Nintendo Switch ylitti 52 miljoonan kappaleen myyntirajan ja ohitti Xbox Onen / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo Switch ylitti 52 miljoonan kappaleen myyntirajan ja ohitti Xbox Onen

31.01.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
7

Nintendo on paljastanut Switch-konsolin ylittäneen 52 miljoonan kappaleen toimitusmäärät.

Switchin julkaisusta on kulunut lähes kolme vuotta, ja laitteen on nyt markkinatutkimusyhtiö Niko Partnersin mukaan arvioitu ohittaneen Xbox Onen elinkaaren tähänastiset myyntiluvut. 34 kuukautta markkinoilla ollut Switch ylsi Xbox Onen myyntilukuihin, vaikka Microsoftin konsolilla oli reilu etumatka. Vuonna 2013 julkaistu Xbox One on ollut markkinoilla 74 kuukauden ajan.

Microsoft ei ole ilmoittanut julkisesti Xbox Onen myyntilukuja vuosiin.

Switchin elinkaaren tähänastiset myyntikäyrät ovat myös PS2:n ja PS4:n edellä ja vain hieman Wii-konsolia jäljessä. Vaikka vastaaviin kokonaismyynteihin on vielä matkaa, on Switch kuitenkin jo tässä vaiheessa jättimenestys myynnillisesti.

Lähde: Twitter

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Myönnän etten olisi uskonut tähän lukemaan. Pohdin että koko elinkaaren aikana 25 miljoona konetta olisi ollut todellisuutta. 30 miljoona yllätys okei. Mutta 52 miljoona? Nintendo se vaan aina nousee suosta sanoivat muut mitä hyvänsä.

Käyttäjän Fwank_91 kuva
Fwank_91

Ei yllättänyt. Osasin odottaa että tämä myy hyvin.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Hyvä. Ehkä saadaan lisää mielenkiintoisia pelejäkin sinne. Porukka ilmeisesti yhä valittaa jos tulee remakeja mutta juuri ne ilmeisimmät Zeldat ja Mariot loistaa poissaolollaan. Samoin kuin Metroid-trilogia. Mitään ihmeellistä ei ole myöskään horisontissa tälle vuotta.

Omalla kohdalla tietenkin vaikuttaa sekä pelimaku/-kiinnostus sekä se, että pelaan multiplattarit aina muilla laitteilla. Switch on siis Switch-yksinoikeuksia varten yksinomaan ja sillä osastolla on aika hiljaista.

Käyttäjän Jedimindtrick kuva
Jedimindtrick

Hyvä että menestyy. Itsekin Liten ostin syksyllä ja on minulla saanut pelitunteja jo enemmän kuin PS4 koko elinkaarensa aikana ja PC on myös unohtunut aika lailla Liten kannettavuuden myötä.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Hyvä että menestyy. Minulla Switch on syrjäyttänyt täysin PS4:n ja poistanut myös syyn ostaa PS5. Olen uskonut Switchin menestykseen alusta asti. Vaikka suurpelejä ei ole ilmoitettu tälle vuodelle montaa, pelikirjasto on niin laaja, että pelattavaa kyllä löytyy.

Käyttäjän humungus kuva
humungus

Tästä täytyy vetää johtopäätös että Nintendon omat pelit ovat ne jotka myyvät tätä laitetta, muilta pelijulkaisijoilta ei tule kuin vuosia vanhoja porttauksia ja tehoiltaan laitetta ei voi todellakaan kehua. Varmasti tuo kannettavuus on myös plussaa useiden käyttäjien keskuudessa mutta esim. itselle se ei ole tärkeää. Sitten noista myyntiluvuista sellainen huomio Japanin osalta että, japanilaiset eivät todellakaan osta yleensä muita kuin japanilaisia tuotteita. Tämä pätee esim. kaikkeen kulutus elektroniikkaan sisältäen myös peliteollisuuden tuotteet. Onhan tämä toki myynyt hyvin Euroopassa ja varsinkin Pohjois-Amerikassa, missä ei taas todellakaan suosita aina "kotimaisia" tuotteita.

Käyttäjän EchoFrills kuva
EchoFrills

Onhan tuo tehokkain kannettava pelilaite, niin ihmekös että myy. Pelivalikoimakin erinomainen: Nipan omien pelien ohella valtava valikoima muita pelejä.

Nostoja