Nintendo Switchin verkkopalvelujen hinnasta vihdoin vihiä, jäämässä kilpailijoita edullisemmaksi

Nintendo Switchin verkkopalvelujen hinta ei ole enää ihan niin suuri mysteeri kuin vielä tovi sitten, kiitos Nikkei-lehden suoreen haastattelun.

1.2.2017 23:38

Nintendo-johtaja Tatsumi Kimishima on antanut vihdoin viitteitä siitä, paljonko Nintendo on ajan myötä veloittamassa sen uuden Switch-konsolin verkkopalveluista.

Haastattelussaan talouslehti Nikkein kanssa Kimishima on tuonut esille, että vuodessa Switchin nettipalvelujen käyttö tulisi kustantamaan yhdeltä pelaajalta noin 2 000 – 3 000 jeniä. Suoraan käännettynä hinta muuntuisi Suomessa noin 16-25 euroon, mikä olisi siis ainakin huomattavasti vähemmän kuin PlayStationin ja Xboxin vastaavat, jotka kustantavat oletuksena noin 50-60 euroa vuodessa.

Aiempiin Nintendo-konsoleihin nähden Switch on toimimassa verkkopalveluillaan hieman omalla tavallaan. Ensinnäkin Nintendo on tarjoamassa pelaajille mobiilisovelluksen, jonka välityksellä nämä hallinnoivat esimerkiksi ääni-chatin ja verkko-otteluiden muodostamisen kaltaisia asioita. Nintendon aikeena on jaella verkkopalvelun käyttäjille kuukausittain pelattavaksi myös yhden klassikkopelin ilman lisäveloitusta, mutta vain juurikin kyseiseksi ajanjaksoksi. Ajanjakson jälkeen peli täytyy ostaa Virtual Consolesta, jos sitä halajaa vielä pelailla.

Switch julkaistaan isossa osaa maailmaa 3. maaliskuuta. Myös Suomessa julkaisu tapahtuu tuolloin. Konsolin verkkopalvelut eivät ole maksullisia heti sen julkaisussa.

Lähde: Nikkei

Lisää luettavaa