Nintendo Switchin uuden sukupolven Pokémon-roolipelit esiteltiin – Pokémon Sword ja Pokémon Shield saapuvat loppuvuodesta / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo Switchin uuden sukupolven Pokémon-roolipelit esiteltiin – Pokémon Sword ja Pokémon Shield saapuvat loppuvuodesta

27.02.2019 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
17
Pokemon Sword ja Pokemon Shield

Nintendo esitteli Pokémon-päivän kunniaksi seuraavan sukupolven Pokémon-roolipelikaksikon. Pokémon Sword ja Pokémon Shield ovat ensimmäiset täysin uudet pääsarjan pelit, joita päästään pelaamaan myös televisioruudulla.

Pokémon Sword ja Pokémon Shield sijoittuvat Galarin alueelle, jonka brittihenkisissä ympäristöissä riittää vaihtelua maalaiskylistä teollistuneisiin kaupunkeihin ja lumisiin vuoristoihin. Alueella luonnollisesti nähdään uuden sukupolven taskuhirviöitä, joista kolme ensimmäiseksi paljastettua ovat aloituspokémonit Grookey-lehtisimpanssi, Scorbunny-tulikani, sekä Sobble-vesilisko.

Peliä esittelevän lyhyen Nintendo Direct -lähetyksen voi katsastaa ohesta. Sen kuvamateriaali näyttäisi vahvistavan, että taskuhirviöitä haalitaan jälleen taisteluiden kautta eikä viime vuoden kepeämpien Pokémon Let's Go -pelien tapaan pelkästään poképalloja viskomalla.

Pokémon Sword ja Pokémon Shield julkaistaan loppuvuodesta Nintendo Switchille. Kuluvalle vuodelle lupailtiin myös muita Pokémon-aiheisia yllätyksiä.

Eilen sen sijaan nähtiin Ryan Reynoldsin tähdittämän Pokémon: Detective Pikachu -elokuvan uusi traileri.

Lähde: Nintendo

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Uudet, eurooppalaiselta vaikuttavat maisemat olivat ihan nätin näköisiä, siitä annan pointsit. Samaten tuo ”miekkä ja kilpi” ovat ihan hauskat versio-nimet… Ja siinäpä ne hyvät jutut olikin. Pokemon Y oli malliesimerkki siitä, kun nätti silmäkarkki ei riitä paikkaamaan sisällöltään köykäistä tekelettä.

Päähenkilöiden vaatteet ovat jälleen aivan jäätävän rumia (joskin tällä kertaa tytön oletus-asu on huomattavasti parempi kuin poika-avatarilla, toisin kuin Su/Mo:ssa). Ilman tuota rääkyvää baskeria, tytön asu vielä menettelisi. Mutta poikahahmolla, edes tuon helvetin ruman kortonkimyssyn poistaminen ei riitä asua pelastamaan. Tosin jos avatarin vaatetusta pystyy jälleen muuttamaan mieleisekseen, yhdet hiton rumat oletus-asut ovat pieni murhe.

Uudet startterit olivat osastoa meh. Genissä 7, pidin sekä Rowletista että Littenistä heti kättelyssä, kun taas Poppliolle en koskaan oikein lämmennyt. Tällä kertaa, tulipupu ja ruohoapina olivat tasoa Popplio ja uusi vesistartteri sitäkin huonompi. Paaaaljon huonompi.

Tiedä häntä, tapahtuuko tuolla urheiluareenalla sitten muutakin kuin perinteistä Pokemon-ottelua. Päähenkilön urheiluvaatteet ainakin antoivat tämmöisen mielikuvan.

Mutta joo, näillä näkymin en ole ryntäämässä pää kolmantena jalkana Switchiä ostamaan, saatikka tätä peliä ennakkovaraamaan. Sen sijaan, annan muiden hoitaa sen puolen, toimia koekaniineina minun puolestani. Ja sitten, pian pelin julkaisun jälkeen, kyselen ihmisiltä seuraavaa: onko peli täytetty kunnolla, alusta loppuun asti? Löytyykö siitä miten paljon post game-sisältöä? Onko pelissä juuri lainkaan haastetta, silloinkaan kun jätät sen (mitä luultavammin) pelistä löytyvän Pokemon Amie-vastineen rauhaan? Löytyykö pelistä tälläkin kertaa hutilointivirheitä, jossa useiden NPC-hahmojen dialogi ei päivity muun juonen mukana?

