Nintendo pihtaa Wiitä? / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo pihtaa Wiitä?

28.03.2007 // Kirjoittanut: Johnny Marmelaad
22

Suuren amerikkalaisen pelikauppaketjun GameStopin toimitusjohtaja Dan DeMatteo on syyttänyt Nintendoa tahallisesta Wii-konsoleiden panttaamisesta Yhdysvalloissa. Matteo uskoo, että koska Nintendo saavutti talousvuoden 2006 myyntitavoitteensa, se panttaa nyt konsoleita saadakseen seuraavan talousvuotensa konsolimyynnin hyvään nosteeseen heti alussa. Nintendon talousvuosi vaihtuu monien muiden yhtiöiden tavoin maalis- ja huhtikuun vaihteessa. Pelikaupoilla on Yhdysvalloissa ollut pulaa myytävistä Wii-konsoleista.

- Tämä on vain minun mielipiteeni, mutta luulen että Nintendo on tahallisesti hidastanut uusien konsolierien toimittamista kauppoihin, koska he saavuttivat viime vuoden myyntitavoitteensa. Luulen, että huhtikuun alussa konsoleita alkaa taas saapua suurissa määrin kauppoihin, DeMatteo ennustaa.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän lemmu kuva
lemmu

En tajua miksi ihmeessä niitä konsoleita pitää pihdata! Saa nähdä miten tulevaisuudessa koneet kelpaa kuluttajille.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jos ei ala tulemaan kunnollisia pelejä niin ei tuo kone ketään jaksa kauaa kiinnostaa. Itsekin lainasin koneen kaverille reilu kuukausi sitten eikä ole ollut yhtään ikävä.

Käyttäjän slaverstrike kuva
slaverstrike

sinällään ymmärrettävissä miksi Nintendo noin tekisi, bisnestä se peli alakin on. Vaikka se joskus minuakin ärsyttää (onneksi sain oman Wiin jo julkaisussa, olin varannut 3 kuukautta etuajassa).

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Wii tarvitsisi todellakin pelejä kuten PS3 myös.

Xbox360 on valovuosia pelitarjonnassa edellä ja tulevaisuus näyttää vain siltä että Xbox360 senkun kasvattaa eroa.

Käyttäjän Pyramidhead kuva
Pyramidhead

No enpä tiedä olisiko tuohon nyt niin paljoa syytä, kun kone kerran hyvin myy. Ja olisiko tuosta nyt sitten oikeasti hyötyä vai kannattaisiko mieluummin myydä vain mahdollisimman paljon. Eikös nuo myyntiluvut ole olleet myös tasaisia eikä mitään notkahduksia ole ollut eli ei koneiden valmistusta ainakaan ole vähennetty. Se on sitten eriasia, jos valmistusmäärää ei ole nostettu vaikka olisi mahdollista. Jos tuo uutinen on totta, mitä kyllä epäilen, niin onhan se ikävää, mutta bisnestähän pelibisneskin on ja sen mukaan on toimittava.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Rupeaako Nintendolla kusi nousta päähän?"

Ei, Sonysta en sanoisi samaa, kun muistelee Eurooppaa...

Hei kamoon, kuka panttaisi pelikoneita? Nintendohan menettäisi rahaa! Minkäs he sille voivat, että kone myy?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

En usko, että Nintendo pihtaa mitään.
Yleensä seurauksena on, että kuluttaja kyllästyy odottamaan ja vaihtaa kohdetta.

Käyttäjän Mura kuva
Mura

Hmm.. mitenhän xo & ps3 tähän liittyy?

Kyllä väitteessä sinänsä ihan järki takana on. Jos budjettitavoite on täytetty niin ei sille vuodelle enää ole tulostavoitepaineita.

Ja jos/kun seuraava vuosi tulisi olemaan tasaisempi (ei julkaisupiikkiä) ja epävarmempi myynnillisesti, niin tottakai kauden alkuun ajoitettu teennäinen myyntipiikki helpottaa koko vuoden taloudellista ja markkinoinnillista suunnittelua.

Ei se raha ilmaista ole, tuloksesta maksetaan mm. veroa (sekä osingonjakopaineet + ison yrityksen monimutkaiset rahoituskuviot). Jos haluaa pienentää verotuksen osuutta on rahaa käytettävä. Tuossa spekulaatiossa olisi Nintendolla vuosi aikaa miettiä ja suunnitella.

Mutta spekulaatiot ovat aina spekulaatioita..

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Nintendo käy taistoa MOD-piirejä vastaan, joten on aivan odotettavissa ettei ennen niitä uusia piirilevyjä kannata jakaa kauheasti vanhaa modattavaa rautaa. Tavallaan pihtaamistahan se on jos sen niin haluaa katsoa, mutta tuo lienee parempi selitys sille:

http://peliuutiset.blogspot.com/2007/03/nintendo-est-wii-modit.html
- Pyyhekumi

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Täällä ainakin tuntuu hyvin kaupoissa riittävän konsoleita. Ihan mukavasti on hyllyissä aina.

Eipä siinä tosiaan ole järkeä pihdata niitä ja mitä siitä loppujenlopuksi edes hyötyy. Jos konsoli myy,niin eikun kaupat täyteen niin kohta on myyntiluvut taivaissa.

Nostoja