No Man's Sky päivittyi isosti pitkän hiljaisuuden jälkeen – tätä kaikkea on tarjolla / Uutiset / pelaaja.fi

No Man's Sky päivittyi isosti pitkän hiljaisuuden jälkeen – tätä kaikkea on tarjolla

27.11.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Hello Gamesin perjantaina lupaaman uuden No Man's Sky -päivityksen levitys on alkanut. Foundation Updateksi kutsuttu päivitys rikkoo kehittäjän syyskuusta asti ylläpitämän pitkän hiljaisuuden ja sen onkin määrä tuoda runsaasti uusia asioita peliin.

Eräs uudistuksista on mahdollisuus pelata No Man's Skyta nyt kolmessa eri tilassa. Pelin peluuta voi jatkaa tavanomaisessa muodossa edelleen kyllä Normal-tilan valitsemalla, mutta sen rinnalle on tullut myös useista rajoitteista riisuttu Creative Mode ja haasteelliseen selviytymiseen panostava Survival Mode.

Rakentelun rooli No Man's Skyssa on samalla kasvanut. Pelaajat voivat nyt seikkailuissaan määrittää itselleen kotiplaneetan ja rakentaa sinne oman tukikohtansa. Tukikohta toimii niin suojana, varastona kuin myös tutkimuskeskuksenakin. Pelaajat voivat niiden sisällä viljellä esimerkiksi resursseja sekä palkata planeetan asukkeja avukseen uuden teknologian luomisessa.

Vastaisuudessa No Man's Sky tarjoaa mahdollisuuden myös tallennuspaikoilla varustettujen omien leirien rakenteluun, minkä kerrotaan olevan ensiarvoisen tärkeä ominaisuus erityisesti selviytymistilassa. Jatkossa rakentamaan pystyy esimerkiksi automaattisia kaivuurobottejakin ja pystyypä pelimaailmaan jättämään viestejäkin muille pelaajille. Uusia resursseja ja teknologiaa on myös löydettävissä pelin universumista, kun taas avaruusmatkailua ja sen yhteydessä tapahtuvaa inventaarioiden hallintaa helpotetaan mahdollisuudella ostaa omia rahtiavaruusaluksia.

Lisäksi käyttöliittymääkin on hieman hiottu yhdessä erinäisten muidenkin pikkuasioiden lisäksi.

Tarkemmin Foundation Updaten sisältöön voi tutustua oheisella videolla sekä No Man's Skyn kotisivuilla. Hello Games lupaa, että päivitys on vasta alkua kaikelle sille, mitä muuta se on vielä suunnitellut päivittävänsä peliin.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän jani kuva
jani

Hienoa! Pistin uudelleen lataukseen.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick
Lainaus käyttäjältä jani

Hienoa! Pistin uudelleen lataukseen.

Joo, pitääpä kokeilla itsekin, kun ei peliä voi palauttaakaan enää. Pitää vain toivoa, että tästä joskus tulee vielä jotain upeaa.

Käyttäjän ExPReS kuva
ExPReS

"Hello Games lupaa..."

Tälle oli oikeasti pakko naurahtaa :D

Käyttäjän Lenniluupää kuva
Lenniluupää

Täytyypä ostaa vuoden vaihteen jälkeen.

Nostoja