Tuntuuko peli ylipäätänsä siltä, että sitä on tahalleen rampautettu helpon ”lisäsisällön” takia?

Kaiken kaikkiaan, odotan uutta live action Pokemon-leffaakin suuremmalla innolla, kuin näitä pelejä. Kenties se osoittautuu virheliikkeeksi, kenties se leffa onkin vain keskihyvää viihdettä taikka haiseva pökäle, samalla kun nämä pelit edustavatkin monipuolisinta + parhainta Pokemon-pelattavuutta sitten Black 2 ja White 2:n... mutta jotenkin, en jaksa uskoa niin käyvän.

Se ois siten näytön paikka, Game Freak. Osoita minulle, että pääpelinne ovat yhä rahani arvoisia. Muussa tapauksessa voisin ruveta vastaisuudessa keskittymään vaikka Gamecuben sekä DS:n Pokemon spin-offien maailmaan. Varsinkin Gale of Darkness on kutkuttanut ajatuksena ties kuinka monta vuotta.

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

Olenko se vain minä vai näyttääkö tua Galar alue vähän putkelta. Tarkoitan nyt sitä että kartta näyttää puhtaasti siltä että lähdet etelästä ja lopetat pohjoiseen. Edellisissä peleissä mentiin kaikkiin ilmansuuntiin tämä näyttää puhtaasti kulje yhteen ilmansuuntaan.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

JEAAAA! Pitkän linjan Poké-harrastajana ei ollut vaikea arvata oikein Directin sisältöä (eli että kyseessä oli kahdeksannen sukupolven virallinen julkistus). Kyllä tulee mahtava spekulaationtäyteinen vuosi!

En ole pätkääkään huolissani aloitus-Pokéjen tylsyydestä tai alueen putkimaisuudesta. Suunnilleen kaikki aloitus-Pokét ensimmäisen sukupolven jälkeen ovat tuntuneet aluksi kummallisen näköisiltä, ja nyt ne ovat monille pelaajille itsestäänselvyyksiä, osa suurta Pokémon-perhettä. Näin se vain aina menee. Olen täysin varma, että BotW:n ja Odysseyn laatu jatkuu.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Hmm, näyttävät graafisesti aivan Sunilta ja Moonilta HD:na. Toki ihan nätti ulkoasu, mutta tylsä. Enemmänkin olisi saatu kyllä Switchistä puhtia irti ja en yllättyisi, jos näistä julkaistaisiin myös 3DS:lle omat versiot. Vähän sellainen olo, ettei ihan sellainen kunnollinen 3d-seikkailu siis. Tarkoitan, että aika putkessa liikutaan yläviistosta kuvakulmasta ja ottelut tismalleen samannäköistä settiä. Olisi ollut huikeaa saada Zeldan tyylinen avoin maailma tutkittavaksi.

Startterit aika mitäännsanomattomia taas vaihteeksi. Eniten jäi kiinnostamaan onko juonessa jotakin uutta ja mikä on uusi mahdollinen pahisryhmä. Kuitenkin vähän turhankin tutulta näyttää. Kuitenkin tämän hommaan. :)

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Aika varmasti tulee Pokemon Sword ennakkovarattua, vielä kun saisi jonkinlaisen special editionin. Mikään startereista ei heti kutkuttanut mieltä, mutta jos heti pitäisi valita, niin tuon tulipupun ottaisin.

Käyttäjän Heppulinen kuva
Heppulinen

Rakastan noita päähenkilöiden asuja! Gamefreak tai kuka tekikään designin niille saavat täydet pointit siitä.
Uudet pokemonitkin näyttävät hauskoilta, ensimmäistä kertaa IKINÄ rakastain kaikkia alotuspokemoneja.

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Taidetaan mennä aika turvallisilla vesillä ja tutuilla reiteillä. Vaikka onhan siinäkin, että saadaan kotikonsolille vihdoin kunnon Pokemon. Niin pöhelöltä kuin se kuulostaakin. Tai no, olihan GC:llä jotain yritystä.

Mutta en tiedä kuinka samat kaavat lopulta minua häiritsee, koska tästä tulisi itselle ensimmäinen kunnollinen kosketus Pokemon peleihin. Kunhan yksinpeli toimii, niin peli voi hyvinkin ajaa asiansa. Turnaus pelillä voi heittää vesilintua. Vaikka mitään Pokemonien "BotW:ia" tästä tuskin saa missään tilanteessa. Voin toki olla väärässäkin. Odotellaan...

