Nvidia: Näytönohjainten hintojen lasku on jäänyt historiaan / Uutiset / pelaaja.fi

Nvidia: Näytönohjainten hintojen lasku on jäänyt historiaan

24.09.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
3

Näytönohjainten hintojen ei kannata odottaa enää laskevan, grafiikkapiirivalmistaja Nvidia kertoo.

Yhtiön toimitusjohtaja Jensen Huang kommentoi näytönohjainten hinnoittelua medialle tällä viikolla Nvidian uuden RTX 40 -sarjan näytönohjainmalliston julkistuksen yhteydessä. Huangin mukaan piikiekkojen hinnat ovat nousseet merkittävästi, mikä näkyy myös näytönohjainten hinnoissa. Huang uskoo myös transistorien määrän eksponentiaalista kasvua ennustavan niin kutsutun Mooren lain olevan jo menneisyyttä, mikä tarkoittaa myös hintojen nousua suorituskykyyn suhteutettuna.

– Se on mennyttä, joten myös idea siitä, että piirien hinnat laskevat ajan mittaan, ovat valitettavasti myös historiaa, Huang kommentoi.

Nvidian julkistaman GeForce RTX 4090 -näytönohjainmallin kerrotaan tarjoavan 2-4 kertaisen suorituskyvyn nykyiseen RTX 3090 -malliin verrattuna. Lippulaivamallista joutuu kuitenkin myös maksamaan aiempaa enemmän. Suomessa RTX 4090 tulee kauppoihin 1 999 euron hinnalla. Uudet näytönohjaimet saapuvat markkinoille 12. lokakuuta.

Lähde: VGC

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Joo, koska eihän Nvidiakaan näytönohjaimillaan mitään voittoa tee... Monopolit on syvältä.

Käyttäjän spurgugrammi kuva
spurgugrammi

Jep jep, olisi ihan hauska nähdä lukuja miten nuo valmistuskustannusten hinnan nousu vertautuu tuohon lopputuotteen hinnannousun määrään. Totta varmastikin on, että valmistuskustannukset ovat nousseet, mutta epäilen että että hinnat ovat nousseet moninkertaisesti verrattuna valmistuskustannuksien nousuun.

Eiköhän olla Nvidialla katsottu, että ihmiset ovat näköjään valmiita maksamaan näytönohjaimista korkeampia hintoja skalppereille, niin lyödään nyt sitten jo tehtaalta suoraan korkeat hinnat ja otetaan rahat omiin taskuihin.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Toivottavasti AMD saisi hommansa toimimaan paremmiin että NVidia monopoliin tulisi edes jokin särö. Hintatilanne alkaa peliharrastuksen suhteen olla sietämätön joka osa-alueella.