EA Sportsin FIFA-pelisarjan 15-vuotinen putki Nintendon konsoleilla on katkeamassa tänä syksynä.

Äskettäin julkistetun FIFA 16:n on määrä ilmestyä syyskuussa PS3:lle, PS4:lle, Xbox Onelle, Xbox 360:lle sekä Windowsille. EA:n toistaiseksi julkaisema markkinointimateriaali ei sisällä viittauksia FIFA 16:n Wii- tai Wii U -julkaisuun. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten Wiin julkaisun, kun konsoli jää ilman vuotuista FIFA-julkaisuaan. Viime syksynä julkaistu FIFA 15 ohitti niin ikään Wii U:n, vaikka pelistä julkaistiinkin vielä oma versio Wii-konsolille.

Edellisvuosina FIFA-pelisarjasta on julkaistu omat versiot myös 3DS- ja Vita-käsikonsoleille. EA:n edustaja on kuitenkin kertonut, ettei yhtiöllä ole aikomuksia julkaista FIFA 16:ta Nintendon tai Sonyn mobiililaitteille.

Näillä näkymin kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 2000, kun FIFA-pelisarjaa ei nähdä lainkaan Nintendon alustoilla. Tuolloin julkaistu FIFA 2001 ilmestyi vain Windowsille, PlayStationille ja PlayStation 2:lle.

FIFA 16:sta on toistaiseksi tarjolla niukalti tietoa. Pelin tiedetään sisältävän ensimmäistä kertaa mahdollisuuden pelata naisten maajoukkueilla. EA:n mukaan uutta tietoa FIFA 16:sta on luvassa kahden viikon päästä järjestettävillä E3-messuilla.

Lähde: Polygon

Lisää luettavaa