Nintendon uudet, tehokkaammat 3DS-konsolit iskevät Eurooppaan helmikuussa / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendon uudet, tehokkaammat 3DS-konsolit iskevät Eurooppaan helmikuussa

14.01.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
11

Nintendo on vahvistanut viimein julkaisupäivät kahdelle uudelle 3DS-mallilleen Euroopassa. New 3DS ja New 3DS XL saapuvat täkäläisten kauppojen hyllyille helmikuun 13. päivä.

Saman päivänä kauppoihin ryntäävät sopivasti myös 3DS-pelit The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D ja Monster Hunter 4 Ultimate.

Uusien 3DS-mallit tuovat mukanaan joukon uudistuksia perinteisiin 3DS- ja 3DS XL -malleihin verrattuna. Ulkoisesti huomattavimmat lisät malleissa ovat uusi C-tikku ja ZL- ja ZR-olkanäppäimet, mutta myös mallien sisuksissa tapahtuu kaikenlaista uutta. Mukaan on ahdettu muun muassa sekä nopeampi prosessori vauhdittamaan laitteen toimintaa että myös NFC-tuki, joka mahdollistaa Amiibo-figuurien käytön 3DS:llä ilman minkäänlaista lisälaitetta.

Uudet 3DS-mallit tulevat olemaan yhteensopivia kaikkien niiden pelien kanssa, jotka toimivat jo aiemmilla 3DS-malleilla. Lisäksi laitteelle on kuitenkin suunnitteilla myös yksinoikeuspelejäkin, jotka eivät toimi vanhemmalla 3DS:llä. Näistä ensimmäinen on Xenoblade Chronicles 3D, joka julkaistaan Euroopassa huhtikuun 2. päivä.

Laitteiden hintaan Nintendo ei ole Euroopan osalta paljastanut. Yhdysvalloissa New 3DS XL tulee kustantamaan 200 dollaria, kun taas pienempää mallia maassa ei ilmeisesti nähdä vielä lainkaan.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JetRam kuva
JetRam

Jees kerrankin uumoiltua aikaisempia julkaisupäiviä, vaikka tuo MH4U ja Majora's Mask nyt sattuivat samalle päivälle. Konsolit eivät vielä julkaisussa kiinnosta kun vanha toimii hyvin.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Eli se alkaa olla aika kerätä kaikkia lisävarusteita ja laatikoita nykyiselle 3DS:lle jo valmiiksi, että saa myytyä heti kun hommaa uuden laitoksen.

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Muistaakseni Italiassa Gamestop pyytää pienemmästä mallista 150 euroa ja isommasta 199 euroa. Saattaa antaa osviittaa Suomen hinnoista.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Onneks ei tarvitse ostaa, kun on jo tuo vanha. Eiku. Ajatellaan mielummin näin, että hommaa jonkun perusharmaan version tästä niin ei tarvitse enää lääppiä ja kuluttaa tuota A Link Between Worlds -editionia, jotta säilyttäs paremmin keräilyarvonsa.

Käyttäjän Player1 kuva
Player1

Ehdoton hankinta!

Käyttäjän Core kuva
Core

Ei ole käsikonsolia ollut sitten Gameboy Colorin, kännykällä ei kiinnosta pelata mitään tippaakaan, eikä yleisestikään ole hirveästi aikaa pelata edes kotikonsolilla parhaillaan, mutta jokin tässä hieman jostain syystä houkuttaa.

Käyttäjän Carpio kuva
Carpio

Onneksi Majora's Mask-konsoli ei aiheuttanut omistushaluja, kun A Link Between Worlds Edition löytyy jo. Odotin että MM-3DS olisi ollut kauttaaltaan mystisen violetti ja myös sisäpuolelta maalattu, mutta ei. Noh, onneksi rahat säästyy, tai no ei sittenkään, koska itse Majoran naamio on hankittava ja se julkaissaan ihan kohta.

Käyttäjän eewokki kuva
eewokki

http://www.polygon.com/2015/1/14/7545893/majoras-mask-3ds-xl-sold-out-online-gamestop

Juust. Saas nähdä kuinka nopeaa katoaa täkäläisistä puljuista.

Käyttäjän UberJonez kuva
UberJonez

Voisiko joku asiasta tietävä kertoa millä verukkeella Nintendo tekee uuden version laitteesta joka on tehokkaampi ja sille tulee yksinoikeuspelejä? Ymmärrän vielä erinäisten laitteiden slim-mallit mutta tuntuu aika rahan riistämiseltä pelaajilta. Toisaalta en ole Nintendo-mies joten en omaa sitä "pakkohankinta koska Nintendo" ajatusmaailmaa.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine
Lainaus käyttäjältä UberJonez

Voisiko joku asiasta tietävä kertoa millä verukkeella Nintendo tekee uuden version laitteesta joka on tehokkaampi ja sille tulee yksinoikeuspelejä? Ymmärrän vielä erinäisten laitteiden slim-mallit mutta tuntuu aika rahan riistämiseltä pelaajilta. Toisaalta en ole Nintendo-mies joten en omaa sitä "pakkohankinta koska Nintendo" ajatusmaailmaa.

Raha ratkaisee aina. Kannatta muistaa, että juuri tästä syystä Nintendo tekee paljon voittoa käsikonsoleillaan julkaisemalla niistä uusia malleja.

Aika varmasti nämä uudet mallit on toteutettu siksikin, että Nintendo haluaa antaa lisää 3DS:lle elinvuosia. Alkuperäinen 3DS on ollut markkinoilla pian neljä vuotta, joten piakkoin saattaisi olla aika siirtyä kokonaan uuteen sukupolveen, joka on aina iso riski konsolivalmistajille. Etenkin nykymarkkinoilla täppärit ovat selvästi vienneet Nintendon hallitsemilta käsikonsolimarkkinoilta paljon asiakkaita, josta syystä 3DS ei ollut välitön menestys. Koska laitteella menee nyt lujaa, olisi suorastaan itsemurha jättää se unohduksiin. Uudet mallit tuovat varmasti lisää asiakkaita sekä lisäävät pelimyyntiä. Käsikonsolipuolella ei ole nykyisin edes Nintendollakaan varaa ottaa riskejä.

Nostoja