Nintendo on päivittänyt jälleen myyntilukutietojaan osana viimeisintä talousraporttiaan.

Tiedossa nyt on, että Switch-konsolia on kaupiteltu maailmalla syyskuun loppuun mennessä 68,3 miljoonaa kappaletta eli reilut 6 miljoonaa kappaletta lisää sitten viime kesäkuun lopun. Kokonaisuudessaan konsoli on ollut markkinoilla nyt kolmen ja puolen vuoden ajan.

Myynti on ollut viimeisen puolen vuoden ajan myös suunniteltua nopeampaa. Nintendo onkin arvioinut, että se saa huhtikuun 2020 ja maaliskuun 2021 lopun välillä myytyä kokonaisuudessaan 24 miljoonaa konsolia. Aiemmin ennuste on ollut 19 miljoonaa.

Viime vuoden huhti-syyskuuhun nähden Nintendon liikevoitto kasvoikin peräti 209 prosentilla 291 miljardiin jeniin eli noin 2,4 miljardiin euroon. Samalla ajanjaksolla sen liikevaihto on ollut 769,5 miljardia jeniä, mikä on ollut 73,3 prosentin parannus viime vuodesta.

Kuluvan tilikauden liikevaihdoksi Nintendo ennustaakin nyt noin 1,4 biljoonaa jeniä, kun aiemmin arvio liikkui  1,2 biljoonassa. Kyse on noin 11,4 miljardista eurosta.

Pelimyyntien osalta syyskuussa julkaistun Super Mario 3D All-Starsin on kerrottu yltäneen nyt 5,21 miljoonan kappaleen menekkiin. Paper Mario: Origami King on myynyt vuorostaan 2,82 miljoonaa kappaletta ja Animal Crossing New Horizons 26,04 miljoonaa kappaletta.

Super Mario 3D All-Stars on siitä erikoinen julkaisu, että sen on ilmoitettu pysyvän saatavilla vain maaliskuun loppuun asti. Tämä koskee niin digitaalista kuin fyysistä myyntiä.

Myydyin Nintendon oma Switch-peli on yhä 28,99 miljoonaa kappaletta kaupitellut Mario Kart 8 Deluxe.

Lähde: Nintendo (1), (2), (3), GamesIndustry

Lisää luettavaa