Nintendo korottaa työntekijöiden palkkoja kymmenellä prosentilla Japanissa / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo korottaa työntekijöiden palkkoja kymmenellä prosentilla Japanissa

8.02.2023 // Kirjoittanut: Toimitus
3

Nintendo on paljastanut aikovansa tarjota työntekijöilleen reilun palkankorotuksen Japanissa.

Yhtiön toimitusjohtaja Shuntaro Furukawa kertoo yhtiön suunnittelevan korottavansa työntekijöidensä peruspalkkoja kymmenellä prosentilla. Furukawan mukaan korotuksilla pyritään parantamaan yhtiön työntekijäpitoa, uutistoimisto Reuters kertoo.

Japanilaisia yhtiöitä on kehotettu palkankorotuksiin maan ylimmän johdon toimesta. Pääministeri Fumio Kishida kehotti yrityksiä vastaamaan kiihtyneeseen inflaatioon korottamalla työntekijöiden palkkoja. Nintendon korotukset kalpenevat kuitenkin esimerkiksi vaatejätti Fast Retailing Co:n julkistamien palkankorotusten rinnalla. Mm. Uniqlo-brändin omistava yhtiö kertoi tammikuussa korottavansa palkkojaan jopa 40 prosentilla.

Furukawan mukaan Nintendo ei tällä hetkellä suunnittele hinnankorotuksia Switch-konsolille tai peleille. Hänen mukaansa yhtiö on kuitenkin valmis harkitsemaan asiaa tilanteen vaatiessa.

Nintendo kertoi osavuosikatsauksensa yhteydessä Nintendo Switchin ylittäneen 122 miljoonan myydyn kappaleen rajan, mikä nosti laitteen maailman kolmanneksi myydyimmäksi pelikonsoliksi. Yhtiö kuitenkin laski koko vuoden myyntiennustettaan samalla jo toistamiseen.

Lähde: Reuters

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Joulupukki kuva
Joulupukki

Samaan aikaan hölmölässä, eli suomessa yritykset takoo ennätystuloksia mutta palkat ei nouse ja porukkaa irtisanotaan maksimit.

Kunpa osaisi Japania niin hyvin että voisi muuttaa sinne.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Harvinaisen positiivinen uutinen liittyen pelialan työntekijöihin. Kiva Nintendo.

Käyttäjän Carpio kuva
Carpio

Japanissa muutenkin inflaatio on ollut erittäin pientä tai jopa olematonta viimeisen 30 vuoden ajan. Sen takia myöskään palkat eivät ole nousseet. Nyt kun maailmanlaajuinen inflaatio näkyy Japanissa asti, niin Japanissakin nostetaan palkkoja. Toisaalta viime aikojen inflaatio Japanissa on ollut erittäin pieni verrattuna Euroopassa vallitsevaan inflaatioon. Kävin vastikaan Japanissa ja verrattuna viiden, seitsemän sekä kymmenen vuoden takaisiin hintoihin, niin ei hinnat olleet juurikaan nousseet.

Ja toiseksi: yleensä kun puhutaan japanilaisesta työkulttuurista, puhutaan lähinnä sen huonoista puolista, mutta kaikilla työkulttuureilla on myös paljon hyviä puolia, kuten Joulupukkikin mainitsi.