Nvidian uudet RTX 3080 -näytönohjaimet kaatuilevat komponenttiongelmien vuoksi / Uutiset / pelaaja.fi

Nvidian uudet RTX 3080 -näytönohjaimet kaatuilevat komponenttiongelmien vuoksi

27.09.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
5
Nvidia RTX 3080, evga, kaatuilu,

Nvidian uusien RTX 3080 -näytönohjainten kerrotaan kärsivän komponenttiongelmista johtuvasta kaatuilusta.

Tom's Hardware -sivuston mukaan RTX 3080 -käyttäjät ovat kertoneet laajamittaisista epävakausongelmista. Kaatuiluna ja ruudun pimenemisenä ilmeneviä ongelmia on kohdattu etenkin tehdasylikellotetuissa näytönohjaimissa, joiden suorittimen kellotaajuutta on korotettu valmistajan toimesta näytönohjaimen vakioasetuksia korkeammaksi. Ongelmien uskotaan näytönohjainvalmistaja EVGA:n kommenttien perusteella liittyvän näytönohjaimissa käytettyihin kondensaattoreihin. EVGA:n mukaan yhtiö joutui viivästyttämään FTW3-näytönohjainten julkaisua huomattuaan, että näytönohjain ei toiminut vakaasti 6 POSCAP -kondesaattorin kokoonpanolla, minkä vuoksi yhtiö päätyi korvaamaan kaksi kondensaattoria 20 MLCC-kondensaattorilla.

Nvidia ei toistaiseksi ole kommentoinut väitteitä RTX 3080 -näytönohjaimiin liittyvistä ongelmista. Yhtiön omat Founder's Edition -näytönohjaimet kuitenkin käyttävät myös EVGA:n vakaaksi havaitsemaa kondensaattorikokoonpanoa.

Lähde: Tom's Hardware

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Zhinarkos kuva
Zhinarkos

Tuskinpa Nvidia paljoa asiaan puuttuukaan. Nvidialla on omat minimivaatimukset joiden pohjalta muut näytönohjainvalmistajat valmistavat nuo kortit. 3080:ien viralllinen vahvistettu kellotaajuus on 1.71 Ghz jonka mukaan nuo minimivaatimukset on laadittu. Muut valmistajat ovat leikanneet kuluja miten parhaaksi näkevät, ja tuon kellotaajuudeen saavuttamisessa ei ilmeisesti muiden valmistajien korteissa ole käyttäjillä ollut ongelmia. Epävakaus iskee kehiin vasta kun kortit boostaavat yli tuon taajuuden. Toki on myönnettävää, että GPU boost on Nvidian teknologia, mutta pointtihan on, että kortit toimivat tuolla 1.71 Ghz specsheetillä, minkä Nvidia on valmistajille antanut.

Se on sitten toinen juttu kuinka paljon Nvidian olisi pitänyt painottaa kondensaattorien laadusta kolmannen osapuolen valmistajille. Vaikea kuvitella, ettei Nvidia itse tiennyt tästä vajaudesta, kun mm. JayzTwoCents kommentoi, että pelkästään heidän videoiden äänten tallentamiseen käyttämät mikrofonit tuottivat tarpeeksi elektronista häirintää, että heidän tekemät ylikellotustestit epäonnistuivat.

Käyttäjän wlizer kuva
wlizer

Ei ihme jos näytönohjain kaatuilee jos sen laittaa tuolleen kylki asentoon.
Se pitää olla makuu asennossa ja mielellää laittaa ruuvi kii.

Käyttäjän SinnGamer kuva
SinnGamer

Käsittääkseni Asus on ainoa valmistaja jolla on kaikki kuusi kondensaattori paikkaa MLCC ryhmitettynä. MSI, Zotac, EVGA, Gigabyte, kuten myös NVidia käyttää myös halpoja POSCAP kondensaattoreita. Asuksen korteissa ei ole kaatuilua, paitsi ajuripuolella. Sillä OC kortit on ajettu ahtaalle jo tehtaalla ja ajurit ei ole ajantasalla, niin odotellaan että fixaavat ne ensin kuntoon.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Tässä on tosiaan vielä auki mikä varsinainen syy on, tai onko niitä useampia, kaatumisia ja muita ongelmia on havaittu kaikilla kondensaattori-kokoonpanoilla.

Käyttäjän N0b0 kuva
N0b0
Lainaus Bloob

Tässä on tosiaan vielä auki mikä varsinainen syy on, tai onko niitä useampia, kaatumisia ja muita ongelmia on havaittu kaikilla kondensaattori-kokoonpanoilla.

EVGA on ainakin kommentoinut asiaa:
https://www.pcgamer.com/evga-confirms-nvidia-rtx-3080-card-capacitors-caused-crashes/https://www.pcgamer.com/evga-confirms-nvidia-rtx-3080-card-capacitors-caused-crashes/

Nostoja