Nintendo Switch Lite on nyt virallista – uusi halvempi malli keskittyy käsikonsolipelaamiseen / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo Switch Lite on nyt virallista – uusi halvempi malli keskittyy käsikonsolipelaamiseen

10.07.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
22
Nintendo Switch Lite, Switch, nintendo, Nintendo Switch, Switch Lite, julkaisupäivä, 20. syyskuuta

Pitkään huhuttu uusi kevyempi Switch-malli on vahvistunut virallisesti. Syyskuun 20. päivä Nintendo tuo markkinoille Switch Liten, joka on halvempi varta vasten käsikonsolipelaamista varten suunniteltu versio kiotolaisyhtiön pelikonsolista.

Switch Lite jättää taakseen joukon tavanomaisessa Switchissa nähtyjä ominaisuuksia. Sitä ei voi ensinnäkään telakoida käytettäväksi televisiossa, minkä lisäksi irrotettavien Joy-Con-ohjaimien sijaan siihen on rakennettu suoraan osaksi pelaamisen käytettävät tatit ja näppäimet. Switch Lite ei sisällä näin ollen oletuksena HD Rumble -tärinää ja liikkeentunnistusta, vaan niiden käyttö vaatii erillisten Joy-Con-ohjainten hankinnan. Poikkeuksellisempana ominaisuutena siitä löytyy kuitenkin valmiiksi käytettäväksi perinteisempi ristiohjain.

Nintendon mukaan Switch Lite painaa noin 275 grammaa, kun normaali Switch ilman Joy-Con-ohjaimia on noin 297 grammaa. Käytössä siinä on 5,5 tuuman LCD-näyttö normaalin Switchin 6,2 tuuman näytön sijaan. Kooltaan Lite on noin sentin matalampi ja leveydeltään kolme senttiä pienempi kuin sisartuotteensa.

Yhdysvalloissa Nintendo Switch Litelle on asetettu suositushinnaksi noin 200 dollaria, mikä on noin satasen vähemmän tavanomaisen Switchin peruspakettiin nähden. Suomessa Switch maksaa kaupoissa tällä hetkellä tavanomaisesti hieman reilut 300 euroa.

Lähde: Nintendo

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Corso kuva
Corso

Pätevä 3DS:n seuraaja. Tärinän puute on harmi, mutta ostoonhan tuo menee jossakin vaiheessa.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Oho, tosi hyvännäköinen desingi tuossa käsikonsolissa. Pitkästä aikaa laite nintendolta joka kiinostaa

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ei paha. Vaihtoehdot aina hyviä. Itse pidän mieluusti jo omistamani monipuolisemman Nintendo Switchin enkä kaipaa tätä uutta Nintendon't Switchiä.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Totta puhuen tämä olisi minulle täydellisempi Switch, koska en ole edelleenkään pelannut kertaakaan telakalla enkä irrottanut Joy-Coneja. En vain tiedä, onko laitteen pieni keventyminen luonnonvarojen tuhlaamisen arvoista.

Käyttäjän Heppulinen kuva
Heppulinen

Ai tän takia Pokemon sword and shield on graafisesti niin kuraa, että tää kans jaksaa pyörittää sitä?

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus
Lainaus Heppulinen

Ai tän takia Pokemon sword and shield on graafisesti niin kuraa, että tää kans jaksaa pyörittää sitä?

Samat tehot tuossa on mitä normi koneessa ja muutenkin perus switch on alikellotettu handheld moodissa jotta akku kestää pidempään ja sen takia oikeastaan kaikki pelit rullaa handheld moodissa pienemmällä resolla kuin koneen ollessa telakassa.
Esim xenoblade chronicles 2 on vain 540p resolla handheldina.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Hyvä vaihtoehto ja tavallaan sellainen 3DS:ssän seuraaja. Kuitenkin ostan sen perusmallin, koska haluan pelata pelejä myös telkkarissa ja nauttia muista ominaisuuksista.

Käyttäjän Chadu kuva
Chadu

Pitää miettiä, jos hankkisi tän sittenkin sen perusmalli sijaan. Kun ehkä vain käsikonsolina tulee pelattua.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Nyt kun ehdin katsoa myös trailerin, niin vähän lisäkommenttia:

Ensinnäkin, hiton ärsyttävä pianopimputus taustalla ihan liian isolla. Sitten tällaisten mainosten perusklisee, eli "coolit kidsit" pelaamassa käsikonsolilla skeittipaikalla tai kiipeilyareenalla tai muussa paikassa, jossa olisi muutakin tekemistä kuin elektroniikkalaitteiden parissa häärätä. En ole (onneksi) ikinä nähnyt tuollaista käyttäytymistä missään ja ainoa mikä tulee poikkeuksena mieleen on musiikkilaitteet erilaisten aktiviteettien taustalle. Ulkona ulkoillaan ja se varsinkin nykyään "naama ruudussa kiinni aina"-aikana olisi hyvä pitää sellaisena.

Huvitti myös termi "flagship console" kun puhutaan siitä peruskonsolista. Ei Lite-versio kyllä yhtäkkiä tee perusmallista mitään deluxea tai premiumia sen enempää mitä se aiemmin oli. Huvittavaa markkinatermeilyä.

Niin ja Nintendo se ei opi näitä nimeämisiä. Varmasti useampi ostaja saa väärän mallin laitteesta eikä voikaan helposti napsauttaa telkkariin tai antaa kaverille puolta ohjainta.

Mutta edelleen näistä huolimatta vaihtoehdot on aina hyvä. Vähän vain voisi vieläkin petrata tiettyjä asioita ja osa toki oli ihan pelkkiä sivuhuomioitakin, joita tuli vain videosta mieleen.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami
Lainaus

Huvitti myös termi "flagship console" - - Huvittavaa markkinatermeilyä.

Niinpä! Tämä on taas tätä lännen meininkiä. Japaniksi tuossa kohdassa puhutaan tasan tarkkaan Nintendo Switchistä ilman mitään "lippulaiva"-sanoja. Olisi mielenkiintoista tietää, miksi kääntäjä on päätynyt lisäämään sanan.