Noutaja tuli: verkkoräiskintä Loadout joutuu lopettamaan toimintansa / Uutiset / pelaaja.fi

Noutaja tuli: verkkoräiskintä Loadout joutuu lopettamaan toimintansa

8.05.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Verkkoräiskintä Loadout on laittamassa lopullisesti lapun luukulle. Viimeiset nelisen vuotta sekä pc:llä että PlayStation 4:llä pyörinyt ilmaispeli sulkee palvelimensa 24. toukokuuta johtuen niin sen tehneen Edge of Realityn kuihtuneesta tilasta kuin myös Euroopan union alueella voimaan loppukuusta tulevasta kuluttajien tietosuojaa parantamaan pyrkivästä GDPR-asetuksesta..

Edge of Realityn mukaan pelin järjestelmät eivät ole nykymuodossaan uuden tietosuoja-asetuksen mukaisia, eikä studiolla ole myöskään resursseja moisen muutoksen tekemiseen. Sen hyödyntämä pilvipalvelutarjoaja on sopivasti myös toukokuun lopulla lopettamassa toimintaansa mahdollisesti juuri tietosuojauudistuksen johdosta. Uuden sopimuksen tekeminen muiden palveluntarjoajien kanssa ei näytä myöskään tulevan juuri nyt kysymykseen, sillä näillä näkymin se johtaisi lähinnä Loadoutin kulujen liialliseen nousuun

Loadout ei ole enää pitkiin aikoihin vastaanottanut päivityksiä, sillä sen tulot ovat käytännössä kattaneet vain sen palvelimien ylläpidon. Edge of Reality ei sekään ole ollut varsinaisesti enää toiminnassa toviin, vaan se on pysynyt olemassa lähinnä varmistuksena siitä, että Loadout pystyisi pysymään pelattavissa mahdollisimman kauan.

Kaiken kaikkiaan Loadoutia ehti pelata sen elinaikana noin yhdeksän miljoonaa pelaajaa.

Aiemmin EU:n uuden tietosuoja-asetuksen on kerrottu vaikuttaneen myös verkkotoimintapeli Super Monday Night Combatiin ja massiiviroolipelisarja Ragnarok Onlineen. Näistä jälkimmäiseksi mainittu lopettaa toimintansa EU:n alueella, kun taas Super Monday Night Combat suljetaan kokonaan.

Lähde: Steam

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.