Nvidia haastettiin oikeuteen sulavien RTX 4090 -näytönohjainten vuoksi / Uutiset / pelaaja.fi

Nvidia haastettiin oikeuteen sulavien RTX 4090 -näytönohjainten vuoksi

20.11.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
2

Näytönohjainvalmistaja Nvidia on haastettu oikeuteen komponenttien sulamisen vuoksi.

Yhtiön GeForce RTX 4090 -näytönohjainten on kerrottu aiheuttaneen osalle käyttäjistä harmaita hiuksia ylikuumenevien ja lopulta sulavien komponenttien vuoksi. Kyseessä ovat näytönohjaimen 12VHPWR-virtaliittimet, joiden on havaittu testeissä ylikuumenevan mahdollisesti heikon asennuksen tai liittimen sisään päätyneiden roskien vuoksi.

Näytönohjainvalmistajaa vastaan on nyt nostettu RTX 4090:n ylikuumenemisongelmien vuoksi kanne kalifornialaisoikeudessa. Joukkokanteessa Nvidian väitetään markkinoivan ja myyvän kuluttajille viallista ja vaarallista tuotetta. Kanteessa Nvidialta vaaditaan vahingonkorvauksia RTX 4090:n ostaneille asiakkaille.

Nvidia ei ole vielä toimittanut vastinettaan kanteeseen. Yhtiö on kertonut aikaisemmin tutkivansa väitteitä näytönohjainten komponenttiongelmista.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän GrumpyOldMan kuva
GrumpyOldMan

Ensimmäistä kertaa kuulen, että huonosti kytketys virtaliittimet aiheuttaisi ylikuumenemista. Olisiko vika itse liittimien suunnittelussa, eikä asennuksessa?

Käyttäjän vilunki kuva
vilunki

Kyllä huono kontakti aiheuttaa kuumenemista. Vanhoissa jatkojohdoissa esim näkee kuumenemisesta johtuvaa tummumista kontakti on löystynyt.

Lainaus GrumpyOldMan

Ensimmäistä kertaa kuulen, että huonosti kytketys virtaliittimet aiheuttaisi ylikuumenemista. Olisiko vika itse liittimien suunnittelussa, eikä asennuksessa?