Nintendolla kehitteillä uusia 3DS-pelejä vuodelle 2019 ja eteenpäin / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendolla kehitteillä uusia 3DS-pelejä vuodelle 2019 ja eteenpäin

30.04.2018 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
10

Nintendo Switchin menestyksekkäästä julkaisusta huolimatta Nintendo ei ole aikeissa luopua 3DS:n tukemisesta, vaan julkaisija on paljastanut pelejä olevan jo kehitteillä vuodelle 2019 ja edemmäksi.

Päätös ei sinänsä tule yllätyksenä, sillä Nintendo 3DS -käsikonsoleita on myyty maailmalla yhteensä 72 miljoonaa kappaletta. Yhtiö haluaa niin uusien kuin vanhojen konsolinomistajien saavan lisäsisältöä myös tulevaisuudessa.

Tälle vuodelle 3DS:lle on tulossa muun muassa Captain Toad: Treasure Tracker, WarioWare Gold ja Luigi’s Mansion. Ensi vuoden peleihin lukeutuu sen sijaan Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.’s Journey.

Yhtiö ilmoitti tilikausikatsauksessaan toimittaneensa Switch-konsoleita lähes 18 miljoonaa kappaletta.

Lähde: Nintendo

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Olen pohtinut usein ettei Nintendolla ole mitään järkeä lähteä hylkäämään 3DS:ssää, vaikka rauta on ollut vanhentunutta kauan aikaa. Käsikonsolin myynnit lähtivät yskähdellen käyntiin ja on selvää, että olisi todella todella iso riski alkaa kehittelemään uutta konetta, kun älypuhelinmarkkinat ja Switch vaikuttavat asiaan suuresti. Tuo 72 miljoonan kappaleen myyntimäärä ovat todella kova, kun kukaan ei alkuun uskonut laitteen myyvän kuin korkeintaan 20-30 miljoonaa kappaletta.

Ei minua haittaa. Kone on edelleen käytössä ja hyviä pelejä on niin hitosti.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Switchiä haukutaan tehottomaksi jne. mutta 3DS se vasta mopo on (toki ymmärrettävistä syistä). Harkitsin yhdessä vaiheessa ostoa mutta kun vähän tutkailin laitetta tarkemmin (erityisesti näytön resoluutiota) niin hyvin pian jäi harkinnat siihen.

Toivon lähinnä ettei tämä ole mitenkään pois Switchin peleistä.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus
Lainaus zappah

Harkitsin yhdessä vaiheessa ostoa mutta kun vähän tutkailin laitetta tarkemmin (erityisesti näytön resoluutiota) niin hyvin pian jäi harkinnat siihen

Eikö 240p kelpaa herran vuonna 2018?
IMAGE(https://www.getdigital.eu/web/getdigital/gfx/products/__generated__resized/380x380/Aufkleber_Trollface.jpg)

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes

^^ No voe tokkiinsa keleppoo! Vielä kun laittaa kolome-dee ehvektit käyttöön ja pelaa Zelda Majora's Mask 3D:tä, niin se kokemus vastaa vähintään samaa kuin 4K. Siis VÄHINTÄÄN!

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus
Lainaus Mikanes

^^ No voe tokkiinsa keleppoo! Vielä kun laittaa kolome-dee ehvektit käyttöön ja pelaa Zelda Majora's Mask 3D:tä, niin se kokemus vastaa vähintään samaa kuin 4K. Siis VÄHINTÄÄN!

New 3DS:ää en ole koskaan omistanut, mutta perus 3DS XL:n 3D-efekti ei tehnyt suurta vaikutusta kun ruutua piti katsastella kokoajan suoraan edestä ja 3D-efekti lakkasi jos kättä liikutti. New versiossa tämä on vissiin korjattu, mutta en pidä Nintendon tavasta julkaista ensiksi juosten kustu versio käsikonsolista, myöhempään paranneltu ja vasta lopuksi se mitä konsolin olisi alkujaankin pitänyt olla.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami
Lainaus

Harkitsin yhdessä vaiheessa ostoa mutta kun vähän tutkailin laitetta tarkemmin (erityisesti näytön resoluutiota) niin hyvin pian jäi harkinnat siihen.

