Nintendo-taiteilija Takaya Imamura jää eläkkeelle – Star Foxin ja Zeldan Tinglen luoja teki yli 30 vuoden uran

Imamuran tunnetuimpia hahmoluomuksia ovat Blue Falcon -kilpuria ajava Captain Falcon, Star Fox -pelien pääkettu Fox McCloud ja Zeldan karttakauppias Tingle.

21.1.2021 08:57

Nintendon Takaya Imamura on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle 32 vuoden työskentelyn jälkeen. Imamuran tunnetuimpia hahmoluomuksia ovat muun muassa Blue Falcon -kilpuria ajava Captain Falcon, Star Fox -pelien pääkettu Fox McCloud ja Zeldan karttakauppias Tingle. 

– Tämä on viimeinen työpäiväni. Otin selfien tyhjässä toimistossa. En taida enää tulla tänne. Kuten odottaa saattaa, tulen kaipaamaan sitä, Imamura kirjoittaa Twitterissä.

Taiteilija työskenteli Nintendolle vuosina 1989–2021. F-Zero– ja Star Fox -sarjojen sekä The Legend of Zelda: Majora’s Maskin hahmosuunnittelijana ja johtavana taiteellisena ohjaajana parhaiten tunnettu Imamura aloitti Nintendolla alun perin graafikon pestissä. Aloittaessaan vuonna 1989 hän työsti ensimmäisenä projektinaan F-Zeroa. Imamura suunnitteli peliin autot, kilpalentäjät ja pelioppaassa esiintyneen sarjakuvan. 

GameCube-aikakaudesta lähtien Imamurasta tuli Nintendon ulkopuolisten studioiden kehittämien F-Zero– ja Star Fox -sarjojen päätuottaja ja valvoja. Myöhemmin hän työskenteli yhtenä Nintendon analyysi- ja kehitysryhmä EAD:n pääohjaajista. Tänä aikana Imamura ohjasi Steel Diver -sarjan sekä Tank Troopersin

 

Lähde: Twitter

Lisää luettavaa