Nvidia sukeltaa syvemmälle pilvipelaamiseen uusitulla GeForce Now'lla / Uutiset / pelaaja.fi

Nvidia sukeltaa syvemmälle pilvipelaamiseen uusitulla GeForce Now'lla

6.01.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Teknologiafirma Nvidia on ajamassa isosti eteenpäin GeForce Now -pilvipelaamispalveluaan. Aiemmin vain hyvin rajatuissa laitteissa tuettu palvelu on saapumassa virallisesti seuraavaksi Windows- ja Mac-koneille mahdollistaen vaativampienkin pelien pelaamisen internetin välityksellä heikommillakin tietokoneilla.

GeForce Now'lla pelejä päästään pelaamaan kahdessa tilassa, joista toisessa pelejä pyöritetään Nvidian päässä GTX 1060 -näytönohjaimella ja toisessa vastaavasti tehokkaammalla GTX 1080:llä. Mitä tulee itse peleihin, ei niitä tarvitse ostaa GeForce Now'n kautta erikseen, vaan palvelu tukee omien Steam-, GOG-, UPlay- ja Origin-tilien kiinnittämistä palveluun.

Välttämättä mitenkään halvaksi GeForce-palvelun käyttö ei aina kuitenkaan tule. GTX 1060 -pelaaminen on hinnoiteltu palvelussa niin, että halvimmillaan se onnistuu noin 20 tunnin edestä 25 dollarilla. GTX 1080:n kohdalla samalla hinnalla voi vastaavasti pelata kymmenen tuntia.

Toki palvelua pääsee kokeilemaan muutaman tunnin myös ilmaiseksi.

Tarkoituksen uusitun GeForce Now'n ennakkotestauksen on startata Yhdysvalloissa maaliskuussa. Ainakin Jenkkeihin virallista julkaisua on kaavailtu myös vielä kevään tienoille.

Lähde: Nvidia, Ars Technica

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän PukkiHD kuva
PukkiHD

Pilvipelaaminen saattaa olla todellisuutta myös konsoleilla. Kymmenen vuoden päästä Elisa tarjoaa XboxNetin ja Sonera PlaystationWebin. Olisihan se nyt aika hienoa. ;)

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Kyllä saa aika pilvessä olla jos tuollaisia hintoja pyytää, saati sitten maksaa.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Maksoin Asuksen GTX 1060 -näytönohjaimesta 200 euroa. Noilla tuntihinnoilla ylitetään aika nopeasti näyttiksen hinta. Pelkästään Witcher 3:en uppoaa yli 200 tuntia.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Kenellekköhän tämäkin palvelu on nyt sitten suunnattu tälläisillä hinnoilla? Eihän tuossa ole mitään järkeä maksaa noin älytöntä hintaa jo pelkästään 1060 näytönohjaimella pelattaessa, saati siitä mitä tuo kalliimpi "tila" maksaa. Tuolla hinnalla toisessa päässä pitäisi olla joku maailman tehokkain supertietokone, jolla ei yksikään peli yski missään tilanteessa.

Tietysti jos raha on vain pelkkä käyttövoima eikä este, niin eihän tuo missään tunnu, mutta luulisi sittenkin olevan järkevämpää ostaa se joku valmiiksi kasattu 5000+ rahan tehokas peli PC, kuin käyttää Geforce Now:n kaltaista palvelua.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Mä kun luulin, että tässä olisi ideana pelata grafiikat tapissa vakaalla 60 fps käyttämällä Nvidian näytönohjainfarmia. Mulla on GTX 1080 koneessa, miksi ihmeessä maksaisin tästä? Että saisin pelata jo "omistamiani" pelejä huonommin? Tuhoavat tämänkin konseptin ylihintaisella kikkailulla. Tämä toimisi vain ja ainoastaan kohtuuhintaista kiinteää kuukausiamaksua vastaan jolla kaikkia palvalun pelejä saisi pelata rajattomasti ja sen datakeskuksen hevosvoimilla varustettuna, eikä yhden kuppasen GTX 1060:nen.

Nostoja