaihe, sillä Microsoft on myös julkistanut kuluvalla viikolla tervellistä elämäntapaa ajavan Microsoft Band -rannekkeen.

Toki Nintendon pelibisneskin elää sekin edelleen. Sijoittajille puhuessaan yhtiö on kuluvalla viikolla esimerkiksi kertonut lanseeraavansa eShop-kauppapaikalle Wii U:n Super Smash Brosin myötä mahdollisuuden esiladata ennakkotilattuja pelejä. Yhtiö on lisäksi muistuttanut, kuinka se on Yhdysvalloissa myös monipuolistanut jo mahdollisuuksia ostaa digitaalisia pelejä suoraan Nintendo.com-verkkosivun kautta. Myös esimerkiksi Amazon-tuki on tarkoitus liittää vastaavalla tavalla osaksi eShopin toimintaa vielä lähitulevaisuudessa.

Lähde: Nintendo

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Tästä voidaan päätellä, että Nintendon seuraava pelikonsoli on nimeltään Wii Z, jota pelataan untenmailla. :D

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Nintendollahan on tuntunut olevan jo pidemmän aikaa halu saada heidän konsolikäyttäjänsä liikkeelle, joten kaipa se luonnollinen seuraava askel on yrittää parantaa muutakin kuin pelkkää kuntoa.

Tosin voin sanoa etten ole kertaakaan noussut penkistä pelatakseni wiimotella ja olen huijannut askelmittaria 3DS:ssä joten kyllä juu...

Käyttäjän Teppo-Man kuva
Teppo-Man

helpompi tapa olisi etteivät pilaisi bayonettaa ja antaisivat bayonetta 1 pc:lle ilman nintendo krääsää

Käyttäjän CM761 kuva
CM761

Jos joku valitti Kinectistä, niin Nintendo pisti vielä paremmaksi. Kuka nyt ei haluaisi laitteen seuraavan nukkumistaan ja jakavan tietoja netissä?

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä CM761

Kuka nyt ei haluaisi laitteen seuraavan nukkumistaan ja jakavan tietoja netissä?

Ihmiset joilla on ongelmia nukkumisen kanssa? Ja siis ei laitteen ole sanottu jakavan tietoja muille netissä. Tiedot analysoidaan pilvipalvelimella ja sen mukaan käyttäjälle annetaan ohjeita unen parantamiseen.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman
Lainaus käyttäjältä Teppo-Man

helpompi tapa olisi etteivät pilaisi bayonettaa ja antaisivat bayonetta 1 pc:lle ilman nintendo krääsää

Wait, what??

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes

^ Mietin ihan samaa, että miten Bayonetta liittyy tähän uutiseen millään tavalla.

Älkääkä ihmiset sotkeko tätä Nintendon uutta aluevaltausta pelibisnekseen, vaikka ovatkin luvanneet että näillä jokin yhteys tuleekin olemaan. Tai ainakin aikovat näitä QOL-tuotteita tehdä jollain tavalla viihteelliseksi ja että niillä olisi jonkinlaisia hauskoja käyttötapoja.

Nostoja