No tapahtuihan se viimein: Battleborn muuttui käytännössä ilmaispeliksi / Uutiset / pelaaja.fi

No tapahtuihan se viimein: Battleborn muuttui käytännössä ilmaispeliksi

6.06.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Gearbox Softwaren viimeisin peliluomus Battleborn on tehnyt viimein hypyn ilmaispelien maailmaan. Pelistä on julkaistu nyt tiistaina Steamiin ja Xbox Onelle uusi "kokeiluversioksi" väitetty kokonaisuus, joka tarjoaa rajattoman pääsyn kaikkiin pelin kilpailullisiin moninpelitiloihin ja karttoihin.

Euroopassa PlayStation 4:llä "kokeiluversio" saadaan jakoon 13. kesäkuuta.

Sankareista Battlebornin "kokeiluversio" antaa käyttöön kerralla aina kuusi, jotka vaihtuvat monille ilmaispeleille tyypilliseen tapaan viikottaista tahtia. Halutessaan uusia sankereita voi ostaa lisää niin pelin sisäisellä valuutalla kuin myös oikealla rahalla. Vastavaalla tavalla peliin myydään myös esimerkiksi sen tarinatilan tehtäviä.

"Kokeiluversion" myötä pelin jo aiemmin ostaneet voivat odottaa saavansa näkyvän "Founder"-merkinnän profiiliinsa. Luvassa on samalla myös joukko ylimääräisiä pelin sisäisiä tavaroita.

Huhuja Battlebornin siirtymisestä ilmaismalliin kuultiin alunperin jo viime syksynä. Tuolloin Gearboxin pomo Randy Pitchford kiisti kovasti, ettei sellaista ole tulossa, vaan suunnitelmissa on lähinnä juuri kokeiluversio, josta Gearbox kertoisi myöhemmin lisää. Noh, ainakin tämä "kokeiluversio" on siitä hieman avokätisemmästä päästä.

Lähde: Battleborn (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Tämäkin voisi olla huimasti suositumpi jos ei Overwatchia olisi. Huono tämä ei minun käsittääkseni ole. Omakohtaista kokemusta ei ole, sillä ei tule muutenkaan pelattua kauheasti moninpelikeskeisiä teoksia.

Käyttäjän antti_1986 kuva
antti_1986

Tämä on mielestäni todella aliarvostettu peli. Mielestäni tämä on todella hyvä ja viihdyttävä, jos on hyvä peli seura. Tarpeeksi myös adhd räiskintää hyvällä tavalla.

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

joo vähän tosiaan sääli että tämä jäi overwatchin jalkoihin toivon kuitenkin että tämän epäonnistuminen ei vaikuttaisi borderlans3seen mitenkään.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä zappah

Tämäkin voisi olla huimasti suositumpi jos ei Overwatchia olisi.

Mutta kun on.

On kaksi asiaa joka olisi voinut parantaa tämän pelin mahdollisuuksia. 1. Niellä ylpeytensä eikä julkaista niin lähekkäin Overwatchin kanssa (tietysti jos tuloslaskelmat on laskettu, että nyt peli ulos niin minkäs sille teet, mutta silti) 2. Tai vielä parempi ja yrittänyt markkinoida omaa peliänsä paremmin. Yrittää selkeästi kertoa, että tämä peli ei ole halpiskopio Overwatchista.

Näillä kahdella pelillähän ei oikeastaan ole juuri mitään yhteistä, yleisökin johon ne vetoaa varmasti jonkin verran poikkeaa toisistaan. Tämän pelin kohtaloksi huonon markkinoinnin takia jäi se "se vähän kun Overwatch mutta huonompi".

Käyttäjän jam0 kuva
jam0

Toivotaan että Battleborn saa uutta nostetta, kysymyksessä on hyvä ja omalaatuinen peli kuitenkin.

Käyttäjän Fortzon kuva
Fortzon
Lainaus käyttäjältä snaketus

1. Niellä ylpeytensä eikä julkaista niin lähekkäin Overwatchin kanssa (tietysti jos tuloslaskelmat on laskettu, että nyt peli ulos niin minkäs sille teet, mutta silti).

Ei se ole Gearboxin vika, että Battlebornin julkaisupäivä lyötiin lukkoon aikoja ennen Overwatchia. Blizzard myös päätti järjestää OW:n open betan samalla viikolla, kun Battleborn julkaistiin, tarkoituksena tottakai viedä pelaajien huomio pois Battlebornista.

Blizzard on harrastanut tämmöstä scumbag-toimintaa ennenkin. Ja sanon tämän Blizzard-pelien pelaajana, joka ei ole sokea fanboy.

Nostoja