Nintendo-legenda Shigeru Miyamoton lapset pelasivat paljon Sega-pelejä – ”se innoitti yrittämään kovemmin”

Uusi haastattelu avaa Miyamoton näkemystä siitä, miten pelit mahtuvat osaksi vanhempien ja lasten välistä vuorovaikutusta.

21.12.2020 20:07

Nintendo-kehittjä Shigeru Miyamoton elämään on saatu uusi kepeä kurkistus osana The New Yorker -lehden verkkosivuilla julkaistua tuoretta haastattelussa.

Haastattelu käy läpi muun muassa tapaa, jolla Super Mario luoja katsoo videopelejä ja näkee itsensä työpaikkansa pomohahmona. Yhtenä kiehtovana yksityiskohtana puheeksi nousee myös kasvatus, jonka Miyamoton lapset ovat saaneet häneltä videopelejä koskien ja miten se on auttanut muovaamaan myös häntä itseään kehittäjänä.

– On tärkeää, että vanhemmat pelaavat pelejä ja ymmärtävät, miksi lapsi ei voi esimerkiksi lopettaa pelaamista ennen kuin tämä saavuttaa seuraavan tallennuspisteen. Mitä tulee omiin lapsiini, olen ollut aina onnekas siinä, että heillä on ollut hyvä suhde videopeleihin. En ole koskaan joutunut rajoittamaan heitä tai ottamaan heiltä pelejä pois, Miyamoto selitti.

Nintendo-legenda huomioi, kuinka hänen kotonaan pelikonsolit olivat nimenomaan hänen laitteitaan ja näin ollen lasten käytössä niiden katsottiin olleen aina ”lainassa”. Pelkästään Nintendo-pelejä Miyamoton huushollissa ei silti pelattu, vaan hän huomioi, kuinka Out Runin ja Space Harrierin kaltaiset Sega-pelit olivat myös suuressa suosiossa.

– Se ei saanut niinkään kateelliseksi, vaan innoitti yrittämään kovemmin, jotta he pitivät enemmän minun luomuksistani.

Mitä tulee lapsiin ja pelisuunnitteluun, kertoo Miyamoto haluavansa aina rohkaista vanhemman ja lapsen väliseen vaalivaan suhteeseen. Hän kuvailee esimerkkinä, kuinka hän avusti hiljattain lapsenlastaan pelaamaan Captain Toadia ja todisti omin silmin, kuinka lapsen ymmärrys kolmiulotteisesta maailmasta alkoi saada muotoaan tämän pään sisällä.

Kokonaisuudessaan The New Yorkin Miyamoto-haastattelun voi lukaista läpi tästä.

Lisää luettavaa