Perjantaina ilmestynyt No Man’s Sky on ongelmistaan huolimatta kuluvan vuoden suosituin julkaisu Steamissa.

Hello Gamesin avaruusseikkailu keräsi Valven virallisen tilastoinnin mukaan julkaisupäivänään enimmillään 212 620 samanaikaista pelaajaa. PC Gamer -julkaisun mukaan lukema on lähes puolet korkeampi kuin millään muulla vuonna 2016 julkaistulla Steam-pelillä. Esimerkiksi XCOM 2 ja Dark Souls 3 jäivät enimmillään 130 000 samanaikaisen pelaajan tasolle.

No Man’s Skyn suosiosta antavat osviittaa myös vuosien takaisten hittien pelaajamäärät. Vuonna 2011 julkaistu The Elder Scrolls V: Skyrim ylsi 280 000 samanaikaiseen pelaajaan julkaisuviikollaan. Viime vuonna pc:lle saapunut Grand Theft Auto V taas pääsi parhaimmillaan 364 000 pelaajan lukemiin.

No Man’s Sky on tiettävästi saanut oivallisen alun myös myyntilukujensa valossa. Epävirallisia Steam-myyntilukemia keräävän SteamSpy-sivuston mukaan peli on saavuttanut Steamissa kolmen ensimmäisen päivänsä aikana lähes puolen miljoonan omistajan rajapyykin. Käyttäjäarvioissa No Man’s Sky on kuitenkin pärjännyt heikoimmin. Noin 34 700 Steam-käyttäjän arvioiden perusteella No Man’s Skyn vastaanotto on ollut neutraali, ja peliä on kritisoitu pinnallisesta ja itseään toistavasta sisällöstä.

Lähde: PC Gamer, SteamSpy, Steam

Lisää luettavaa