Nintendo Switchin myynnit lähentelevät 70 miljoonaa – rajattu Super Mario -kokoelma kelpaa sekin / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo Switchin myynnit lähentelevät 70 miljoonaa – rajattu Super Mario -kokoelma kelpaa sekin

5.11.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
10
nintendo, Animal Crossing, Super Mario 3D All-Stars, Switch, myynnit,

Nintendo on päivittänyt jälleen myyntilukutietojaan osana viimeisintä talousraporttiaan.

Tiedossa nyt on, että Switch-konsolia on kaupiteltu maailmalla syyskuun loppuun mennessä 68,3 miljoonaa kappaletta eli reilut 6 miljoonaa kappaletta lisää sitten viime kesäkuun lopun. Kokonaisuudessaan konsoli on ollut markkinoilla nyt kolmen ja puolen vuoden ajan.

Myynti on ollut viimeisen puolen vuoden ajan myös suunniteltua nopeampaa. Nintendo onkin arvioinut, että se saa huhtikuun 2020 ja maaliskuun 2021 lopun välillä myytyä kokonaisuudessaan 24 miljoonaa konsolia. Aiemmin ennuste on ollut 19 miljoonaa.

Viime vuoden huhti-syyskuuhun nähden Nintendon liikevoitto kasvoikin peräti 209 prosentilla 291 miljardiin jeniin eli noin 2,4 miljardiin euroon. Samalla ajanjaksolla sen liikevaihto on ollut 769,5 miljardia jeniä, mikä on ollut 73,3 prosentin parannus viime vuodesta.

Kuluvan tilikauden liikevaihdoksi Nintendo ennustaakin nyt noin 1,4 biljoonaa jeniä, kun aiemmin arvio liikkui  1,2 biljoonassa. Kyse on noin 11,4 miljardista eurosta.

Pelimyyntien osalta syyskuussa julkaistun Super Mario 3D All-Starsin on kerrottu yltäneen nyt 5,21 miljoonan kappaleen menekkiin. Paper Mario: Origami King on myynyt vuorostaan 2,82 miljoonaa kappaletta ja Animal Crossing New Horizons 26,04 miljoonaa kappaletta.

Super Mario 3D All-Stars on siitä erikoinen julkaisu, että sen on ilmoitettu pysyvän saatavilla vain maaliskuun loppuun asti. Tämä koskee niin digitaalista kuin fyysistä myyntiä.

Myydyin Nintendon oma Switch-peli on yhä 28,99 miljoonaa kappaletta kaupitellut Mario Kart 8 Deluxe.

Lähde: Nintendo (1), (2), (3), GamesIndustry

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän vesinokkaelain kuva
vesinokkaelain

Saattaisin ostaakin jos korjaisivat sen analogitattiensa vioittumisen.

Käyttäjän jjl89 kuva
jjl89

Melkein 30 miljoonaa Mario Kart 8 deluxea on aika hyvät myynnit Wii U portille.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Tuli ostettua tuo kokoelma kun tuli käytettynä sopivaan hintaan vastaan (35e) ja ensi kertaa pääsen siis pelailemaan näitä kolmea peliä. Enempää en halua tällaisesta kädenlämpöisestä tekeleestä maksaa, varsinkaan kun ei ole edes sitä Galaxy kakkosta mukana (kun ne kiinnostivat eniten).

Mario 64:sta testasin ja hyi hitto että oli kauhea ohjattavuus ja kamera. Vanha peli toki mutta saman vuoden Tomb Raiderin (tai Resident Evilin) tankkiohjauskin on parempi, samoin kuin kamera. Tämäkö oli joskus jollain lailla mullistava peli?

Sunshinen siivous ei sekään niin innosta (vaikka mielenkiinnolla aion testata) mutta kyllä Galaxystakin jo juuri ja juuri maksaa 35 euroa. Poika myös innostui 64:sta, joka onkin hänen ensimmäinen 3D-peli. En vain tiedä onko tuo hyvä vai huono juttu että aloittaa noin huonosta kun teknisesti parempiakin teoksia on. Käy jo vähän sääliksi pistää joku tuollainen tarjolle kun olisi parempaakin hyllyt täynnä (kuten Mario Odyssey tai Spyro remasterit) mutta onpahan sulavammat teokset sitten ehkä helpompia sen kautta.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis
Lainaus zappah

Poika myös innostui 64:sta, joka onkin hänen ensimmäinen 3D-peli. En vain tiedä onko tuo hyvä vai huono juttu että aloittaa noin huonosta kun teknisesti parempiakin teoksia on. Käy jo vähän sääliksi pistää joku tuollainen tarjolle kun olisi parempaakin hyllyt täynnä (kuten Mario Odyssey tai Spyro remasterit) mutta onpahan sulavammat teokset sitten ehkä helpompia sen kautta.

Noh, kyllä mekin aloitettiin 3D pelaaminen Mario 64:lla, niin tuskin se poika siitä huonommaksi muuttuu jos käyttää samaa peliä yylilajiin tutustumiseen.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Switch on edelleen relevantti ja mainio konsoli. Aika-ajoin on käytetyin pelilaite omassa taloudessa. Nopea pelin keskeytys ja jatkaminen siitä mihin jäin, ovat olleet yksi suosikki ominaisuus. Pelejä on tullut tasaisella ja siedettävällä tahdilla, vaikka toivomisen varaa olisi ollut. Käsikonsoliksi Switch on myös sopivan kokoinen, TV tilaa tullut käytettyä harvoin. Nintendo julkaisi Switchin todella hyvään aikaan ja todella hyvänä kombinaationa, eli ei siis ihme että on myynyt.

