Nvidia pyytää anteeksi GeForce RTX 3080 -julkaisutilannetta, lupaa lisää näytönohjaimia myyntiin

Nvidian uudet näytönohjaimet päätyivät boteille ja trokareille

22.9.2020 05:05

Näytönohjainvalmistaja Nvidia on pyytänyt anteeksi Geforce RTX 3080:n julkaisun kulkua.

Yhtiön uusi RTX 3080 -näytönohjainmalli saapui markkinoille viime viikolla, mutta monet näytönohjaimesta kiinnostuneet jäivät vaille omaansa. Samaan aikaan verkon kauppa-alustat ovat täyttyneet trokarien myynti-ilmoituksissa, joissa GeForce RTX 3080:aa myydään reilulla ylihinnalla. Nvidian mukaan yhtiö odotti merkittävää kysyntää, mutta ei siltikään ollut varautunut viimeviikkoiseen ryntäykseen. Yhtiön oman verkkokaupan kerrotaan verkkoliikenteen kerrotaan olleen yli kymmenkertainen edellisen sukupolven näytönohjaimiin verrattuna, eikä myyntijärjestelmä kestänyt kuormitusta ongelmitta.

Nvidia myöntää bottien ja trokarien kuormittaneen yhtiön omaa verkkokauppaa merkittävästi. Yhtiö kertookin tehneensä toimenpiteitä bottien käytön rajoittamiseksi, jotta kapasiteettia ja tuotteita riittäisi aidoille ostajille. Nvidian mukaan se on myös onnistunut perumaan manuaalisesti satoja bottien tekemiä näytönohjaintilauksia ennen toimituksia.

Nvidia kertoo tuovansa lisää näytönohjaimia markkinoille mahdollisimman pian, vaikka yhtiö ei olekaan toistaiseksi antanut tarkempia tietoja tulevista eristä. Yhtiö ohjeistaa kuitenkin RTX 3080:stä kiinnostuneita malttamaan mielensä ja välttämään trokareita, jotka pyrkivät hyödyntämään saatavuustilannetta edukseen.

Lähde: Nvidia

Lisää luettavaa