Nintendo Switchin hinnaksi arvioidaan alle 250 euroa / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo Switchin hinnaksi arvioidaan alle 250 euroa

9.01.2017 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
20

Japanilaislehti Nikkei uskoo Nintendo Switchin hinnan olevan varsin kilpailukykyinen markkinoilla olevien konsolien rinnalla.

Arvostettu talousalan julkaisu arvioi Nintendo Switchin myyntihinnan olevan Japanissa n. 25 000 jeniä, eli noin 200 euroa. Japanin markkinoiden konsolihintoihin verrattuna Switch olisi hyvinkin edullinen, sillä laitetta edeltänyttä Wii U -konsolia myytiin julkaisunsa aikaan 26 250 jenin hintaan, kun nykylaitteista esimerkiksi tuoreesta PS4 Prosta pyydetään lähes 45 000 jeniä.

Nikkein mukaan 25 000 jenin hinta perustuu sen omiin arvioihin laitteen myyntihinnasta. Nintendon odotetaan kertovan tarkempia tietoja Switchin hinnoittelusta konsolin virallisessa julkistustilaisuudessa tänä perjantaina.

Nintendo Switch saapuu markkinoille maaliskuussa.

Lähde: Engadget

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Hinta on kyllä yksi isoimmista asioista, jotka meikäläisen ostopäätökseen vaikuttavat. Huvittavaa, että ehkä isoin syy ettei Wii U ole vieläkään löytänyt tietään talouteeni, on se, ettei sen hinta oikeastaan ikinä laskenut. Tai ei laskenut ajoissa, sillä sitten kun sen yhden kerran (vasta vuonna 2016) osui tarjous silmiin, niin ei tullut enää ostettua.

Toinen seikka, jolla on minulle suuri merkitys ostopäätöksessä, on tuki aiempien konsoleiden peleille. Tuollainen seikka on aina itselle ollut lähinnä plussaa mutta nyt sillä olisi oikeasti merkitystä kun en omista yhtään Nintendon laitetta Game Boy Coloria lukuun ottamatta. Toki noita vanhempia konsoleita voi saada hyvään hintaan ostettua mutta paljon mukavampi olisi pelailla ne N-pelit yhdellä vehkeellä niin laajasti kuin mahdollista.

Switchin kikkailut eivät olisi minulle oikeastaan juuri minkään arvoisia: tuskin pelailen juurikaan puolikkailla ohjaimilla tabletin ruudulla tai muutenkaan missään matkan päällä. Pelaan jo muutenkin ihan tarpeeksi, joten kun lähden ulos talosta, niin samalla olen pelivapaalla. Eikä muutenkaan oikein innosta pelata huonommalla ulosannilla jos voin pelata paremmalla ruudulla samalla laitteella. Niin pakko ei ole pelejä jatkaa että ei voisi vain joskus olla pelaamattakin.

Nintendon pelien - myös niiden aiempien konsolien - takia tämä on itsellä harkinnassa. Erityisesti jos tuon kohtuulliseen hintaan saa kaupasta mukaansa. Muussa tapauksessa täytyy miettiä pitempään tai antaa olla, kuten tähänkin asti. Kyllä sitä pelattavaa on vaikka Nintendon teokset menisivätkin ohi.

Käyttäjän Jamatsu kuva
Jamatsu

Wii U:n hinta lähtenee itse asiassa jossain vaiheessa nousuun. Ainakin käytettyjen Wii U -pelien hinnat ovat varsin korkeita muihin konsoleihin verrattuna. Kalliina en konsolia koskaan pitänyt, muistaakseni sitä myytiin toistuvasti n. 200 euron hintaan. Ottaen huomioon laitteen sisältämän edistyneen teknologian (ohjaimen näytössä viiveetön pelikuva), Nintendo tuskin missään vaiheessa pääsi myymään laitetta voitolla, vaikka esimerkiksi CPU ja GPU eivät kilpailijoiden tasoa olleetkaan.

Paljon loistavia yksinoikeuspelejä tuli kyseisellä laitteella koettua ja ohjaimen näytön hyödyntäminen muutti pelattavuutta todella olennaisesti monissa peleissä, mutta nyt on aika siirtyä Switchin pariin ja laittaa Wii U myyntiin. En usko sille enää paljoa mitään sellaista julkaistavan, mitä ei tulisi Switchillekin, koska Nintendon konsolit ovat kuitenkin etupäässä Nintendon pelien pelaamista varten.

Käyttäjän Toadme kuva
Toadme

Itse asiassa mitään konsolia ei taideta myydä voitolla, vaan mahdollisimman pienellä tappiolla. Voitto tulee peleistä

Käyttäjän Core kuva
Core
Lainaus käyttäjältä Toadme

Itse asiassa mitään konsolia ei taideta myydä voitolla, vaan mahdollisimman pienellä tappiolla. Voitto tulee peleistä

Nintendo tosin sanoi ihan suoraan, ettei myy Switchiä tappiolla. Huhut kuitenkin kertoo alhaisesta hinnasta aika useinkin, joten mietin et voiskos laitekohtainen tappio mennäkin Nvidian piikkiin ja keräävät sitten voittoja muualta? Nintendon ja Nvidian diili on selkeästi kuitenkin enempi kun vain osien toimittamista.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Maksan tästä paskavehkeestä korkeintaan 150 euroa. Specsit oli paljon odotettua alhaisemmat ja third party tuki tulee loppumaan kuin kananlento jos 3DS-yleisö ei päivitä tähän. Joten jäädään odottelemaan. En osta enää ainuttakaan Nintendoa vain Nintendon pelien takia.

