Teknologiafirma Nvidia on ajamassa isosti eteenpäin GeForce Now -pilvipelaamispalveluaan. Aiemmin vain hyvin rajatuissa laitteissa tuettu palvelu on saapumassa virallisesti seuraavaksi Windows- ja Mac-koneille mahdollistaen vaativampienkin pelien pelaamisen internetin välityksellä heikommillakin tietokoneilla.

GeForce Now’lla pelejä päästään pelaamaan kahdessa tilassa, joista toisessa pelejä pyöritetään Nvidian päässä GTX 1060 -näytönohjaimella ja toisessa vastaavasti tehokkaammalla GTX 1080:llä. Mitä tulee itse peleihin, ei niitä tarvitse ostaa GeForce Now’n kautta erikseen, vaan palvelu tukee omien Steam-, GOG-, UPlay- ja Origin-tilien kiinnittämistä palveluun.

Välttämättä mitenkään halvaksi GeForce-palvelun käyttö ei aina kuitenkaan tule. GTX 1060 -pelaaminen on hinnoiteltu palvelussa niin, että halvimmillaan se onnistuu noin 20 tunnin edestä 25 dollarilla. GTX 1080:n kohdalla samalla hinnalla voi vastaavasti pelata kymmenen tuntia.

Toki palvelua pääsee kokeilemaan muutaman tunnin myös ilmaiseksi.

Tarkoituksen uusitun GeForce Now’n ennakkotestauksen on startata Yhdysvalloissa maaliskuussa. Ainakin Jenkkeihin virallista julkaisua on kaavailtu myös vielä kevään tienoille.

Lähde: Nvidia, Ars Technica

Lisää luettavaa