Nintendon johtaja Satoru Iwata on kuollut / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendon johtaja Satoru Iwata on kuollut

13.07.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
34

Nintendon johtaja Satoru Iwata on kuollut. Asian on vahvistanut Nintendo itse virallisella tiedotteellaan, jonka mukaan Iwata menehtyi 11. heinäkuuta sappiteiden syöpään.

Iwata oli kuollessaan 55-vuotias.

Ohjelmoijana työnsä aloittanut Iwata ehti työskennellä Nintendon kanssa aina 80-luvulta lähtien. Miehen ura lähti liikkeelle HAL Laboratorysta, jonka riveissä hän pääsi avustamaan esimerkiksi Balloon Fightin, Kirbyn ja EarthBoundin luonnissa. Nintendon johtoon hän nousi vuonna 2002, kun yhtiötä yli 50 vuotta vetänyt Hiroshi Yamauchi astui sivuun tehtävistään.

Nintendon johdossa Iwata ehti nähdä niin ylä- kuin alamäkiäkin. Hänen valvovan silmänsä alla yhtiö toi markkinoille niin äärimmäisen menestyksekkäät Wii- ja DS-konsolit, kuoppaisen alun saaneen 3DS:n kuin myös myynneiltään kovin ujoksi jääneen Wii U:nkin. Myös NX-koodinimellä tunnetun uuden pelilaitteen on tiedetty olleen jo tovin aikaa Nintendolla kehitteillä.

Viimeisinä vuosina Nintendo alkoi Iwatan johdolla tehdä myös joukon uusia aluevalloituksia. Viime vuonna yhtiö lanseerasi esimerkiksi pelien kanssa vuorovaikuttavat Amiibo-figuurinsa, minkä ohella yhtiö on alkanut osoittaa kiinnostusta mobiilipelienkin kehitystä kohtaan. Niin sanottu elämänlaatua parantava teknologia on sekin ollut hiljattain Nintendon tutkinnan alla.

Monille nykypelaajille Iwata on tullut viime aikoina hyvin tutuksi myös Nintendon hilpeiden Direct-verkkolähetysten kautta.

Lähde: Nintendo

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Retro kuva
Retro

Hiljaiseksi vetää. Aivan liian nuorena nukkui pois. Mitä videopelibisneksen suurmiehiin tulee, niin Iwata kuului ehdottomiin suosikkeihini. Suuri menetys Nintendolle ja varmasti muullekin pelimaailmalle. Nintendo Direct lähetykset taitavat tuntua kovin tyhjiltä, kun tätä herraa ei niissä enää näe.

Lepää rauhassa

Käyttäjän tiger80 kuva
tiger80

Rip in piece.

Käyttäjän Hellridah kuva
Hellridah

Lepää rauhassa

Käyttäjän Airus kuva
Airus

Ehdottomasti vetää hiljaiseksi. Mies on ollut isossa roolissa Nintendolla ja näin menetys on heille varmasti rankka. Kuten Retro sanoikin, kuului Iwata myös omiinkin suosikkeihin videopelialalta. Lepää Iwata rauhassa

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

rip

Käyttäjän GameAddict kuva
GameAddict

Huh huh, tulipas puun takaa. :( Lepää rauhassa.

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

Jos en aivan väärin muista niin mies taisi juuri ennen E3-messuja (jotka siis mestari jätti viime vuonna väliin nimenomaisiin terveyssyihin vedoten) että terveys on paranemaan päin.

Kevyet mullat ja Directit katseluun käsi lipassa.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Puskista tuli tämä suru-uutinen. Paljon ehti mies vaikuttamaan pelialaan. Lepää rauhassa, Satoru Iwata.

Kukahan astuu Nintendon johtoon seuraavaksi? Isoja muutoksia saattaa olla tiedossa.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Surullinen uutinen. Lepää rauhassa Satoru-san ja kiitos Nintendo-muistoista!!

Käyttäjän Majur1 kuva
Majur1

No tämä päivä ei alkanut iloisella uutisella... Lepää rauhassa! Valtava menetys Nintendolle ja koko pelimaailmalle. Iwatan aikana Nintendo teki paljon hyviä päätöksiä ja julkaisivat ainakin itselleni hyvin tärkeitä ja merkittäviä konsoleita. Todennäköisesti Iwatan sairaudesta on kuitenkin Nintendolla tiedetty jo parin vuoden ajan, joten siellä ollaan jotenkin varmasti varauduttu tähän. Tämän suurmiehen paikkaa on silti todella vaikea täyttää.

Nostoja