Nintendo lupaa korjausta Pokémonien kiusalliseen bugiongelmaan / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo lupaa korjausta Pokémonien kiusalliseen bugiongelmaan

18.10.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Viime lauantaina julkaisunsa saaneet Pokémon-pelit X ja Y sisältävät bugin, joka voi periaatteessa panna stopin koko pelin pelaamiselle. Nintendo on nyt japanilaisilla sivuillaan vahvistanut olevansa tietoinen asiasta ja onkin kertonut työstävänsä korjausta asiaa koskien.

Bugi voi ilmetä ilmeisesti, mikäli pelaaja tallentaa pelinsä Lumiose Cityn sisällä ja yrittää sitten myöhemmässä vaiheessa ladata pelin uudelleen kyseistä tallennusta käyttämällä. Tuolloin peli ei suostu välttämättä latautumaan kunnolla ja näin jäätyy pelaamiskelvottomaan tilaan.

Ennen korjauksen saapumista Nintendo kehoittaa välttämään tallentamista Lumiosessa alla olevan kartan sinisellä merkityillä katualueilla. Huolta ei pitäisi olla, mikäli tallennuksen tekee kuitenkin esimerkiksi rakennuksien sisällä.

Nintendo on pahoitellut tapahtunutta.

Lähde: Nintendo Life, Nintendo

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Onneksi nintendolla on nykyään patch systeemit. Harvemmin tosin kuullut Nintendo pelien tarvitsevan patchailyjä, mutta kerta se on ensimmäinenkin.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Harmillista, kun Nintendolta on kuitenkin tottunut odottamaan laatua. Eipä näiltä tosin voi loputtomiin välttyä. Vielä kun ilmoittaisivat tuosta vaikka 3DS:n notificationeiden kautta kaikille peliä pelanneille, mikäli tällainen on mahdollista, koska aika ikävä ja hyvin todennäköisesti vastaantuleva bugi kuitenkin kyseessä. Voi vähän harmittaa, jos kymmenien tuntien urakka haihtuu olemattomiin. Aktiivipelaajat lienevät jo asiasta tietoisia, mutta jollekin kasuaalimmalle voi tulla ikävänä yllätyksenä.

Käyttäjän Kimppis kuva
Kimppis

Luin ohimennen tästä ongelmasta muutama päivä sitten. Vähän tuon jälkeen, viimeisimmän pelikerran päätteeksi, saavuin Lumiose Cityyn (toista kertaa, 4. salin jälkeen), mutta savetin kaupungin ulkopuolelle. Eli itselläni kävi tässä suhteessa "tuuri".

Käyttäjän Saejima kuva
Saejima

Ouky, hyvä tietää että varmuuden vuoksi ei tallenna tuolla.

Käyttäjän miguele kuva
miguele

Tämä lupaa olla hyvä peli. Hyvin tehty!<img src="http://s01.flagcounter.com/mini/fcPpr/bg_fffff2/txt_fffff1/border_fffff2/flags_0.jpg" width="1" height="1"><img src="http://s03.flagcounter.com/mini/FMv/bg_FFFFFF/txt_E1E1E1/border_FFFFFF/flags_1.jpg" width="1" height="1"><img src="http://rb.revolvermaps.com/w/3/s/a/0/14/1/ffffff/ffffff/ffffff/1tymxcqmq5l.png" width="1" height="1">

Käyttäjän Iso_Pomo kuva
Iso_Pomo

Eli ongelma ilmenee, jos tallentaa Luminose Cityssä sille aluelle, missä kuvakulmä laskee lintuperspektiivistä 3. persoonaan. Lieneekö Pokémon -peleille epätavallisesta kuvakulmasta lataaminen syynä moiseen tallennusten pilaantumisiin... :S

Nostoja