Nintendo vastaa tappioon pelifiguureilla, kehittyvien markkinoiden pelilaitteilla

Nintendo lähtee taistelemaan tappioita vastaan tulevaisuudessa NFC-figuureilla ja pelilaitteilla, jotka se kohdistaa uusille kehittyville markkinoille.

8.5.2014 21:09

Raportoituaan keskiviikkona tappiollisesta viime tilikaudestaan on Nintendo paljastanut joukon suunnitelmiaan tulevaisuuden varalle.

Vielä kuluvan vuoden aikana markkinoille on tarkoitus ilmaantua niin kutsuttuja Nintendo Figurine Platform -leluja, jotka muistuttavat tyyliltään jo Skylanders– ja Disney Infinity -sarjoissa nähtyjä peliyhteensopivia figuureja. Nintendon tarkoituksena ei ole kuitenkaan tukea myytävillä leluilla vain muutamia yksittäisiä pelejä, vaan useiden erilaisten peliohjelmistojen on määrä hyödyntää niitä erilaisin tavoin niin Wii U:lla kuin 3DS:lläkin.

Skylandersin ja Disney Infinityn tapaan Nintendon figuurit hyödyntävät NFC-teknologiaa, jonka avulla figuureista pystyy siirtämään dataa peleihin ja päinvastoin. Wii U:n Gamepad-ohjaimesta löytyy jo oletuksena tuki teknologialle, kun taas 3DS-pelejä varten Nintendo on aikeissa tuoda kauppoihin NFC:tä tukevan lisälaitteen ensi vuonna.

Lisätietoja leluista ja niiden toiminnallisuuksista kuullaan E3-messuilla.

Uutistoimisto Reuters sekä Bloomberg raportoivat vuorostaan, että Nintendo on tähyämässä kehittyviä markkinoita, kuten Kiinaa, uudenlaiset tuotteet mielessään. Yhtiön tarkoituksena on julkaista alueilla uusia pelilaitteita, jotka sisältötarjonnaltaan ja hinnoiltaan on nimenomaan kohdistettu kyseisiä markkinoita varten. Strategia nähtäneen toiminnassa aikaisintaan ensi vuonna.

Eräänlainen merkittävähkö siirto Nintendolta nähdään myös Mario Kart 8:n saapuessa yhtiön ottaessa jälleen askeleen mobiililaitteiden suuntaan. Kännyköille ja tableteille odotettavissa on nyt tukisovellus uudelle Kart-pelille, joka tarjoaa käyttäjilleen muun muassa mahdollisuuden selata läpi niin erilaista Mario Kart -statistiikkaa kuin myös pelaajien omia Mario Kart -videoita.

Sovellus tullaan saamaan myös pc:lle ja toki sillä on roolinsa Wii U:llakin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähde: Nintendo, Polygon, Bloomberg, Reuters

Lisää luettavaa