Nintendo laittaa pisteen ongelmallisen Devil’s Thirdin verkkoelämälle

Devil's Third ei odotetusti noussut juuri pelaajien suosioon. Pelin palvelimet sulkeutuvat vielä tänä vuonna Wii U:lla.

23.6.2016 22:13

Wii U -toimintapeli Devil’s Third on kokemassa myöhemmin tänä vuonna varsin odotetun kohtalon. Nintendon viralliset eurooppalaissivut ovat vahvistaneet, että pelin palvelimet sulkeutuvat 29. joulukuuta, minkä jälkeen Devil’s Thirdin nettipeli lakkaa siis toimimasta.

27. heinäkuuta Nintendo laittaa lopun myös pelin mikromaksuille. Nyt jo perjantaina Nintendo laskee lisäksi pelin hintaa eShop-kauppapaikallaan 30 euroon, eli puoleen siitä, mitä se on aiemmin ollut.

Nintendo ei ole antanut syytä palvelimien sulkemiselle, mutta ratkaisu ei tule silti mitenkään yllätyksenä. Reippaat viisi vuotta työn alla ollut Devil’s Third ei onnistunut saamaan viime elokuussa tapahtuneen julkaisunsa alla erityisen positiivista vastaanottoa arvostelijoilta tai pelaajilta, joten on helppoa kuvitella, että sen pelaajamäärät ovat jääneet hyvinkin alhaisiksi. Pelin pitkän ja hidastetöyssyjä täynnä olleen kehityksen johdosta oli ylipäätänsä ihme, että se sai koskaan edes virallisen julkaisun.

Nähtäväksi nyt vielä jää, mitä Devil’s Thirdin eurooppalaisten Wii U -palvelinten sulkeutuminen tarkoittaa pelistä lupaillun moninpelattavan pc-version kannalta. Alunperin pc-version oli tarkoitus ilmestyä toki jo viime vuonna, joten henkeään sen suhteen ei ole missään vaiheessa ollut kannattavaa pidätellä.

Devil’s Third on ollut viimeisin peli japanilaiskehittäjä Tomonobu Itagakilta, joka on aikaisemmin ollut vastuussa sekä Dead or Alive -sarjan luomisesta että Ninja Gaidenin modernisoinnista. Devil’s Thirdia mies alkoi kehittelemään omassa Valhalla Game Studios -firmassaan sen jälkeen, kun hän jätti pitkäaikaisen työnantajansa Tecmon vuonna 2008 riitaisissa merkeissä.

Lähde: Nintendo

Lisää luettavaa