Nvidia: Virtuaalitodellisuuspelit vaativat seitsenkertaiset tehot

Näytönohjainvalmistaja Nvidia on lanseerannut uuden VR Ready -ohjelman, joka kertoo onko tietokone tai komponentti soveltuva virtuaalitodellisuuspelaamiseen.

7.1.2016 06:00

Nvidia on kertonut kovia lukuja virtuaalitodellisuuspelien laitteistovaatimuksista.

Näytönohjainvalmistajan mukaan virtuaalitodellisuuspelit edellyttävät tietokoneilta seitsenkertaiset tehot tavallisiin peleihin verrattuna. Yhtiö käyttää esimerkkinä virtuaalitodellisuuden tavoiteresoluutiota ja ruudunpäivitysnopeutta, jotka ovat huomattavasti nykypelien standardeja korkeammat. Virtuaalitodellisuuspelien tavoiteresoluutio on 3024 x 1680, jonka odotetaan pyörivän vähintään 90 ruutua/sekunti -ruudunpäivitystahdilla.

Tavoite asettaa kovat vaatimukset tietokoneille, joten Nvidia on lanseerannut uuden VR Ready -ohjelman. VR Ready -ohjelman tarkoituksena on kertoa kuluttajille, että tietokone tai näytönohjain soveltuvat virtuaalitodellisuuspelaamiseen. Ohjelman vaatimukset täyttävät laitteet tunnistaa VR Ready -merkinnästä.

Nvidian mukaan sen nykyisistä näytönohjainmalleista virtuaalitodellisuuteen soveltuu GTX 970 ja sitä tehokkaammat näytönohjaimet. Kannettavilta tietokoneilta sen sijaan edellytetään vähintään GTX 980 -mallia.

Lähde: Polygon

 

Lisää luettavaa