Nintendon kerrotaan patistavan kehittäjiä 4K-valmiuteen – lisävahvistus huhutulle tehokkaammalle Switch-mallille / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendon kerrotaan patistavan kehittäjiä 4K-valmiuteen – lisävahvistus huhutulle tehokkaammalle Switch-mallille

9.09.2020 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
12
Nintendo Switch, Switch, Nintendo

Nintendon mahdollisesta tehokkaammasta Switch-konsolista on huhuttu jo pitkin vuotta, eivätkä huhut ota loppuakseen.

Bloomberg raportoi yhtiön vahvistaneen Switch-konsolin tuotantoa loppuvuodeksi, mutta uutisen mielenkiintoisin osuus saadaan aivan artikkelin päätteeksi. Lehti nimittäin väittää Nintendon pyytäneen ulkopuolisia kehittäjiä tekemään peleistään 4K-valmiita, mikä viittaisi jälleen tehokkaamman konsolin olevan kehitteillä.

Aiemman väitteen mukaan Nintendo olisi aikeissa julkaista uuden Switch-mallin alkuvuodesta 2021. Huhujen perusteella kyseessä olisi tehokkaampi Pro-malli, joka nähtävästi kykenisi pyörittämään pelejä myös 4K-resoluutiolla.

Nintendo ei ole kommentoinut huhua.

Lähde: Bloomberg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Le Toillètte kuva
Le Toillètte

Ja näin Nintendo ilmoittautuu next-gen kisaan mukaan?

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Saa nähdä millanen laatikko sieltä tulee. Tulen varmaankin joskus hankkimaan, ehkä sitten on jo tullut hyviä pelejeäkin sen verran, että voi hyvin ostaa ekan Nintendo konsolini.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

En tykkää tästä nykymeiningistä missä konsoleista julkaistaan pari vuotta alkuperäisen jälkeen selkeästi tehokkaampi versio. Tulee vähän silmiin pissitty olo itselleni. Konsolipelaajat yleensä irvailevat PC-pelaajille miten konetta pitää olla päivittelemässä, mutta aivan sama meininki konsoleilla nykyään ja homma OK.

Mutta... itsehän olen Switchini myynyt jo ajat sitten, joten jos nyt julkaistaisiin 4K versio pro controllerilla josta poistettaisiin kannettavuus kokonaan, niin voisi ehkä kiinnostella Marioiden ja Zeldojen takia. Tulihan jo Lite, josta poistettiin TV:llä pelaamisen mahdollisuus.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus Le Toillètte

Ja näin Nintendo ilmoittautuu next-gen kisaan mukaan?

Vähän epäilen että sen verran vanhaa rautaa sisällä että hädintuskin 30fps päästään

Käyttäjän vesinokkaelain kuva
vesinokkaelain

Mutta eihän graafisella suorituskyvyllä pitänyt olla merkitystä Nintendolle.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Luulen, että Nintendo haluaisi enemmän third party pelei itsellensä. Ongelma on, jos edes Witcher 3 ei pyöri kunnolla. Puhumattakaan uudemmista peleistä. En nyt mitään ihmeellistä odottaisi tältä konsolilta.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine
Lainaus Le Toillètte

Ja näin Nintendo ilmoittautuu next-gen kisaan mukaan?

Näkisin asian vähän näin. Olisi Nintendolle riski alkaa kokonaan uutta konsolia julkaisemaan, kun Switch on menestynyt niin hyvin ja tuli markkinoille vasta 2017 maaliskuussa. Jotta Switch ei vaipuisi täysin unholaan Xbox Seriesin ja PS5:n vuoksi, nyt voisi päivittää nykyisen koneen Pro-malliin ja saada myyntejä pidettyä yllä.

Augustuksen kanssa olen kyllä samaa mieltä siitä, että en itsekään pidä ajatuksesta, että koneista julkaistaan parannellut versiot pari vuotta myöhemmin.

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

jos tää sit totta se on konsoli sitten joku XOX Tehokas voi olla

ei käsikonsolit viel pysty pyöritää pelejä 4kssä

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ei varmaan kannata mitään tehomyllyjä odotella koska a) tehot maksaa kannettavassa muohossa ihan hitosti b) vaatii jäähdytystä, jota kannettavassa muodossa hankalampi toteuttaa.

Tosin kuten ylempänä mainittiin, tuli jo switchitön Switch, eli Lite, joten sen peilikuvahan olisi sitten pöytämalli Switchistä. Se voisi ollakin tehokkaampi.

En vain jaksa uskoa tällaiseen. Olisi todella typerä veto monellakin tapaa, ellei uusi konsoli ole Nintendon nextgen-laite, jolloin sen kanssa ei tarvitse miettiä Switchiä, joka muutoin olisi helposti painolastina jos molemmille pitäisi tuoda samat pelit.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Toivottavasti uudessa Switchissä on FullHD 60fps optio, en hirveästi tykkää tästä "resoluutiojahdista" jonka takia veikkaan että myös next-gen konsoleista tulee ne "8K" -versiot jotka tarvitsevat omakotitalon hintaiset telkkarit että mitään hyötyä tuosta saa irti. Ennemmin olisin toivonut Nintendon menevän omaan suuntaansa kuin apinoivan Sonyä ja Microsoftia sukupolven viiveellä.

Nostoja