Nvidia sai miljoonarapsut kryptovaluuttalouhinnan vaikutusten vähättelystä / Uutiset / pelaaja.fi

Nvidia sai miljoonarapsut kryptovaluuttalouhinnan vaikutusten vähättelystä

9.05.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
1

Näytönohjainvalmistaja Nvidia sai miljoonasakot kryptovaluuttalouhinnan vaikutusten vähättelyn vuoksi.

Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvova komissio SEC määräsi Nvidialle 5,5 miljoonan dollarin sakkomaksun. SEC:n mukaan Nvidia jätti vuonna 2018 kertomatta sijoittajille olennaista tietoa yhtiön liiketoiminnasta. Tutkimuksen perusteella SEC totesi Nvidian raportoineen tuolloin pelinäytönohjainten myynnin kasvusta, mutta jättäneen kertomatta, että näytönohjainten myynnin kasvuun oli vaikuttanut merkittävästi yleistynyt kryptovaluuttalouhinta.

SEC:n mukaan Nvidian tietojen pimittäminen heikensi sijoittajien mahdollisuuksia arvioida yhtiön liiketoiminnan tulevaa menestystä. Tietojen kertomatta jättämistä pidettiin lisäksi harhaanjohtavana, sillä Nvidia oli kertonut kryptomarkkinoiden tuottaman kysynnän vaikuttaneen yhtiön menestykseen muilla liiketoiminta-alueilla.

Komission tiedotteen mukaan Nvidia on suostunut maksamaan sille määrätyn sakon. Yhtiö ei kuitenkaan myönnä tai kiellä SEC:n tutkimuksessa tehtyjä löydöksiä.

Lähde: SEC

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

5,5 miljoonan sakot yhtiölle, jonka liikevaihto mitataan kymmenissä miljardeissa on kyllä kohtuullisen naurettavaa. Ei varmasti kukaan enää syyllisty samaan, kun seuraukset on näin mittavat...

Nostoja