Nintendon edesmennyt johtaja Satoru Iwata saa harvinaisen elämäntyöpalkinnon / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendon edesmennyt johtaja Satoru Iwata saa harvinaisen elämäntyöpalkinnon

13.01.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Yhdysvaltalainen interaktiivisten taiteiden ja tieteiden akatemia AIAS on myöntänyt elämäntyöpalkinnon Nintendon edesmenneellee johtajalla Satoru Iwatalle.

Viime kesänä syöpään 55-vuotiaana menehtynyt Iwata on järjestyksessään vasta kuudes AIAS:n elämäntyöpalkinnon saanut henkilö. Palkinto on varattu pääasiallisesti pitkän uran pelialala tehneille henkilöille, jotka varsinkin bisnesjohtajuudellaan ovat ajaneet alaa eteenpäin.

Aikaisemmin AIAS:n elämäntyöpalkinnon ovat vastanneet entinen Electronic Arts -pomo Bing Gordon, PlayStationin isähahmo Ken Kutaragi, pelijulkaisijoiden kattojärjestö ESA:n vanha johtohahmo Doug Lowenstein sekä Nintendon amerikkalaisen osaston rakentajat Minoru Arakawa ja Howard Lincoln. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007. Viimeksi tunnustusta sen muodossa annettiin viisi vuotta sitten.

AIAS:n tarkoituksena on muistella Iwataa virallisesti helmikuussa osana sen vuosittaista D.I.C.E. Awards -peligaalaa. Gaalan yhteydessä Metal Gear -sarjan isä Hideo Kojima liitetään samalla myös AIAS:n pelivaikuttajien Hall of Fameen, minkä ohella akatemia palkitsee myös viime vuoden parhaat pelit.

Tämänvuotinen D.I.C.E.-gaala on järjestyksessään yhdeksästoista. Gaalan tämänkertaiset kategoriat ehdokkaineen voi katsastaa läpi sen kotisivuilta. Viimevuotisen palkintotarjonnan voi vuorostaan lukaista läpi tästä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Qvistus kuva
Qvistus

Pakollinen etiketin mukainen osanotto. Dice-gaalassa on yleensä kuitenkin ylenkatsottu Nintendoa. Okei, ehkä Nintendolla ei ollut vahvin vuosi, mutta kyllä Super Mario Maker ansaitsisi päästä jokaiselle ehdokaslistalle. Splatoon on kuitenkin ansaitusti mukana Best Action Game -kategoriassa, mutta ei tule sitä voittamaan. Sen voittaa Destiny tai Battlefront, riippuen siitä kenen selkiä halutaan tänä vuonna taputella.