Nintendo julkisti kaksi uutta 3DS:ää – mukana uusi tatti ja lisää nappeja / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo julkisti kaksi uutta 3DS:ää – mukana uusi tatti ja lisää nappeja

29.08.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
22

Nintendo on tuomassa markkinoille kaksi kappaletta uusia 3DS-malleja. Osana yhtiön japanilaista Direct-lähetystä Nintendo julkisti uudet versiot sekä 3DS:n normaalista että XL-versiosta, jotka ovat saapumassa ainakin Japaniin lokakuussa.

(Päivitys kello 15.10: Pelisivusto CVG:n tietojen mukaan uutta mallia ei nähdä Euroopassa ennen vuotta 2015.)

Uudet mallit tuovat joukon erittäin mielenkiintoisia lisiä 3DS.ään. Ne on varustettu nimittäin niin pienellä C-tikulla, uusilla ZR- ja ZL-olkanäppäimillä, Micro-SD-tuella sekä NFC-ominaisuuksilla, jotka mahdollistavat uusien Amiibo-figuurien käytön ilman erillistä adapteria.

Uusissa malleissa prosessoria on myös päivitetty uudempaa sulavoittaen muun muassa laitteen toimintaa. Myös ruutuja on saatu suuremmaksi ja akkuikää pidemmäksi.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, mitä Nintendo aikoo tehdä uusien mallien suhteen lännessä.

Lähde: Siliconera, Eurogamer, Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Ohho...aikamoinen pommi. Voipi olla, että joutuu pidättäytymään XL:n ostosta nyt. Tuo toinen circle pad näyttää kyllä kusisen pieneltä...

Käyttäjän Cerker kuva
Cerker

No voi v***u, tavallinen sekä XL 3DS kun täältä jo löytyy, niin uutinen ei tunnu hyvältä, mutta pakkohan se on MH4:sen takia hommata.

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Aikoinaan väitin, että ei ole mitään syytä päivittää alkuperäistä 3DS:ää XL-malliin. Viime vuonna kuitenkin murruin ja se oli paras päätös koskaan. Taidan siis siirtää saman tien rahaa sivuun tätä varten...

Sulakampi eShop/Miiverse, uudet nappulat, parempi akkukesto, Xenobladen porttaus... Ottakaa nyt vain ne rahat. Veikkaisin kuitenkin, että nämä ehtivät länteen vasta ensi vuonna.

Käyttäjän dumbguyfin kuva
dumbguyfin

Vaikuttaa muuten hyvältä, mutta missä se 2. analogitatti tuossa kuvassa on? Vai onko se tuo pieni nappula näppäimien yläpuolella, jos on niin vaikuttaa aika moiselta pettymykseltä.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Aika täydelliseltä näyttää, tosin XL + Circle Pad Pro niin en ala päivittelemään, onhan se kiva jos alkaa lisää toista tattia tukevia pelejä tulemaan.

Käyttäjän Jarppa kuva
Jarppa
Lainaus käyttäjältä Marioysikax

Aika täydelliseltä näyttää, tosin XL + Circle Pad Pro niin en ala päivittelemään, onhan se kiva jos alkaa lisää toista tattia tukevia pelejä tulemaan.

Muistahan se, että esim. tuo tuleva Xenoblade-portti ei toimi kuin tuolla uudella 3DS:llä.

Käyttäjän Paronipekugram kuva
Paronipekugram

koskahan ninendo on lisensoi sanan new. on tullut new super mario bros yoshis new island ja nyt new nintendo3ds

onko seuraava zelda sarjan peli sitten new legend of zelda?

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

3DS-faninakin sanon, että tämä on aika perseestä. Pari uutta nappia ja kärpäsen paskan kokoinen analogitikku ja sitten kehtaavat vielä tehdä laitteelle yksinoikeuksia. Otin oman wanhan curppaisen XL:ni kätösiin ja laitteiden mittasuhteiden ollessa suunnilleen samat, testailin vähän miten nuo uudet namiskuukkeli sijoittuvat sormien alle ja totesin välittömästi, etten voi käyttää ZL ja ZR nappeja ollenkaan taivuttelematta paukaloitani luonnottomiin asentoihin, mikä normaaleissa pitemmissä sessioissa aiheuttaa melkoista rasitusta ja varmoja kipuja. Jo nyt laitteen pitely on usein jatkuvaa taistelua fysiikan lakeja vastaan, kun runko jää väkisinkin sormien varaan keikkumaan, eikä asetu kämmenten kannateltavaksi, kuten hyvän peliohjaimen kuuluu. Nyt sormille on luvassa vielä lisää kurkoteltavaa. Hyvää työtä Nintendon insinöörit, hyvää työtä! Kyllähän tästä taas mielellään maksaa kaksi kolme sataa euroa.

P.S. Ai niin, onhan siinä nopeampi prosessorikin. Ehkä Pokemon Y nyt lopulta pyörii sulavasti myös 3D päällä? Well worth it!

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä dumbguyfin

Vaikuttaa muuten hyvältä, mutta missä se 2. analogitatti tuossa kuvassa on? Vai onko se tuo pieni nappula näppäimien yläpuolella, jos on niin vaikuttaa aika moiselta pettymykseltä.

Se nappulahan se.

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Fffuuuuu. Pitääköhän sitä lähteä nyt luopumaan tuosta Pikachusta...jos vaikka tulis joku vaihtodiili jostain että sais halvemmalla. Mutta saatana, onko niitä eShop pelejä sidottu tunnuksiin? Animal Crossingia ja muutakin nannaa tuossa laitteen sisuksissa niin voisi ketuttaa jos niitä ei saa mukana.

Mutta silti, turhahan se toinen tikku siellä on. Hyvin oli tehty eräs 3D-seikkailu yhdellä tatilla jo vuonna 1998 joten en näe syytä miksei moinen nykypäivänä voisi onnistua.