Nintendo on viimeisimpien taloustilastojensa ohella julkaissut jälleen joukon kaavioita eri pelialustojen kuluvan vuoden myyntitilastoista. Tiedot käsittelevät myös Eurooppaa, jossa Nintendon keräämien tietojen mukaan on tänä vuonna suosittu PlayStation 3:a.

Nintendon tilastojen mukaan PlayStation 3:n viikkomyynnit olisivat pysytelleen valtaosan kuluneesta vuodesta 50 000 kappaleen paremmalla puolella onnistuen pariin otteeseen kuitenkin myös rikkomaan 100 000 myydyn kappaleen rajan. Xbox 360:n myynti puolestaan on tilastojen mukaan ollut hyvinkin tasaista, joskin sen arvioidaan myyneen valtaosan ajasta hieman vajaat 50 000 kappaletta viikossa.

Xboxin lähettyvillä myynneillään Euroopassa kulkee Nintendon mukaan 3DS. Myös senkin kerrotaan myyneen pääosan ajasta hieman vajaat 50 000 kappaletta viikossa, mitä nyt kiinnostus alustaa kohtaan nousi vanhalla mantereella selvästi 3DS XL:n julkaisun aikoihin.

PlayStation Vitan tilanne ei sen sijaan näytä ruusuiselta. Nopeasti julkaisunsa jälkeen se vaikuttaisi myyneen Euroopassa jatkuvasti noin puolet vähemmän viikossa kuin 3DS. Vastaavanlaisia tuloksia tekee myös Nintendon varhaisempi käsikonsoli DS.

Myöskin muillakin markkina-alueilla Vita näyttää edelleen kangertelevan. Japanissa, jossa 3DS myy suvereenisti kaikista konsoleista eniten, Vitan myynnit liikkuvat hyvin samoissa lukemissa PSP:n kanssa. Kumpaisenkin myynnit pyörivät noin 25 000 kappaleen seuduilla.

Yhdysvalloissa Xbox 360 jatkaa kaavioiden mukaan myydyimpänä konsolina, joskin sen näyttää useana viikkona myyneen noin 25 000 kappaletta vähemmän viime vuonna. Myös PlayStation 3 ja erityisesti Wii ovat käyneet kaupaksi viime vuotta heikommin.

Eri alueita koskevat tiedot Nintendo on kerännyt eri lähteiltä. Yhdysvaltojen tilastot perustuvat NPD Groupin tietoihin, kun taas Japania koskevat tiedot ovat peräisen Media Create -yhtiöltä. Euroopassa tilastot koostuvat eri maiden markkinatutkimusyhtiöiden antamista tiedoista sekä Nintendon arvioista.

Lähde: Nintendo

Lisää luettavaa