Nintendolle huomattava takaisku – EA ei työstä Wii U -pelejä

Merkittäviin pelijulkaisijoihin lukeutuvalla EA:lla ei ole työn alla lainkaan pelejä Wii U:lle.

17.5.2013 09:44

Vuoden 2011 E3-messuilla lupailtu EA:n ja Nintendon välinen ennennäkemätön yhteistyö on näillä näkymin jäämässä vain puheeksi.

Pelijättijulkaisijan edustaja Jeff Brownin mukaan EA:lla ei ole pelejä kehitteillä Wii U:lle. Hän ei kuitenkaan poissulkenut EA:n mahdollisuutta jatkaa Nintendon konsolin tukemista. Tällä hetkellä yhtiöltä on tulossa ainakin 15 uutta peliä Sonyn ja Microsoftin konsoleille jättäen Nintendon taka-alalle. Kyseiset pelit hyödyntävät DICEn Frostbite 3 -pelimoottoria, joka ei kehittäjien mukaan taivu Wii U:lla.

Tähän mennessä EA:n on nähty tukevan Wii U:ta vain tarkkaan valituilla nimillä, joihin lukeutuivat Mass Effect 3, Need for Speed Most Wanted, Madden sekä FIFA, kun taas Dead Space 3:n kaltaiset uutuuspelit julkaistiin konsoleista vain PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle.

Lisäksi EA ei ole yksin Wii U:n hylänneistä pelitaloista. Konsolilla ei nimittäin ole nähty ainoatakaan peliä esimerkiksi Take-Twolta, joka julkaisee Grand Theft Auto V:n PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. Näillä näkymin myös Activision ei ole julkistanut Call of Duty: Ghosts -peliä Wii U:lle.

Wii U:lta löytyy kuitenkin tukijoita. Konsolin tukijoukosta on löydettävissä itse Nintendon lisäksi niin PlatinumGames, Warner Bros kuin myös Raymanilla, Assassin’s Creedilla sekä Watch Dogsilla kunnostautunut Ubisoft.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa