Nintendo paljasti Pokémon GO'n – jahtaa taskuhirviöitä seuraavaksi oikeassa maailmassa / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo paljasti Pokémon GO'n – jahtaa taskuhirviöitä seuraavaksi oikeassa maailmassa

10.09.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Pokémon Shuffle -pulmapelin hiljattain 3DS:ltä mobiililaitteille saanut Nintendo on julkistanut seuraavan iOS:lle ja Androidille työn alla olevan Pokémon-nimikkeen. Uutukainen on ilmaiseksi pelattavissa oleva peli nimellä Pokémon GO ja sitä kehittää Googlelle aikoinaan Ingress-mobiilipelin luonut Niantic Labs.

Ingressin tapaan myös Pokémon GO'n peluu perustuu mobiililaitteiden GPS-ominaisuuksia käyttöön. Pelin pelaaminen ei onnistu niinkään siis vain hanurillaan istuen, vaan se haastaa pelaajansa lähtemään ulos liikkumaan oikeaan maailmaan ja löytämään tällä tavoin erilaisia taskuhirviöitä, joiden kanssa vuorovaikuttaa. Tuttuun Pokémon-malliin löydettyjä taskuhirviöitä päästään niin sekä pyydystämään ja taisteluttamaan että tietenkin myös vaihtelemaan muiden pelaajien kanssa.

Pelin luomisessa on ollut mukana konsultoimassa Pokémon-roolipelien yhtenä ohjaajista maailmanmaineeseen noussut Junichi Masuda.

Nintendolla ja kumppaneille tuntuu piisaavan kovastikin uskoa peli-ideaan, sillä kauppoihin ainakin osassa maailmaa tullaan saamaan myös peliä tukeva Pokémon GO Plus -niminen rannekkeeksi ja pinssiksi taipuva laite. GO Plus on Bluetoothin varassa itse Pokémon GO -pelin kanssa kommunikoiva vekotin, joka hälyyttää pelaajia aina, jos taskuhirviöitä sattuu olemaan lähistöllä. Joitain pelin toimia voi myös tehdä suoraan ranneketta käyttäen.

Pokémon GO on tarkoitus julkaista ensi vuonna. Ohesta voi katsastaa pelin konseptia esittelevän tyylitellyn videon, joka muistuttaa kovasti vuoden takaista Google Mapsin Pokémon-aiheista aprillitempausta. Varsinaista pelikuvaakin tuotoksesta vilahtaa kyllä aivan videon lopussa.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

it has begun...

Käyttäjän realOG kuva
realOG

Epic...

Käyttäjän BlazeAce kuva
BlazeAce

Pokemon pistää minut harrastamaan liikkumista pitkästä aikaa. Viimeksi niin taisi käydä Heart Goldin mukana tulleen pokewalkerin kanssa. Kunhan eivät sössi launchia aikanaan serveriongelmilla niinkuin muuan Editor's choice Kingdom Hearts Unchained Key joka killuu editor's choice listalla 2 tähden keskiarvolla käyttäjiltä. Tälläkin varmasti on iso alkuryntäys käyttäjämäärissä ja sitä kapasiteettia on silloin syytä olla.

Käyttäjän Samirai kuva
Samirai

Hienon videon ovat saaneet aikaiseksi, immersiota näytti löytyvän. Ikävä kyllä todellisuushan on sitten jotain aivan muuta. Mieluummin ottaisin se avoimen pelimaailman jossa seikkailla kuin että iltakävelyllä rämpisin pusikot ja pimeät kujat läpi jotta voisin puhelimen näytön välityksellä "nähdä" pokemonin...