Nvidia: RTX 2080 on puolet tehokkaampi kuin GTX 1080 / Uutiset / pelaaja.fi

Nvidia: RTX 2080 on puolet tehokkaampi kuin GTX 1080

23.08.2018 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
6

Nvidia on paljastanut lisää tietoa uusista pelinäytönohjaimistaan.

Gamescom-messuilla paljastetun GeForce RTX -pelinäytönohjainsarjan tehoista ei saatu liiemmin vihiä paljastuksen yhteydessä. Uudet kortit sisältävät etenkin tosiaikaista valaistusta parantavia säteenseurantaan erikoistuneita RT-ytimiä, mutta niiden laskentateho ei ole helposti verrattavissa nykyisen sukupolven arkkitehtuuriin.

Nyt Nvidia on paljastanut virallistakin vertailudataa korttisarjojen välillä. Nvidian 4K-resoluutiolla tehdyissä pelitesteissä GeForce RTX 2080 oli suorituskyvyltään noin puolet GTX 1080:aa nopeampi. Ero korostuu entisestään uuden syväoppimista hyödyntävän reunanpehmennysteknologian avulla. Nvidia ei kuitenkaan paljastanut tarkempia yksityiskohtia testeissä käytetyistä asetuksista, joten käytännön kokemukset näytönohjainten eroista voivat vaihdella.

Lähde: PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Syytä olisi, sillä 1080Ti on jo noin 25% tehokkaampi.

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Hiukan yllätyn jos 2080 on suuresti tehokkaampi kuin 1080ti, joten 50% teho ero 1080 malliin on ehkä hiukan erojen venytystä. Toki voi joissain mennä päälle, mutta keskimäärin ero tuskin on noin kova. Toki voin olla väärässäkin. Perustan tämän mutuilun vanhoihin sukupolviin.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Jostain tyhjästä vetäisin nyt näytönohjainkuumeen itselleni. Ihme juttu. Pitää tyynnyttää mieli ja puhaltaa moiset ajatukset pois.

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Eli 1080llä kyykkää fps 40 niin nyt uutuudella pysyy 60fps. Jippii. Mutta tätähän se kehitys on, aivan tautisen hidasta. RT on ihan jees muttei tehot riitä, hienoa sekin siis.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Oikeat testit sitten kertovat totuuden. Keskimäärin 50% nopeusero edelliseen sukupolveen olisi jo aika merkittävä, joten vähän epäilen, että Nvidiasta riippumattomat testit antaisivat kortista ihan noin ruusuista kuvaa.

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti

P*skapuhetta sanon ma, uskon vain raakaan tehoon mitä näissä RTX-sarjalaisissa tuskin on hirveästi enemmän verrattuna nykyiseen GTX 10-sarjaan.

Nostoja