Nintendon vuonna 2006 alkujaan julkaistu pelikonsoli Wii alkaa olla tietyllä tapaa elämänsä päätepisteessä. Japanilaisilla sivuillaan Nintendo on ilmoittanut laitteen tuotannon päättyneen, minkä tapahtumisesta yhtiö vihjailikin jo lokakuun alussa.

Myös Euroopassa konsoleiden maahantuonnin on kerrottu saapuneen päätökseensä. Yhdysvalloissa vaikutus ei vuorostaan näy ainakaan vielä tänä vuonna.

Koko elämänsä ajan Wii on ollut mielenkiintoinen ilmestys konsolimarkkinoilla. Siinä missä Sony ja Microsoft loikkasivat nykyisillä pelilaitteillaan luottavaisina teräväpiirtografiikan kelkkaan, lanseerasi Nintendo tehoiltaan selvästi maltillisemman koneen, jonka mielenkiintoisin koukku oli liikkeentunnistusohjaus.

Sen ohella siis, että Wiistä muodostui uusi koti Nintendon suurimmille pelisankareille, kuten Super Mariolle ja Donkey Kongille, pääsi laite houkuttelemaan myös esimerkiksi Wii Sportsin ja Wii Fitin avulla puoleensa paljon ihmisiä, jotka eivät muuten olleet välttämättä erityisen kiinnostuneita peleistä. Laite nousikin tehoistaan huolimatta niinkin suureksi menestykseksi, että sitä on nyt tuupattu maailmalle yli sata miljoonaa kappaletta – enemmän kuin PlayStation 3- tai Xbox 360 -konsoleita.

Ilmoitus Wiin tuotannon päättymisestä on saapunut hieman vajaa vuosi sen jälkeen, kun Sony ilmoitti sammuttavansa PlayStation 2 -liukuhihnat.

Päivitys: Nintendo on kertonut MCV-lehdelle, että Wii-konsolien tuonti Eurooppaan päättyy. Yhdysvalloissa Wiitä on luvattu olevan vielä hyllyillä ainakin vuoden lopulla. Uutista muokattu tämän tiedon mukaisesti.

Lähde: Kotaku, Nintendo

Lisää luettavaa