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Aloituspokemonit ainakin ihan samannäköisiä pallopäitä kaikki. Huomaa, että alkaa ideat olla jo aika vähissä, eikä ihme, kun monstereita alkaa olla jo liki tuhat. Viimeksi olin mukana X/Y-generaatiossa ja jo siinä häiritsi, että uusien pokemonien designit alkoi olla joko täysin absurdeja tai sitten lattean tylsiä variaatioita jo moneen kertaan nähdyistä ideoista.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac
Lainaus Haerski

Aloituspokemonit ainakin ihan samannäköisiä pallopäitä kaikki. Huomaa, että alkaa ideat olla jo aika vähissä, eikä ihme, kun monstereita alkaa olla jo liki tuhat. Viimeksi olin mukana X/Y-generaatiossa ja jo siinä häiritsi, että uusien pokemonien designit alkoi olla joko täysin absurdeja tai sitten lattean tylsiä variaatioita jo moneen kertaan nähdyistä ideoista.

Mulle kutosgenin elukka-designit olivat tasalaatuisempia kuin vitogenissä (lähinnä sillä, että tyyliin joka toinen otus ei ollut hiton ruma), vaikka muuten en siitä generaatiosta hirveänä pitänytkään. Mutta ainakaan Kaloksessa ei ollut eläviä jätskitötteröitä sekä roskakasoja, toisin kuin Unovassa.

Kummituspokemoneissa ja (ainakin joissain) konemaisissa Pokemoneissa hyväksyn vielä sen, että designit pohjaa johonkin ihmisten tekemiin esineisiin/juttuihin (esim. Chandelure oli yksi suosikkejani vitosgenissä). Mutta jäätelön taikka roskapussin kohdalla loppuu jo ymmärrys.

Muistan myös, kun vitosgenissä porukka dissasi Cryogonalia. Itse hieman ihmettelin tätä, sillä kyseessä on kuitenkin elävä lumihiutale, siis ihan normaaliin luonnonilmiöön pohjaava Pokemon.
IMAGE(https://cdn.bulbagarden.net/upload/thumb/1/11/615Cryogonal.png/96px-615Cryogonal.png)

Minusta se oli vielä varsin mielenkiintoinen konsepti.

Ja siihen verrattuna nuo apinat, kanit ja sammakot on kieltämättä nähty jo ties kuinka monta kertaa. Ongelma vaan on se, että kaikki yleisimmät söpöt/suositut eläimet ovat samalla myös kaikista helpoin pohja tehdä valtaväestön hyväksymiä Pokemoneja. Oishan niitä jotain lumileopardia, harjasutta (joka nimestään huolimatta ei ole susi) ja vaikka norsupäästäistä, joiden pohjalta ei ole vielä tehty Pokemonia. Ja ties mitä luonnonilmiötä, tippukiviä, pallosalamaa, jne., joista voisi myöskin kehitellä jonkun Pokemonin Cryogonalin tapaan.

Vaan ei, tehdään mieluummin taas se peruslintu, -koira, -kissa sekä joka genin perinteinen Pikachu-klooni, joka yleensä on myöskin jyrsijä. Ja sitten vaikka joku jälkkäriin pohjaava Pokemon, juu, sillä kaikkihan nyt jälkkäreistä pitää! Tehdään perussöpöjä otuksia vanhan kaavan mukaan, niin ainakaan ei tule riskiä että porukka pettyy liikaa. Toisaalta ei oteta myöskään sitä mahdollisuutta, että porukka innostuisikin tavallista enemmän.

Hitto vieköön, Deviantartin fanitaidepuolelta löyty muuten jo pikkutuhma, furrynaisen anatomialla varustettu versio tuosta pupusta... jukolauta ku nuo turrit on ahistavan nopeita seksualisoimaan näitä.

Käyttäjän Petteri Uusitalo kuva
Petteri Uusitalo
Lainaus mecha_no_maniac

Hitto vieköön, Deviantartin fanitaidepuolelta löyty muuten jo pikkutuhma, furrynaisen anatomialla varustettu versio tuosta pupusta... jukolauta ku nuo turrit on ahistavan nopeita seksualisoimaan näitä.

Odotas vaan sitten jos ja kun sen kolmas muoto näyttää liekehtivältä versiolta Viiden legendan Pääsiäispupusta...