Nintendo sulki The Legend of Zeldan 30-vuotisjuhlaksi kehitetyn fanitribuutin

Nintendo on sulkenut The Legend of Zelda -pelisarjan 30-vuotisjuhlaa kunnioittaneen faniprojektin, joka tarjosi uuden näkökulman klassikkopeliin.

8.4.2016 06:00

Pelijätti Nintendo on sulkenut The Legend of Zelda -pelisarjan 30-vuotisjuhlaksi kehitetyn fanitribuutin.

Zelda30Tribute-nimellä tunnettu projekti oli alkuperäisen The Legend of Zelda -pelin muunnelma. Ilmaiseksi jaeltu Zelda30Tribute sovitti alkuperäisen pelin sisällön 3D-grafiikan muottiin ja tarjosi pelaajille uuden näkökulman klassikkopeliin. Projektin kehittäjät Scott Lininger ja Mike Magee kertovat kuitenkin projektin Facebook-sivustolla Nintendon pyytäneen poistamaan pelin jakelusta tekijänoikeusrikkomusten vuoksi, minkä seurauksena peli ei ole enää yleisesti saatavilla.

Kehittäjät kertovat olevansa surullisia asian vuoksi, mutta heidän mukaansa sulkemisen mahdollisuus tiedostettiin alusta saakka. Zelda30Tributen taival ei ole kuitenkaan päättynyt tyystin. Pelistä kiinnostuneet pääsevät nimittäin kokemaan sen uusitussa muodossa ilman The Legend of Zelda -grafiikoita. Projekti julkaistaan ilmaiseksi avoimen lähdekoodin periaatteella lähitulevaisuudessa.

Lähde: Zelda30Tribute

Lisää luettavaa