Grafiikkateknologiayhtiö Nvidialla johtoasemassa toimiva Phil Eisler uskoo konsolien aikakauden lähestyvän päätöstään. Yhtiön GeForce Grid -pilviteknologiapuolella vaikuttava mies näkee, että seuraava konsolisukupolvi voisi hyvinkin olla viimeinen, sillä pian suoratoistopalvelut, kuten pilvipelaaminen, syrjäyttäisivät ne.

– Pilvipelaamisen hyvä puoli on, että se paranee joka vuosi. Vaikka näemmekin siinä olevan ongelmia vielä tänä päivänä, tutkimme sitä, koska ongelmat ovat ratkaistavissa ja kaikki on liikkumassa juuri oikeaan suuntaan, Eisler vakuutteli VentureBeatille.

– Kaistanleveys paranee. Palvelinhuoneiden kulut laskevat. Viive laskee. Kokemus paranee vuosi vuodelta aina siihen pisteeseen asti, jolloin uskon pilvipelaamisen muuttuvan vallitsevaksi tavaksi pelata pelejä.

Pilven kautta pelatessa kuluttajilta ei välttämättä tarvitse löytyä viimeisen huudon laitteistoa voidakseen pelata teknisesti vaativimpiakin pelejä maksimiasetuksilla. Varsinaisen konsolin tai muun laitteen sijaan peli pyörii nimittäin palveluntarjoajan palvelimella ja esimerkiksi pelitapahtumat välitetään eteenpäin netin avulla.

Eislerin usko malliin ei horjunut suoratoistoyhtiö OnLivenkaan ongelmien myötä. Miehen mukaan yhtiön ongelmat muodostuivat lähinnä sen omista mokista, ei niinkään pilvipelaamisen mahdottomuudesta.

Lähde: VentureBeat

Lisää luettavaa