Nintendo: Switch on elinkaarensa keskivaiheilla, seuraavan sukupolven konsoli on vielä konseptointiasteella / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo: Switch on elinkaarensa keskivaiheilla, seuraavan sukupolven konsoli on vielä konseptointiasteella

6.11.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
7
Nintendo: Switch on elinkaarensa keskivaiheilla, seuraavan sukupolven konsoli on vielä konseptointiasteella

Nintendo on valottanut suunnitelmiaan niin Switchin kuin uudenkin konsolisukupolven varalle tuoreimman tuloskatsauksensa yhteydessä.

Sijoittajille suunnatun esityksen perusteella yhtiö arvioi Switch-konsolin olevan vielä elinkaarensa puolivaiheilla. Myös seuraavan sukupolven konsoli häämöttää Nintendon suunnitelmissa, mutta yhtiön mukaan laitteen konseptista ja ajoituksesta käydään vielä yhtiön sisäistä keskustelua.

Nintendon mukaan se uskoo Switch-myyntien kantavan elinkaaren loppupuolellakin esimerkiksi uuden OLED-mallin julkaisun sekä kattavan pelikirjaston ansiosta. Yhtiön esityksessä seuraavan konsolin julkaisuajankohdaksi merkittiin vain 20XX, eli konsolin voidaan odottaa saapuvan vielä kuluvan vuosisadan aikana.

Ennen uuden konsolimallin julkaisua Nintendo hakee kuitenkin kasvua myös perinteisen liiketoimintansa ulkopuolelta. Yhtiö kuvasi esityksessään hakevansa kasvua Nintendo Account -verkkopalvelusta, erilaisista lisäarvopalveluista sekä Nintendon immateriaalioikeuksien käytön laajentamisesta esimerkiksi elokuvien ja huvipuistojen saralla.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Tekispä Nintendo seuraavaks tehokkaan konsolin. Ei kiinnosta 24fps 480p pelit enää.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Eiköhän tiedot nextgenistä julkaista ens vuonna, ellei ihan konsoli tulisi markkinoille. Kun pelien tekijät luopuvat vanhasta genistä, niin peleistä tulee olemaan turhan hankalia kääntää Switchille.
Voisi olla suhteellisen helppoa modernille ARM-raudalle tehdä käännös, kun on jo tarjolla Series S, mikä madaltaisi laitteistovaatimuksia.
Switch myynyt sen verta paljon, että ihan järkevää Nintendonkin antaa sille tukensa.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Nintendo Switchin menestyksen huomioiden rautaa kannattaa takoa kun se on kuuma. Muutenkin on varmasti haastavaa kehittää uusi kone, joka olisi muutakin kuin vain Switch 2.0. Muistanemme miten Wii U:lle kävikäään, on Nintendolle uuden konsolin kehittäminen mielestäni suurempi riski. Miten kilpailla tehoihin panostavia Sonya ja Microsoftia vastaan ja saada laite myytyä muillekin kuin uskollisille Nintendon faneille.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Ei ole Nintendon markkinarako ollut enää vuosikausiin tehomyllyissä, joten niiden perään turha ruikuttaa. Nintendon asiakkaat luultavasti pääsääntöisesti vain arvostaa, ettei rautaa tarvitse olla jatkuvasti vaihtamassa.

Viimeisen vuoden Switch on toiminut paljon paremmin pc:n aisaparina, kuin hyvin vähälle käytölle jäänyt PS4. Uuteen sukupolveen en näillä näkymin ole tuhlaamassa rahojani, ennen kuin PS4:ni ottaa ja kuolee pois.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Ellei Nintendolla ole jotain muuta takataskussa minun on vaikea uskoa että tämä pitäisi paikkaansa. Nintendon pelit eivät jaksa nytkään kunnolla pyöriä vaikka ulkoasu on kaukana muiden alustojen takana, joskin taidesuunnittelu on toisinaan varsin vaikuttavaa. Uusi sukupolvi tekee Switchille käännettävistä multiplattareista lähes mahdottomia muuten kuin striimauksen kautta. Tulossa on myöskin Steam Deck, joka tuskin Switchiä tappaa, mutta tarjoaa varteenotettavan vaihtoehdon kannettavaan pelaamiseen ja voi tehdä merkittävänkin loven Switch-myynteihin. Sirupula ja alan jumittuminen epidemian takia tosin lisännee Switchin elinikää.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Mahtava uutinen ja täysin uskottava. Switch on osoittanut erinomaisuutensa eikä sitä ole mitään syytä syrjäyttää aikoihin. Olen osa alati kasvavaa joukkoa, jota ei juurikaan vähempää voisi kiinnostaa tehojen määrä vaan kaikki muut Switchin meriitit.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman
Lainaus DuskTillDawn

Tekispä Nintendo seuraavaks tehokkaan konsolin. Ei kiinnosta 24fps 480p pelit enää.

Tehoissa kilpailijoiden kanssa kilpailevan perinteisen multiplattakonsolin julkaiseminen olisi tehokkain ja suorin reitti itsemurhaan. Switch on ollut jymymenestys, ja tulee olemaan todennäköisesti vielä vuosiksi eteenpäin, joten ei ole minkään näköistä viitettä, että perinteisen tehokonsolin kehittäminen olisi jollain tapaa hyvä idea, enkä usko pienemmissäkään määrin Nintendon edes harkitsevan moista.

Nykypäivänä, jolloin lisäsuoritustehon tuoma arvo suhteessa edelliseen tuntuu muutenkin hupenevan sukupolvi sukupolvelta (PS5 tuntuu lähinnä nopealta ja hiljaiselta PS4:ltä) argumentit oman polun seuraamiselle ovat vahvemmat, kuin koskaan aiemmin.