Nyt kun Series X/S, PS5, ja pilvipalvelut lisääntyvät Nintendon edut alkavat huventua. Quickresume tulee sekä PS5 ja Series X/S, siinä menee yksi etu Nintendolta. Sitten on PSnow, Gamepass/Xcloud, Amazon Luna ja Geforce GO yms., eli kohta voit pelata alustalla kuin alustalla pelejä. Jos Switch julkaistaisiin nyt, niin elinvoima olisi pienempi. Ihan tästä näkövinkkelistä odottelen Nintendon kevättä, ja mitä sieltä tulee. Pakko olisi petrata tästä vuodesta. Wii U portit ovat kivoja, mutteivat nextgeniä, eivät edes Switchin maksimitasoa. Lisäksi hintataso on mitä on.

Toi Mario kokoelma oli kyllä rimanalitus. Olisivat edes tehneet sen kunnolla ja laittaneet mukaan orginaalit, jos joku niitä kaipaa. Toivottavasti tästä lähdetään ylöspäin. Mutta jos kokoelma on nyt jo myynyt hyvin, niin pelkään, ettei painetta ole parantaa laatua.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Mario 64 oli kyllä aikoinaan ihan huikea. Nyt en tiedä, miten maistuisi nimenomaan teknisten ominaisuuksien puolesta, mutta lapsethan noista ei niin välitä, jos vaan hauskaa on. :)

Lapsen reaktio ja mielipiteet, kun mennään ainakin teknisesti parempaan, voivat olla mielenkiintoisia!

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Paladin777

Quickresume tulee sekä PS5 ja Series X/S, siinä menee yksi etu Nintendolta.

PS5:n ja SX:n SSD on ihan eri maailmasta kuin Switchin pelin jatkaminen. Niillä tuntuu latausajat olevan sen verran lyhyitä että mitään quick resumeita ei edes erikseen tarvittaisi. Nintendo ei siis vain menetä etuaan vaan se etu päivittyy ihan eri levelille näillä kilpailijoilla.

Lainaus Paladin777

Toi Mario kokoelma oli kyllä rimanalitus. Olisivat edes tehneet sen kunnolla ja laittaneet mukaan orginaalit, jos joku niitä kaipaa. Toivottavasti tästä lähdetään ylöspäin. Mutta jos kokoelma on nyt jo myynyt hyvin, niin pelkään, ettei painetta ole parantaa laatua.

Ei originaaleja tarvitse kun kyse on 3D-kokoelmasta mutta olisi nyt edes se saanut olla täydempi ja oikeasti päivitetty nykyaikaan. Alkuperäisessäkin All-Starsissa oli Lost Levels, eli lisäosa, joten Galaxy 2 olisi sopinut kokoelmaan kuin viikset Marion naamavärkkiin.

Itse en nimenomaan halunnut ostaa peliä uutena etten vahingossakaan anna sitä signaalia että asia olisi ok.

Lainaus Rokkijani

Mario 64 oli kyllä aikoinaan ihan huikea. Nyt en tiedä, miten maistuisi nimenomaan teknisten ominaisuuksien puolesta, mutta lapsethan noista ei niin välitä, jos vaan hauskaa on. :)

Lapsen reaktio ja mielipiteet, kun mennään ainakin teknisesti parempaan, voivat olla mielenkiintoisia!

Ei peli vieläkään muuten huono ole mutta se ohjaus ja kamera kyllä tökkivät ihan hitosti. Noin muuten vaikuttaa yllättävän kurantilta nykyäänkin.

Mitä lapsen reaktioihin jne. tulee niin nimenomaan en näistä omista fiiliksistä hänelle sano vaan annan itse kokea pelin sellaisena kuin on. Tuskin sanoo mitään kun pääsee paremman ohjauksen pelin pariin kun ei sitä itsekään valitellut näistä aikoinaan. Ei ole katsos pohjalla sitä vertailupohjaa niin paljoa eikä ehkä viisivuotias vielä kummemmin edes vertaile tällaisia. Sen kun pelaa ja ottaa kokemuksen vastaan sellaisena kuin on. Löysi heti asian mitä tuskin olisin itse löytänyt (kukkapuskateleporttaus, wtf).

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Joo, lasten pitää saada nauttia ilman aikuisen nihkeilyä tekniikan suhteen. :)

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Niin ja Yoshi's Crafted World on jauhettu 100% läpi jo pojan kanssa että jotain pelikokemusta jo löytyy. Mario 64 on nyt ensimmäinen 3D-peli ja onhan siinä opettelua 2D-peliin nähden. Yoshissa onneksi oli myös syvyyttäissuuntaista liikkumista, joten täysin tuntematon käsite sekään ei ole.

Poika on kohta vaimoa parempi pelaamaan pelejä, joissa kameraa pitää käännellä itse. Muistan itsekin hämärästi kuinka vaikea se oli sisäistää kun oli tottunut pitämään toisen käden sormia toimintanäppäimillä ja mietti että miten voin yhtä aikaa pitää kahella tatilla ja vaikka hyppiä (pelissä siis ;). Ei se vielä nykyaikanakaan ole ihannetapa pelata ja esim. takaliipaisimet tai vastaavat olisivat se seuraava kunnon kehitysaskel. Ei tarvitsisi irrottaa otettaan mistään ohjausnumiskoista tai tateista.

Käyttäjän Yoshi-san kuva
Yoshi-san
Lainaus vesinokkaelain

Saattaisin ostaakin jos korjaisivat sen analogitattiensa vioittumisen.

En ole tällaisesta kuullutkaan, mutta kokeile Pro-ohjainta?

Lainaus zappah

Nintendo ei siis vain menetä etuaan vaan se etu päivittyy ihan eri levelille näillä kilpailijoilla.

No ei, koska vain Nintendolla on "matkapelaamisen" etu, jota on mahdotonta tuoda näille muille laitteille.

Nostoja