Ainut minkä takia haluan tämän (jos siis tulee myös third party pelejä aikuisempaan makuun) on, että voin pelata jotain "kunnollista" ja pötköttää muijan kanssa sängyllä. Joten jos omistat 3DS:n ja tykkäsit pelata sillä niin päivitä tähän. Sitä Nintendo haluaa! Saatetaan ehkä nähdäkin jotain pelaamisen arvoista tällä laitteella.

Käyttäjän Kosmonautti kuva
Kosmonautti
Lainaus käyttäjältä snaketus

Maksan tästä paskavehkeestä korkeintaan 150 euroa. Specsit oli paljon odotettua alhaisemmat ja third party tuki tulee loppumaan kuin kananlento jos 3DS-yleisö ei päivitä tähän. Joten jäädään odottelemaan. En osta enää ainuttakaan Nintendoa vain Nintendon pelien takia.

Ainut minkä takia haluan tämän (jos siis tulee myös third party pelejä aikuisempaan makuun) on, että voin pelata jotain "kunnollista" ja pötköttää muijan kanssa sängyllä. Joten jos omistat 3DS:n ja tykkäsit pelata sillä niin päivitä tähän. Sitä Nintendo haluaa! Saatetaan ehkä nähdäkin jotain pelaamisen arvoista tällä laitteella.

Päivittäisin mutta 250e on aika suolainen hinta laitteesta jota tulisi käytettyä vain silloin tällöin pitkien matkojen aikana. En maksa edes puhelimesta yli sataa euroa, saatikka kahtasataa käsikonsolista.

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Tuolla hinnalla vehkeen uskaltaisi just ja just ostaa niiden parin yksinoikeuspelin takia. Pelialan trendit saavat luvan kääntyä todella pahasti tehokilpailua vastaan, jotta (jälleen) selkeästi alitehoinen rauta näyttäytyisi mitenkään houkuttelevalle tänä konsolien modulaarisuuden ja PC:n valtakauden aikana, olkoonkin että on halpa kuin makkara.

Käyttäjän rollorokka kuva
rollorokka

Wii U tuli hommattua ehkä noin puolessa välissä sen myyntiaikaa. Ja Wii U olikin sitten käytännössä ihan ensimmäinen kontaktini Nintendon maailmaan. Pentuna sain ainoastaan Nintendon Donkey Kong Game & Watch yhden pelin ihmeen, jota kyllä tuli pelattuakin sitten hyvin paljon. Vaan Wii U:n kohdalla tulikin yllättävä pelaamista haittaava tekijä, joka käsittääkseni on kaikissa Nintendon konsoleissa, eli ovat aitoon japanilaistyyliin kääntäneet XY ja AB näppäimet ja se haittaa omaa pelaamistani, kun tärkeimmät näppäimet ovatkin vaihtaneet paikkaa.

Mutta Nintendon omat pelit ovat aivan omaa luokkaansa, hillittömän laadukkaita. Paljon tullut pelattua kahdella muulla konsolilla ja pc:llä, mutta näin laadukkaisiin peleihin en ole koskaan törmännyt. Jotenkin nolottaa pc:n puolesta, paljon tehoa/rahaa tyhjästä.

No Switch, on harkinnassa nappiongelmasta huolimatta.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä rollorokka

Jotenkin nolottaa pc:n puolesta, paljon tehoa/rahaa tyhjästä.

Niin, että mitä että? Muuten vaan kaikki multiplatterit lähes poikkeuksetta on parhaita pc:llä. Yleensä se kehnompikin pc-käännös on paljon parempi kokemus kuin konsoliversiot.

Käyttäjän Wilbur kuva
Wilbur

Todella mielenkiintoinen ja monikäyttöinen konsoli tulossa.Pelikirjasto tulee olemaan laaja pelkästään jo Nintendon osalta kun kahden konsolin kehitys tiimit siirtyvät yhden konsolin taakse.Itselle menee heti varaukseen viikonlopun esittelyn jälkeen kunhan hinnat ja bundlet selviää.Niin ja mitä tuohon hintaan tulee niin mielestäni kohtuu edullinen koti ja käsikonsolista tuo 250 euroa.

Minä uskon tämän laitteen menestykseen.Potenttiaalisia asiakkaita ovat wiiuun,3DSsän ja PCeen omistajat ja siinä vaiheessa kun konsoli myy hyvin niin alkaa ne kolmannetkin osapuolet niitä pelejä tuolle kehittämään.Niitä muuten olikin aika lista mukana jo.Odottakaahan kun Zelda,uusi Mario,Monster hunter ja Pokemon tulee konsolille niin varmasti löytyy ostajia ja siinä vaiheessa nuo dollarin kuva silmässä yhtiötkin ovat mukana ei sillä että niiden tuotoksia kauheasti kaipaisin.Lisäksi itse pidän noita pelikasettaja hyvänä juttuna.Ei tarvitse kärsiä latausajoista ja niitä on kätevä kuljetella samassa laukussa itse konsolin ja muiden oheistarvikkeiden kanssa.

PS.Onneksi Nintendo ei tehnyt kolmatta huonoa peecee kopiota.

Nostoja