Nintendo Switch näyttäisi saavan oman SNES-ohjaimen – kaivattu SNES-emulaattori seuraa perässä? / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo Switch näyttäisi saavan oman SNES-ohjaimen – kaivattu SNES-emulaattori seuraa perässä?

14.08.2019 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
4
Nintendo Switch, SNES, emulaattori, Nintendo Switch Online, nintendo

Nintendo näyttäisi olevan tuomassa Nintendo Switchille langatonta SNES-ohjainta, mikä toivottavasti tarkoittaa myös SNES-pelien seuraavan pian perässä.

Väite perustuu Yhdysvaltain telehallintovirasto FCC:n sivuilla olevaan hakemukseen, jonka kylkeen liitetty kuva muistuttaa läheisesti SNES-konsolin ohjainta langattomana versiona. Dokumenttiin on lisäksi kirjattu HAC-kirjainyhdistelmä, jota käytetään Nintendo Switch -laitteiston ja -oheistuotteiden yhteydessä.

Ohjain on luonnollisesti herättänyt samalla spekulaatiot SNES-pelien pikaisesta saapumisesta Nintendo Switch Online -palveluun, jonka tarjontaan lukeutuu valikoitu kattaus NES-pelejä. Yhtiö on kuitenkin paljastanut sijoittajilleen aikeistaan laajentaa verkkopalvelunsa tarjontaa, minkä lisäksi konsolipäivityksen metadatasta löydettiin aiemmin viittauksia muutamiin SNES-peleihin.

Nintendo ei ole kuitenkaan julkistanut virallisesti SNES-ohjainta tai SNES-emulaattoria Switchille tai sen verkkopalvelulle.

Lähde: Resetera

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Woohoo! Olisi hienoa tämä!

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

SNES pelit alkaisivat tekemään tuosta Switch Onlinen "klassikkokirjastosta" jo jollain tasolla järkevän. SNESillä kuitenkin saavutettiin jo sellainen graafinen ja pelimekaaninen taso ettei ne pelit ole aivan auttamattomasti vanhentuneet käsiin, vaan ovat kestäneet aikaa. Toisin kuin valtaosa NESin peleistä.

Käyttäjän Wapazi kuva
Wapazi

Olisihan tuo jo aikakin saada nuo Switchille pelattavaksi. Luvattiin jo aikoja sitten, mutta mitään ei ole kuulunut kahteen vuoteen.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Luulen, että Nintendo laskeskelee milloin mitäkin kannattaa Switchille tuoda. Switchtille on tullut suhteellisen paljon kovia excluja tämän vuoden aikana ja lisää on tulossa. Luulisin että tavoite on pitää tasainen tahti yllä koko elinkaarenajan. Switch on kuitenkin elinkaarensa alussa vielä. Tällaisilla uudistuksilla saadaan pidettyä myynti koko elinkaaren hyvänä.