Omaan järkeeni ei käy ollenkaan sellainen, että antaa resoluution estää huippupelien pelaamisen. 20 vuotta sitten noita olisi pelannut jokainen pelaaja mukisematta, mutta nykyään kun on totuttu kaikenlaiseen "silmiähivelevään" roskaan, ei voida enää pelata mitään näyttävyydeltään alempitasoista. Peleissä kun on tusina muutakin (onnistunutta) osa-aluetta, mutta silti jaksetaan kiinnittää huomiota johonkin resoluutioon. Esimerkiksi konsolin Fire Emblemit ovat strategiapelien huippua, vaikka resoluutiota ei ole nimeksikään. Oksettaa, kun erinomaiset pelit joutuvat syrjinnän kohteeksi resoluution takia. Korostetaan nyt vielä, että "tämä on vain minun mielipiteeni", ettei väitetä taas faktan puhumiseksi.

Kelpaa oikein hyvin, että 3DS:lle tulee jatkossakin pelejä. Sitähän ennustin jo Switchin ilmestyessä, samaan aikaan kun täällä suurin osa huuteli, että "nyt 3DS kuolee".

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Hayarigami

Omaan järkeeni ei käy ollenkaan sellainen, että antaa [i]resoluution[/i] estää huippupelien pelaamisen. 20 vuotta sitten noita olisi pelannut jokainen pelaaja mukisematta, mutta nykyään kun on totuttu kaikenlaiseen "silmiähivelevään" roskaan, ei voida enää pelata mitään näyttävyydeltään alempitasoista. Peleissä kun on tusina muutakin (onnistunutta) osa-aluetta, mutta silti jaksetaan kiinnittää huomiota johonkin [i]resoluutioon[/i]. Esimerkiksi konsolin Fire Emblemit ovat strategiapelien huippua, vaikka resoluutiota ei ole nimeksikään. Oksettaa, kun erinomaiset pelit joutuvat syrjinnän kohteeksi [i]resoluution[/i] takia.

Resoluutio oli lähinnä sinetti päätöksen päälle kuin jokin päällimmäinen seikka. Ei siellä ole senkään vertaa kiinnostavaa pelattavaa kuin Switchillä. Lähinnä ne harvat Mariot ja Zeldat, joista niistäkin suurin osa kiinnostavista downgradettuja Wii-porttauksia. Odottelen siis mieluummin nekin Switchille tai jätän pelaamatta.

Joku Fire Emblemmi ei paljon viisaria väräyttele.

Ja totta kai "20 vuotta sitten" noita olisi pelattu kun silloin resoluutiot oli eri luokkaa. 20 vuotta sitten oli muutkin asiat eri tavalla.

Sitä paitsi kyllä minä olen paljonkin retroillut ja "kestänyt" vanhempaa materiaalia mutta ei huvittanut maksaa pariasataa jostain 240p-resoluution laitteesta näinä vuosina.

Muutenkin koko 3DS:n harkinta oli sellainen ohimenevä ajatus, joka tosiaan aika äkkiä haihtui. Switchin jälkeen ei edes tarvitse miettiä mitään 240p-käsikonsoleita.

En koe menettäneeni mitään, sen enempää kuin mitä nytkin menee ohi vähemmän hittipelejä tai muita tutkan alla kulkijoita. Ei edes aika riitä pelaamaan niitä mitkä oikeasti haluaa pelata, joten ei tosiaan paljoa harmita.

Käyttäjän Chadu kuva
Chadu

Toivottavasti tulis vielä Pokemon-pelejä.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

3DS on kyllä edelleenkin varsin pätevä konsoli, jolla aivan järkyttävä kattaus laatupelejä, ja sellaisenaan mielestäni myös Switchin pahin kilpailija. Eipä ole mitään kummoista kiirettä päivittää uuteen rautaan, kun 3DS:llä laatu backlogia vielä pelaamatta ihan ensimmäisistä peleistä lähtien.

Raudan ikä on myös itselleni pikemminkin myyntivaltti, sillä tekniikan asettamissa rajoissa 3DS on klassisen tyylisten videopelien viimeinen linnoitus. Fire Emblemin ja Pokémonin tyyppiset pelit ovat kuin kotonaan 3DS:llä.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Ja täällä monet jo sanoivat että 3DS tullaan hylkäämään täysin Switchin julkaisun myötä :D Toisin näyttää käyvän.....olisihan se nyt helvetin tyhmää vielä tässä vaiheessa hylätä alusta joka löytyy enemmän tai vähemmän kymmmeniä miljoonia aktiivisia pelaajia. Toki senkin aika tulee, mutta ei ennenkuin Switch on myynyt vähintään tuplasi sen mitä tähän mennessä.

Nostoja