Nintendo muovaamassa kritisoitua Let's Play -videopolitiikkaansa / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo muovaamassa kritisoitua Let's Play -videopolitiikkaansa

28.05.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Nintendo on aikeissa tehdä muutoksia tapaan, jolla se suhtautuu yhtiön peleistä napattua materiaalia sisältäviin YouTube-videoihin.

Noin vuosi sitten Nintendo alkoi seurata pelikuvavideoiden julkaisua palvelussa ja saattoi niissä käytettyjen materiaalin perusteella pakottaa esimerkiksi omia mainoksiaan videopätkiin. Näin se samalla ohjasi videoista mahdollisesti saadut tulot pelkästään itselleen ja Googlelle jättäen itse videot tehneet henkilöt nuolemaan näppejään.

Nyt sekä Nintendon amerikkalainen että japanilainen osasto ovat julkistaneet, että yhtiö on lyömässä asiaa koskien käyntiin tuoreen "kumppanuusohjelman". Vaikka Nintendo ei ole aikeissa luopua täysin edellä mainitusta toiminnastaan, on se kumppanuusohjelmallaan tarjoamassa aktiviisimmille videomaakareille mahdollisuuden saada ainakin osan videoiden mainostuloista. Yhtiö ei vielä ole kuitenkaan ollut valmis täysin täsmentämään, miten tämä tulee varsinaisesti toimimaan.

Nintendon alkuperäistä toimintaa on YouTubessa kritisioitu rankasti ja sen kerrotaan muun muassa ajaneen YouTube-videoita tehneitä henkilöitä jopa suosiolla poistamaan Nintendo-videoitaan palvelusta. Nintendo on perustellut toimiaan muun muassa sillä, että se pystyy näin valvomaan, että sen sisältöä jaetaan sosiaalisessa mediassa sopivalla ja turvallisella tavalla.

Ohjelman julkistus on tapahtunut osuvasti juuri ennen Mario Kart 8:n virallista julkaisua. Pelin yksi merkittävimpiä osa-alueita on niin sanottu Mario Kart TV -järjestelmä, joka mahdollistaa omien uusintavideoiden jakamisen muun maailman katsottavaksi.

Lähde: Gamasutra, Polygon, Nintendo (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Lets play videot ovat melkein kuin ilmaista mainosta pelillesi niin en käsitä miksi Nintendolla tekee näin. Mukava varmaan vääntää jotai läpipeluu videoita kun Nintendo vie rahat käsistä.

Lainaus

pystyy näin valvomaan, että sen sisältöä jaetaan sosiaalisessa mediassa sopivalla ja turvallisella tavalla.

Hehän pystyvät jo ilman tuotakin valvomaan ja poistauttamaan juuri ne videot jossa oisi jotain rivoa tai jne.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Onneksi on muitakin pelejä mistä videoita vääntää, kun Nintendon pelit. Onhan ne hyviä pelejää, mutta ei paljon pointtia mainostaa niitä, kun ei itselle jää kun vitutus.

Käyttäjän dumbguyfin kuva
dumbguyfin

Jos muut peliyhtiöt eivät lähde mukaan, niin Nintendo on taas ampumassa omaan jalkaansa. Nintendon pelit ovat loistavia, mutta heidän pr-työnsä on lännessä ollut katastrofaalista. Wii U:lla on edelleen lastenkonsolinmaine, ja tällaiset rajoitukset eivät todellakaan auta. Tubettajilla on nykyään myös aika suuri vaikutus kuluttajien mielipiteisiin, ja heidän videonsa toimivat ilmaisena mainoksena.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Heidän kengistään katsottuna kyllähän se äkkisältään kuulostaakin juuri siltä että heidän tuotoksestaan saa muut ihmiset rahaa yksinkertaisesti nauhottamalla sitä. Youtubessa tosin ei ole olemassa välimaastoa että jos videossa on käytetty jotain sisältöä että esim. 5% menisi sille tekijälle. Moni yhtiö aivan varmana lähtee mukaan jos ottaa tuulta tällainen alleen, sitä ennen nintendo taas kompuroi ja pilaa jo valmiiksi huonoa mainetta.
Suurin osahan juuri miettii tällaista ilmaisena mainoksena ja kuinka sitten erottelet henkilöt jotka lataavat puhdasta pelikuvaa niistä jotka tekevät vaikka arvosteluja pelistä.

Lainaus käyttäjältä Kaze88

[quote]pystyy näin valvomaan, että sen sisältöä jaetaan sosiaalisessa mediassa sopivalla ja turvallisella tavalla.[/quote]
Hehän pystyvät jo ilman tuotakin valvomaan ja poistauttamaan juuri ne videot jossa oisi jotain rivoa tai jne.

En todellakaan enää ymmärrä miksi mutta Nintendo on internet aikakautena käyttäytynyt kuin liian suojelevainen äiti. Auta armias jos vahingossa sanot netissä etunimesi, siellähän voi olla pedofiileja jotka hakkeroivat osoitteen sen perusteella! Miksi haluat viestitellä ihmisille joiden kanssa haluat pelata, eihän se käy päinsä! Saavutuksia? Sehän tarkoittaisi että muut tietävät mitä olet tehnyt pelissä, eihän meillä ole sinulle edes profiilia ettei mitään pahaa tapahtuisi kun aina varoitetaan että pitää vahtia mitä lapset tekee netissä.

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes

Nintendo saisi varmaan positiivisemman vastaanoton ja parantaisi imagoaan, jos peruisivat koko nykyisen politiikkansa, sillä tämä uusi systeemi ei välttämättä tuo mitään hyvää pöytään. Tässä kun on muutenkin ollaan ihan pirun harmaalla alueella, kun Nintendolla on oikeus pelikuvaan ja pelin musiikkeihin, mutta ei oikeutta pelaajan kommenttiraitaan tai gameplayhin.

Nostoja