Nintendo vastaa tappioon pelifiguureilla, kehittyvien markkinoiden pelilaitteilla / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo vastaa tappioon pelifiguureilla, kehittyvien markkinoiden pelilaitteilla

8.05.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
9

Raportoituaan keskiviikkona tappiollisesta viime tilikaudestaan on Nintendo paljastanut joukon suunnitelmiaan tulevaisuuden varalle.

Vielä kuluvan vuoden aikana markkinoille on tarkoitus ilmaantua niin kutsuttuja Nintendo Figurine Platform -leluja, jotka muistuttavat tyyliltään jo Skylanders- ja Disney Infinity -sarjoissa nähtyjä peliyhteensopivia figuureja. Nintendon tarkoituksena ei ole kuitenkaan tukea myytävillä leluilla vain muutamia yksittäisiä pelejä, vaan useiden erilaisten peliohjelmistojen on määrä hyödyntää niitä erilaisin tavoin niin Wii U:lla kuin 3DS:lläkin.

Skylandersin ja Disney Infinityn tapaan Nintendon figuurit hyödyntävät NFC-teknologiaa, jonka avulla figuureista pystyy siirtämään dataa peleihin ja päinvastoin. Wii U:n Gamepad-ohjaimesta löytyy jo oletuksena tuki teknologialle, kun taas 3DS-pelejä varten Nintendo on aikeissa tuoda kauppoihin NFC:tä tukevan lisälaitteen ensi vuonna.

Lisätietoja leluista ja niiden toiminnallisuuksista kuullaan E3-messuilla.

Uutistoimisto Reuters sekä Bloomberg raportoivat vuorostaan, että Nintendo on tähyämässä kehittyviä markkinoita, kuten Kiinaa, uudenlaiset tuotteet mielessään. Yhtiön tarkoituksena on julkaista alueilla uusia pelilaitteita, jotka sisältötarjonnaltaan ja hinnoiltaan on nimenomaan kohdistettu kyseisiä markkinoita varten. Strategia nähtäneen toiminnassa aikaisintaan ensi vuonna.

Eräänlainen merkittävähkö siirto Nintendolta nähdään myös Mario Kart 8:n saapuessa yhtiön ottaessa jälleen askeleen mobiililaitteiden suuntaan. Kännyköille ja tableteille odotettavissa on nyt tukisovellus uudelle Kart-pelille, joka tarjoaa käyttäjilleen muun muassa mahdollisuuden selata läpi niin erilaista Mario Kart -statistiikkaa kuin myös pelaajien omia Mario Kart -videoita.

Sovellus tullaan saamaan myös pc:lle ja toki sillä on roolinsa Wii U:llakin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähde: Nintendo, Polygon, Bloomberg, Reuters

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Bonzei kuva
Bonzei

"Nintendon tarkoituksena ei ole kuitenkaan tukea myytävillä leluilla vain muutamia yksittäisiä pelejä, vaan useiden erilaisten peliohjelmistojen on määrä hyödyntää niitä erilaisin tavoin niin Wii U:lla kuin 3DS:lläkin."

Kuulostaa vahvasti aallolta mitään sanomattomia minipeli kokoelmia. Sääli, itse pitäisin parempana että keskittyisivät luomaan viihdyttävän peli sarjan joka tukee tuota sen kaikkialle tuputtamisen sijasta.

Käyttäjän Eerie kuva
Eerie

Skylandersin ja Disney Infinityn tahkoamat miljoonat kutittelevat Nintendoa.

Käyttäjän Billet kuva
Billet
Lainaus käyttäjältä Eerie

Skylandersin ja Disney Infinityn tahkoamat miljoonat kutittelevat Nintendoa.

Niinpä, konsepti on kyllä kieltämättä hyvä, ainakin Infinityllä....

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Tämä voisi fiksusti ja sydämellä toteutettuna printtaa rahaa ja herättää kiinnostusta Wii U:ta kohtaan.

Käyttäjän Panthour89 kuva
Panthour89

Hmm. En näe tuossa kyllä mitään jättimenestyksen aineksia. Lasten vanhemmilla on uponnut rahaa Skylandereihin ja Infinityn leluihin niin paljon, että noinkohan lähtisivät vielä kolmannelle kierrokselle mukaan ostamaan Nintendoleluja? Nintendo vain jatkaa tällä perässähiihtäjän mentaliteetilla. WiiU:n tablettiohjain (vaikkakin ajaa asiansa oikein mainiosti) näköjään saa toimia virstanpylväänä alamäen alulle... Minne ja miten katosi Nintendon innovatiivisuus? Yhtiö joka oli ennen edelläkävijä, tekee nyt kaiken toistaen muiden jippoja. Eikö firmassa tosiaan ole enää ketään, jolla olisi mielikuvitusta ja uusia ideoita? Mm. A Link Between Worlds ja Super Mario 3D World todistaa, että on. Veikkaisin, että uutta konsolia ei tule ihan heti, joten olen siis itsekin sen kannalla, että kokonaan uusi pelisarja/brändi olisi poikaa.

Käyttäjän Panthour89 kuva
Panthour89
Lainaus käyttäjältä Megaman

Tämä voisi fiksusti ja sydämellä toteutettuna printtaa rahaa ja herättää kiinnostusta Wii U:ta kohtaan.

Tämä. Bonzei tuolla jo sanoikin, että uusi pelisarja hyödyntäen tätä mekaniikkaa olisi paljon parempi. I agree.

Käyttäjän Kingsta kuva
Kingsta

Arvaan että ainakin seuraava Mario Party tulee tätä hyödyntämään.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Niin tai mitäs jos vaan tekisivät seuraavasta konsolista sellasen joka vetois muihinkin kun Nintendo faneihin ja saisivat third partyt takasin? Julkaisuajankohta 16-17. Tarpeeksi pian ja tarpeeksi kauan Wii U:sta. Siinä se ratkasu.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

3DS lisälaite, ei vain tule onnistumaan.
Ja minkä takia se NFC laite on pitänyt tunkea hintaa nostattamaan jos ei sillä mitään tehdä?