Nintendo vahvistaa ulkopuolisia kirjautumisia yli 160 tuhannella Nintendo-tilillä – laittomia ostoksia raportoitu / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo vahvistaa ulkopuolisia kirjautumisia yli 160 tuhannella Nintendo-tilillä – laittomia ostoksia raportoitu

24.04.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
1
Nintendo vahvistaa ulkopuolisia kirjautumisia yli 160 tuhannella Nintendo-tilillä – laittomia ostoksia raportoitu

Nintendo on vahvistanut, että lukuisten pelaajien Nintendo-tileille on päästy sisään luvattomin keinoin. Nintendon japaninkielisen tukisivuston mukaan luvattomia kirjautumisia on tapahtunut huhtikuun alusta asti jopa yli 160 tuhannella Nintendo-tilillä, joista kolmannen osapuolen silmäiltäväksi on saattanut päätyä käyttäjien sähköpostiosoitteet, sukupuoli, maa sekä lempinimi.

Pääsyä luottokorttitietoihin ei ole tapahtunut, mutta pelisivusto Eurogamerin raporttien mukaan joissakin tapauksissa muun muassa Fortnite-pelin oman vBucks-valuutan ostamiseen on käytetty muita Nintendo-tileihin linkitettyjä maksutapoja, kuten Paypalia.

Tapaukset ovat sidoksissa yhtiön omaan Nintendo Network ID -kirjautumisjärjestelmään, jolla pelaajat voivat kirjautua myös omalle Nintendo-tililleen. Kirjautumiset ovat Nintendon mukaan tapahtuneet palvelun ulkopuolelta laittomasti hankituilla Nintendo Network ID -käyttäjätunnuksilla ja -salasanoilla, minkä myötä pelijätti on sulkenut kyseisen kirjautumistavan pois käytöstä.

Paikallisemman tukisivuston mukaan kaikkien kohteeksi joutuneiden tilinomistajien salasanat resetoidaan, mitä varten Nintendo lähettää kaikille osallisille sähköpostitse uniikin salasananpalautuskoodin. Samalla suositellaan, että kaikki käyttäjät ottaisivat käyttöön kaksivaiheisen tunnistuksen sekä käyttäisivät eri salasanoja Nintendo Network ID- ja Nintendo-tileissään.

Nintendo jatkaa tilanteen tutkimista. Tarkempia yksityiskohtia turvatoimenpiteistä voi lukea Twitter-ilmoituksen tai lähdelinkin takaa löytyvän tukisivuston kautta.

Lähde: Nintendo, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Joku kirjautui tosiaan yksi ehtoo tässä Nintendo-tililleni. Oli tuolla vielä vanha paska passu eikä kaksivaiheista päällä. Heti ku se maili tuli, että joku ryssä kirjautui, hyppäsin tuolista poistamaan maksuvälineet. Spede sai minut kirjautumaan ulos kerran, mutta toisella kirjautumisella vaihdoin salasanan ja laitoin kaksivaiheisen päälle. Onneksi ei ehtinyt ostamaan Nintendopojoja vai mitä vittua ne on mitä Nintendon typerä e-shop käyttää valuuttana tai ainakin käytti Wii U:lla.